به گفته الشاهد، همکاری نظامی تونس با آمریکا به مسائل فنی، فناوری، تبادل تجربه برای حمایت از مرزها و خرید تجهیزات پیشرفته نظامی محدود می شود.
الشاهد ادعای روزنامه واشنگتن پست درباره پرواز هواپیماهای بدون سرنشین "پهپاد" آمریکایی از خاک تونس را تکذیب کرد و گفت: تاکنون هواپیمایی از این نوع از مبدأ تونس به سوی لیبی یا الجزایر پرواز نکرده است.
به رغم تکذیب وجود پایگاه پهپادهای نظامی آمریکا درتونس، شواهد حاکی از تصمیم پنتاگون برای استقرار پایگاه های نظامی در آفریقا به ویژه در آفریقای شمالی برای عملیات پهپادها است.
با توجه به گسترش فعالیت گروه های تروریستی تکفیری مانند داعش در لیبی، بوکوحرام در نیجریه و الشباب در سومالی و گروه های کوچکتر وابسته به القاعده در سایر کشورهای شمال آفریقا و منطقه ساحل، آمریکا به بهانه مبارزه با آن ها، درصدد استقرار شمار بیشتری نیرو و هواپیمای بدون سرنشین در این مناطق است.
آمریکا در سال های اخیر توجه ویژه ای به آفریقا دارد و یک فرماندهی نظامی مستقل موسوم به آفریکام AFRICOM نیز تاسیس کرده است.
دستور ایجاد آفریکام در اکتبر 2007 توسط جورج دبلیو بوش رئیس جمهوری سابق آمریکا صادر شد و از اکتبر 2008 عملیات نظامی آمریکا را در آفریقا تحت یک فرماندهی واحد تثبیت کرد.
شکلگیری این فرماندهی نشان می دهد مقامات آمریکا به ارزش استراتژیک آفریقا، با توجه به تلاش قدرت های بین المللی برای نفوذ بیشتر در این قاره، پی بردهاند.
از دیدگاه مقامات امنیتی و نظامی آمریکا، حضور نظامی این کشور در آفریقا، تضمین کننده منافع آمریکا و اقدامی برای مقابله با گسترش نفوذ سایر قدرت ها مانند چین است.
این اقدام همچنین، گامی در راه تحقق استراتژی جهانی به ظاهر مبارزه با تروریسم واشنگتن نیز هست.
از دیدگاه آمریکا، آفریقا درحال تبدیل شدن به پایگاه اصلی ایجاد و گسترش افراطی گری و تروریسم است.
فعالیت گروه هایی مانند داعش، القاعده، بوکو حرام و الشباب در آفریقا سبب شده است غرب، بهانه ای مناسب برای حضور نظامی در این قاره بیابد.
ارتش آمریکا از پهپادها استفاده گسترده ای در عملیات شناسایی و تجسس و همچنین حملات هوایی می کند.
با توجه به ناکامی آمریکا درحمله به افغانستان و عراق که عملا موجب گسترش تروریسم در غرب آسیا و آسیای جنوبی شد، واشنگتن توجه بیشتری به آفریقا می کند و نیروهای نظامی و منابع مالی بیشتری را به آن اختصاص می دهد.
از نگاه واشنگتن، قاره آفریقا سرزمینی مستعد برای اقدامات نامطلوب به ویژه فعالیت گروه های تروریستی است.
افزایش قابل توجه فعالیت دزدان دریایی در منطقه شاخ آفریقا، بیثباتی دولت ها و گسترش نفوذ و فعالیت گروه های تکفیری مانند القاعده، داعش، بوکو حرام و الشباب در آفریقای شمالی و منطقه ساحل، توجیهی برای حضور آمریکا در این مناطق است.
با توجه به همکاری نظامی نزدیک تونس و آمریکا و نیز اهمیت تونس به عنوان پایگاهی برای عملیات تجسسی و حملات هوایی به داعش، علیرغم تکذیب نخست وزیر تونس، می توان گفت: آمریکا از چند پایگاه در تونس برای استقرار و عملیات پهپادهای خود استفاده می کند.