به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دکتر فریبرز معطر استاد فارماکولوژی و طب گیاهی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حاشیه مراسم اختتامیه دومین جشنواره طب ایرانی به خبرنگاران گفت: «ما دارویی تحت عنوان کویگل را بر اساس عواملی که بر روی درمان بیماری کرونا مؤثر هستند فرموله کردیم. مثلا دارو باید اثر تقویت کننده سیستم ایمنی یا اثر ضد ویروسی داشته باشد.»
وی افزود: «بر این اساس 8 داروی گیاهی انتخاب شد و پس از عصاره گیری شربتی از آنها تهیه شد.»
به گفته وی، تا کنون بیش از 1000 داوطلب مبتلا به کرونا این دارو را که کد اخلاق را از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دریافت کرده، مصرف کرده اند و تا کنون هیچ مورد فوتی از میان این افراد گزارش نشده است و در اکثر موارد پس از یک هفته بهبودی حاصل شد.
دکتر معطر ترکیبات این داروی ضد کرونا را تشریح کرده و گفت: «اولین گیاه تشکیل دهنده این شربت گیاه سرخارگل یا اکیناسه است که نیروی ایمنی طبیعی بدن را بالا می برد و در این زمینه یکی از بهترین داروهاست. گیاه دیگر آویشن شیرازی است که اثر ضد ویروسی دارد. گیاه سوم بادرنجبویه است که بسیار مورد توجه ابن سینا بوده است که این هم اثر ضد التهابی و ضد ویروسی دارد. این دارو همچنین اثر ضد ناراحتی دارد که در بهبود روحیه بیمار مؤثر است.»
وی افزود: «گیاه دیگر بابونه شیرازی است که یکی از بهترین داروهای ضد التهاب است برای دستگاه گوارش و تنفس. ما همچنین از گیاه خار مریم استفاده کردیم که باعث رفع مشکلات کبدی می شود به این دلیل که اکثر بیماران کرونایی دچار مشکلات کبدی می شوند. به خصوص ما از گیاه سیر استفاده کردیم که علاوه بر تنظیم چربی، فشار خون و حرکات قلب، با رقیق کردن خون جلوی سکته های قلبی و مغزی ناشی از کرونا را می گیرد.»
این درحالی است که بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت در حال حاضر ۱۷ قلم فرآورده طبی و سنتی برای درمان مجوز گرفته و ۹ قلم داروی طبی و سنتی نیز به بازار عرضه شده است.
اختتامیه دومین جشنواره طب ایرانی روز سه شنبه با حضور بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با تقدیر از شرکت کننده های برتر و پزشکان پیشکسوت عرصه درمان در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد. // 114