"بوریس جانسون" وزیر خارجه پیشین بریتانیا و نامزد اصلی نخست‌وزیری این کشور روز چهارشنبه بر لزوم تعامل با ایران تاکید کرد.

به گزارش ایران پرس، "جانسون" در مصاحبه با "رویترز" با بیان اینکه برجام در وضعیت شکننده ای قرار گرفته  از ایران خواست که در این توافق بین‌المللی بماند.

وی در ادامه مدعی شد "برجام برای ثبات روابط با اتحادیه اروپا و آمریکا ضمانت خوبی بوده است". 

"بوریس جانسون" در این مصاحبه همچنین بدون اشاره به بدعهدی اروپایی ها در قبال برجام درباره اینکه آیا موضع لندن به واشنگتن درباره ایران نزدیک شده است گفت: «به نظر من، موضوعی که قطعی است این است که برجام به نحو فزاینده ای شکننده به نظر می رسد و ما باید به ره های مهار رفتار مخرب ایران در منطقه فکر کنیم؛ اما من همچنان به تعامل با ایران و ترغیب تهران برای اینکه برنامه هسته ای خود را پیش نبرد، اعتقاد دارم و به نظرم این راه صحیح پیش رو برای لندن و منطقه است.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزرای خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه نیز عصر سه شنبه در بیانیه‌‌ای مشترک از افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌ شده ایران ابراز نگرانی کردند و مدعی شدند «تعهد اتحادیه اروپا به برجام بستگی به پایبندی کامل ایران به این توافق دارد.»

اروپایی ها در این بیانیه از ایران خواستند میزان اورانیوم غنی شده خود را به سطح معین در برجام بازگرداند.

وزیر خارجه کشورمان سه شنبه شب در واکنش به این بیانیه اروپایی‌ها، اعلام کرد، ایران از این پس به همان شیوه اروپایی‌ها تعهداتش ذیل برجام را اجرا خواهد کرد.

"محمد جواد ظریف" در توییتر نوشت، "ایران تا زمانی که سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا به اجرای تعهدات اقتصادی‌شان پایبند باشند، به اجرای کامل برجام پایبند می‌ماند."

ظرف افزود، "از این لحظه به بعد، ایران به تعهداتش ذیل برجام همانطوری عمل خواهد کرد که اروپایی ها عمل کرده و می‌کنند. به اندازه کافی منصفانه است."

"ظریف" روز دوشنبه با اشاره به بدعهدی اروپایی ها در قبال برجام گفت: ایران بر اساس بند 36 برجام، از مرز 300 کیلوگرم اورانیوم غنی شده عبور کرده است.

جمهوری اسلامی ایران 8 می 2019، یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و پس از اثبات ناکارآمدی راهکارهای پیشنهادی اروپا برای جبران تبعات اقتصادی خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد، بخشی از تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق معلق می‌کند. ایران 60 روز به طرف‌های باقی‌مانده در برجام فرصت داده است تا تعهدات خود به ویژه در حوزه های بانکی و نفتی را اجرا کنند، در غیراینصورت تهران گام‌های جدیدی در جهت کاهش تعهداتش به برجام برخواهد داشت.

عدم پایبندی به سقف 300 کیلوگرمی اورانیوم با غنای 3/67 درصد یکی از این تصمیمات بود، که روز دوشنبه رسما عملی شد.

آلمان، بریتانیا و فرانسه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علی‌رغم ایستادگی‌های لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تاکنون موفقیتی در اقدامات عملی وعده‌داده شده برای حفظ این توافق کسب نکرده‌اند.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا، سه شنبه 8 می 2018 به طور یکجانبه با نقض تعهدات واشنگتن ذیل برجام کشورش را از این توافق بین المللی خارج و بازگشت تحریم‌های هسته‌ای را اعلام کرد.

117

دو قطبی شدن گروه 1+4 بر سر رویکرد برجامی ایران/ تحلیل

وزیر خارجه اسپانیا: ایران برجام را نقض نکرده است

ظریف: ایران دقیقاً به شیوه اروپایی‌ها به برجام پایبند خواهد بود