ایران پرس: با افزایش تنش میان ونزوئلا و آمریکا در پی استرداد «الکس صعب» تاجر کلمبیایی و از نزدیکان «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا به آمریکا، دولت کاراکاس مذاکرات با مخالفان را متوقف کرد.

وزارت دادگستری ایالات متحده در سال 2019 «الکس صعب» را به ارتباط داشتن با نقشه یک رشوه خواری با هدف بهره برداری از نرخ ارز تحت کنترل دولت ونزوئلا متهم کرد.

ایالات متحده همچنین این بازرگان کلمبیایی را به اتهام هدایت یک شبکه فساد که ادعا می شود به الکس صعب و نیکلاس مادورو امکان سوء استفاده از برنامه دولتی سوبسید غذایی را می داد، تحریم کرد. صعب در ژوئن 2020 و هنگامی که هواپیمایش برای سوختگیری مجدد در فرودگاهی در جمهوری کیپ ورد توقف کرده بود، بازداشت شد.

اکنون الکس صعب به آمریکا مسترد شده است تا اتهاماتی که علیه وی در دادگاه فدرال فلوریدای جنوبی مطرح شده است، بررسی شود. واشنگتن، صعب را به پولشویی 350 میلیون دلاری از طریق سیستم مالی آمریکا متهم کرده است.

استرداد صعب به آمریکا درحالی انجام گرفت که مذاکرات دولت و اپوزیسیون ونزوئلا به منظور رسیدن به راه حلی برای خروج این کشور از بحران سیاسی و اقتصادی در این کشور در جریان بود.

این مذاکرات از 13 اوت سال جاری با امضای تفاهم‌ نامه‌ ای در مکزیک آغاز شد و تاکنون چندین دور از این مذاکرات با حضور نمایندگان دولت ونزوئلا و مخالفان برگزار شده است. در این مذاکرات، نمایندگان دولت تلاش کردند تا به راهکاری برای برداشتن تحریم ها از سوی آمریکا برسند و نمایندگان مخالف نیز در صدد گرفتن امتیازاتی برای شرکت در انتخابات پیش رو بودند.

تحریم های آمریکا و متحدانش فشارهای اقتصادی زیادی بر مردم ونزوئلا وارد کرده است و طی ماه های اخیر، با گسترش همه گیری بیماری کووید- 19، این مشکلات تشدید نیز شده است. 

درچنین شرایطی و درحالی که مذاکرات دولت کاراکاس و مخالفان در جریان بود، اقدام آمریکایی ها علیه مشاور نزدیک رییس جمهوری ونزوئلا، این روند را متوقف کرد.

تاثیر منفی آمریکا بر روند مذاکرات سیاسی در ونزوئلا

البته این نخستین بار نیست که آمریکا روند مذاکرات سیاسی در ونزوئلا را برهم می زند. سال های گذشته نیز آنان با فشار بر مذاکره کنندگان مخالف دولت مادورو و نپذیرفتن درخواست لغو تحریم ها، در روند مذاکرات اخلال ایجاد کردند.

در واقع، ونزوئلا برای آمریکا کشوری مهم در آمریکای لاتین تلقی می شود که دستیابی به آن و استقرار دولتی تابع سیاست های آمریکا، اولویت اصلی دولت واشنگتن به شمار می آید.  از این رو، واشنگتن تاکنون از راه های مختلف مانع دستیابی به توافق سیاسی در ونزوئلا شده است.

اکنون با دستگیری صعب بار دیگر روند مذاکرات مختل شده است. به رغم اینکه مخالفان اصرار دارند که جریان مذاکرات ادامه یابد اما مادورو خاطرنشان کرد: "دولت آمریکا به خوبی می دانست که با استرداد الکس صعب، به عنوان یکی از اعضای کمیسیون مذاکرات ونزوئلا، ضربه ای مرگبار بر این گفت و گوهای موثر که دور چهارم آن در آستانه برگزاری بود، وارد می آورد. اگر سلطه طلبان خیال می کنند که ما تسلیم می شویم، سخت در اشتباه هستند.:

به نظر می رسد، استرداد صعب بار دیگر تنش را میان ونزوئلا و آمریکا دامن زده است و روند مذاکرات را متوقف کرده است اگرچه تلاش ها برای میانجیگری و ادامه مذاکرات همچنان ادامه دارد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117