اصفهان- ایران پرس: معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، از ثبت جهانی «قلمکاری» اصفهان به مناسبت روز جهانی صنایع‌دستی خبر داد.

«قلمکاری» (چیت سازی) هنر چاپ یا نقش زدن روی پارچه است. این هنر در دوره صفویه گسترش یافت و امروزه یکی از مهمترین شاخه‌های صنایع دستی استان اصفهان به‌ شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «نوراله عبداللهی» معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: خوشبختانه اتحادیه صنایع‌دستی این استان به مناسبت روز جهانی صنایع‌دستی، بعد از میناکاری، قلمکاری را به عنوان دومین رشته شاخص صنایع‌دستی اصفهان به ثبت جهانی رساند.

عبداللهی با اشاره به روند ثبت جهانی‌شدن یک رشته از صنایع‌دستی گفت: برای ثبت جهانی‌شدن یک رشته صنایع‌دستی، ابتدا باید تعدادی هنرمندان صنایع‌دستی آن رشته در شهر مورد نظر باشد و پس از ارائه مستندات و طرح برای ثبت، ابتدا آن رشته ثبت ملی و سپس ثبت جهانی می‌شود.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به مزیت ثبت جهانی‌شدن رشته‌های صنایع‌دستی گفت: ثبت جهانی رشته‌های مختلف صنایع‌دستی می‌تواند از لحاظ اقتصادی برای هنرمندان این رشته‌ها ارزش‌آفرینی کند و همین امر باعث رونق اقتصاد هنر در آن شهر می‌شود.

گفتنی است، «میناکاری»، «میناگری» یا «میناسازی» هنری است که سابقه‌ای در حدود پنج هزار سال دارد و از صنایع دستی محسوب می‌شود.

امروزه این هنر بیشتر بر روی مس انجام می‌شود ولی می‌توان بر روی طلا، نقره، سفال نیز آن را بعمل آورد. اصفهان کانون تولید ظروف میناکاری در ایران محسوب می‌شود.

اصفهان در سال 1394 بعنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو (سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی درآمد و همچنین توسط شورای جهانی صنایع دستی، عنوان «شهر جهانی صنایع دستی» به آن اعطا شد.

602 رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که 299 مورد مربوط به ایران و از این تعداد 200 رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.

20 تا 27 خرداد امسال به نام «هفته‌ صنایع‌ دستی» نامگذاری شده است.

117