"بوریس جانسون" نخست وزیر  بریتانیا امروز جمعه در سفری از پیش اعلام نشده به "کی‌یف"، پایتخت اوکراین سفر  کرد.

از زمان آغاز جنگ روسیه با اوکراین، بریتانیا به بازیگری فعال در عرصه این نبرد تبدیل شده و تمام تلاش خود را برای شعله‌ور تر کردن این جنگ به کار بسته است.

بریتانیا به همراه آمریکا و دیگر متحدانش در ماه های اخیر علاوه بر اعمال تحریم‌های متعدد علیه روسیه، چندین محموله تسلیحات به اوکراین ارسال کرده است.

در همین رابطه، دفتر نخست وزیری بریتانیا امروز در بیانیه ای اعلام کرد، جانسون در این سفر پیشنهاد راه‌اندازی یک برنامه آموزشی بزرگ برای نیروهای اوکراینی را ارائه کرده است که می‌تواند حداکثر یک هزار سرباز را در هر 120 روز آموزش دهد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این دومین سفر نخست وزیر بریتانیا به اوکراین از زمان آغاز جنگ میان این کشور و روسیه است.

بر اساس اعلام دفتر "ولودیمیر زلنسکی" Volodymyr Zelenskyy رئیس جمهور اوکراین، بوریس جانسون و زلنسکی امروز در دیدار با یکدیگر درخصوص تجهیز اوکراین به سلاح های سنگین و همچنین اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه گفت وگو کرده اند.

دیروز پنجشنبه نیز سران فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی که همگی از اعضای اتحادیه اروپا هستند، به کی‌یف سفر کرده بودند.

روسیه از  24 فوریه عملیاتی را در اوکراین در راستای  حمایت از جمهوری‌های خودخوانده "دونتسک" و "لوهانسک" آغاز کرده است.

روسیه  اعلام کرده است حمله این کشور به اوکراین به منزله شروع جنگ نیست بلکه اقدامی برای جلوگیری از یک جنگ در سطح جهانی است.

"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه، اخیرا هدف مسکو از «عملیات» در اوکراین را "نازی‌ زدایی" و نیز رها کردن مناطق روس‌ زبان این کشور از نسل‌کشی عنوان کرد.

مسکو پیش از این بارها به کشورهای غربی درباره تسلیح اوکراین و نیز بی‌توجهی به نقض حقوق بشر و حملات نیروهای اوکراینی به ساکنین روس تبار در شرق اوکراین هشدار داده بود.

مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین روس نشین هستند. این 2 منطقه در سال 2014 در پی کودتای غربگرایان علیه دولت وقت، خودمختاری خود از دولت مرکزی اوکراین را اعلام کردند.

دولت غرب گرای اوکراین پس از تحولات سال 2014 و برکناری "ویکتور یانوکویچ" رئیس جمهور روس گرای وقت این کشور، تلاش مستمری برای نزدیکی با اروپا و آمریکا و نیز عضویت در نهادهای غربی به ویژه ناتو  و اتحادیه اروپا را در پیش گرفته است. در عین حال غربی ها به سرکردگی آمریکا با هدف مهار و محاصره روسیه سیل کمکهای نظامی و تسلیحاتی خود را به سوی اوکراین روانه کرده و ناتو نیز به صورتی فزاینده با برگزازی رزمایش های مشترک و آموزش نظامیان اوکراینی در اوکراین حضور پیدا کرد. 

روسیه در همین زمینه بارها اعلام کرده است، اجازه نخواهد داد کشورش از خاک اوکراین تهدید شود.

120