رسانه های آمریکایی از کشته و زخمی شدن 9 نفر در حادثه تیراندازی در دانشگاه فلوریدا خبر دادند.

چرا مهم است:

تیراندازی‌های گسترده در محیط‌های دانشگاهی و مدارس آمریکا در سال‌های اخیر به یک بحران ملی تبدیل شده است. این حادثه در حالی رخ داده که بحث‌های سیاسی حول قانون‌گذاری برای محدود کردن دسترسی به سلاح‌های گرم همچنان ادامه دارد.

زمینه خبر:

«فینیکس ایکنر» پسر ۲۰ ساله یکی از مقام‌های پلیس شهرستان  لئون، از سلاح شخصی مادرش در ارتکاب این جنایت استفاده کرده است.

او چه می گوید:

«لارنس رول» رئیس پلیس شهر تالاهاسی آمریکا در اظهاراتی اعلام کرد: در حادثه تیراندازی روز پنجشنبه (به وقت محلی) در محوطه دانشگاه فلوریدا (FSU)، پنج نفر کشته و چهار نفر زخمی شدند.

رول با اشاره به اینکه عامل این حادثه مورد اصابت گلوله ماموران پلیس قرار گرفته و به بیمارستان منتقل شده است، گفت: تحقیقات برای مشخص کردن انگیزه این تیراندازی همچنان ادامه دارد.

نگاه عمیق‌تر:

در آمریکا طی سال های اخیر جرائم و خشونت ناشی از حمل سلاح افزایش قابل توجهی داشته است.

سازمان آرشیو خشونت‌های مسلحانه (GVA) پیشتر اعلام کرده بود که در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴۲ هزار نفر در آمریکا با سلاح ها گرم و سرد جان خود را از دست دادند.

از سوی دیگر، پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) در گزارشی از افزایش حوادث جنایی در مدارس و دانشگاه‌های این کشور خبر داد.

بر اساس این گزارش، از هر ۱۰ مورد حادثه جنایی و خشونت در این کشور، یک مورد در مدارس یا دانشگاه‌ها رخ می‌دهد. 

سیما مشتاقان