ایران پرس- آمریکا طی چهل سال اخیر پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران در چارجوب رویکرد خصمانه خود، همواره اتهامات مشخصی را علیه ایران مطرح کرده است.

یکی از مهمترین اتهامات واشنگتن، ادعای حمایت ایران از تروریسم است و به همین بهانه تاکنون اقدامات زیادی علیه آن صورت داده است.
پس ازاعلام خروج آمریکا از توافق هسته ای برجام هشتم ماه مه 2018 توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و اعمال مجدد تحریم های هسته ای، در مرحله بعد «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا شروط دوازده گانه ای به عنوان پیش شرط مذاکرات آمریکا با ایران مطرح کرد.

این خواسته ها نقطه عزیمتی در تعامل با ایران( بویژه در موضوع هسته ای) و شکافی در روابط امریکا با گروه 1+5 است؛ چرا که علاوه بر خواسته های زیاده طلبانه در زمینه توانمندی هسته ای ایران، خواسته های جدید امریکا فرابرجامی است.

در این چارچوب آمریکا خواهان توقف کامل برنامه هسته ای ایران، توقف برنامه موشکی و کنار گذاشتن سیاست ها و اقدامات منطقه ای ایران در کشورهای منطقه از جمله باصطلاح قطع حمایت ایران از گروههای تروریستی شده است. 

مایک پمپئو روز جمعه بار دیگر با تکرار اتهامات و ادعاهای واهی خود علیه ایران، آن  را به حمایت از تروریسم متهم کرد و مدعی شد ایران به بی ثباتی و اشاعه تسلیحاتی در خاورمیانه و جهان دامن می زند.

آمریکا بزرگترین حامی و مروج تروریسم در خاورمیانه

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین از سیاست های خصمانه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور در قبال ایران حمایت و ادعا کرد، این سیاست ها برگرفته از راهکارهای ارائه شده از سوی تیمی متخصص است که بر روی ایران تمرکز دارند.

«پمپئو» از همپیمانان آمریکا نیز خواست در اجرای سناریوهای ترامپ برای اعمال فشار بیشتر به ایران، واشنگتن را یاری کنند.

اتهام حمایت ایران از تروریسم در حالی مطرح شده که آمریکا خود بزرگترین حامی و مروج تروریسم در خاورمیانه بوده و به ویژه گروه تررویستی داعش محصول مستقیم  همکاری آمریکا با شرکای منطقه ای خود به ویژه عربستان سعودی است.

در حالی که ایران در چند سال اخیر نقشی کلیدی درمقابله با تروریسم افراط گرا در منطقه که گروه تروریستی داعش نماد آن محسوب می شود ایفا کرده است.

داعش و دیگر گروههای تروریستی در سوریه و عراق با حمایت و کمک مستقیم آمریکا و عربستان سعودی به عنوان متحد اصلی منطقه ای آمریکا، گسترش پیدا کردند و جنایات وحشتناکی را در سطح منطقه و جهان رقم زدند.

این مساله ای است که ترامپ خود به آن اذعان کرده است. ترامپ در ژانویه 2016 باراک اوباما  و هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق وی را به دلیل ظهور داعش به باد انتقاد گرفت.

ترامپ گفت، آنها داعش را به وجود آوردند، کلینتون با اوباما داعش را به وجود آورد.

درواقع کشورهای منطقه از جمله عراق و سوریه در سال های اخیر به دلیل حمایت های همه جانبه آمریکا از گروه های تروریستی، آماج حملات، ناامنی و کشتار مردم بی گناه خود بوده اند.

هدف آمریکا و متحدان غربی و عربی آن از حمایت از تروریسم تکفیری مبارزه با محور مقاومت بود که سوریه از ارکان اصلی آن محسوب می شود.

کارشناسان امریکایی: حامی تروریسم عربستان سعودی و نه ایران است

اواخر دسامبر 2017 جمعی از کارشناسان اطلاعاتی آمریکا در نامه‌ای به ترامپ با ابراز نگرانی نسبت به اظهارات دولت او که ایران را حامی اصلی تروریسم می‌خواند، تاکید کردند که حامی تروریسم اکنون عربستان سعودی و نه ایران است.

ایران به عنوان کشوری که قربانی تروریسم بوده، به مبارزه فعال با تروریسم افراط گرا پرداخته و به منظور مقابله با گروه‌های تروریستی مورد حمایت آمریکا و متحدانش در عراق و سوریه به درخواست رسمی این کشورها، کمک مستشاری به آن‌ها ارائه می‌کند، اقدامی که همواره با مخالفت محور آمریکایی-اسرائیلی -سعودی مواجه شده است.

ضمن اینکه ایران در چارچوب قانون اساسی خود حمایت از نهضت های رهایی بخش را رسالت خود می داند و آشکارا به گروههایی مانند حزب الله لبنان و حماس برای مبارزه با اشغالگری اسرائیل کمک کرده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

بیشتر بخوانید:

ادامه گزافه‌گویی‌های پمپئو؛ ایران حامی تررویسم است

رونمایی پمپئو از «گروه اقدام ایران»؛ اهداف و پیامدها/ تحلیل و ویدئو

رایزنی پمپئو و دی میستورا درباره بحران سوریه