به گزارش دوشنبه ایران پرس، «بوریس جانسون» که بهمنظور گفتوگو با مقامهای ارشد دولت آمریکا و متقاعد کردن آن کشور برای ماندن در برجام راهی واشنگتن شده، در یادداشت خود آورده است: کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی طبق برجام از قدرت بازرسی بیشتری برای نظارت بر تأسیسات هستهای ایران برخوردار بوده و قادر هستند تا هرگونه تلاش برای ساخت سلاح هستهای را شناسایی کنند.
وی مدعی شد: اکنونکه این محدودیتها در چارچوب برجام برقرار است، هیچ سودی در کنار گذاشتن آنها نمیبینم.
جانسون با یادآوری این مطلب که ایران در سال 2012 میلادی دارای 11 هزار و 500 سانتریفیوژ و 7 تن اورانیوم با غلظت پایین بود، افزود: اگر ایران بنا داشت که سلاح هستهای تولید کند تنها ظرف چند ماه قادر به تولید اورانیوم با درجه نظامی بهمنظور تولید اولین بمب هستهای بود.
وزیر خارجه انگلیس جانسون همچنین بابیان اینکه کشورش با نگرانیهای رئیسجمهوری آمریکا در رابطه با ایران همنوا است، نوشت: "همچنین موافق هستیم که ایران هرگز نبایستی به سلاح هستهای دست پیدا کند."
جانسون درباره این نگرانی های ادعایی درخصوص حضور ایران در منطقه نوشت: "از زمان سخنرانی ترامپ در ژانویه گذشته، دیپلماتهای انگلیسی و آمریکایی در کنار همتایان فرانسوی و آلمانی تلاش کردهاند تا به یک موضع مشترک درباره مقابله بانفوذ ایران در منطقه، کاهش تهدیدهای موشکی و اطمینان از اینکه ایران هرگز به سلاح هستهای دست پیدا نکند، برسند."
وی همچنین با اشاره به ادعاهای اخیر نخستوزیر رژیم صهیونیستی در خصوص وجود یک برنامه مخفی هسته ای در ایران افزود: این اسناد مؤید اهمیت حفظ برجام و اعمال محدودیت بر سربرنامههای هستهای ایران است.
جانسون در عین حال ادعا کرد: "از نگاه من، این توافق نقایصی دارد اما یقین دارم که میتواند اصلاح شود. به همین سبب بریتانیا، در کنار آمریکا، فرانسه و آلمان برای رفع نقایص برجام همکاری میکند."
دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا تهدید کرده است درصورتیکه شرکای اروپایی تا 12 می (22اردیبهشت) «نواقص» برجام را رفع نکنند، از این توافق خارج میشود.
آلمان، فرانسه و بریتانیا در هفته های اخیر به دنبال اعمال تحریم و فشار بر ایران به بهانه نقش منطقه ای و برنامه دفاعی موشکی ایران با هدف متقاعد کردن آمریکا به ماندن در برجام هستند.
این در حالی است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی ده بار بعد از امضای برجام، پایبندی ایران به تعهدات هستهای را تائید کرده است.
وزیر خارجه انگلیس روز یکشنبه بهمنظور گفتوگو با مقامهای ارشد دولت آمریکا و متقاعد کردن آن کشور برای ماندن در برجام راهی واشنگتن شده است.
«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران اخیرا در گفت وگو با پایگاه خبری «المانیتور» Al-Monitor در خصوص تلاش های آلمان فرانسه و بریتانیا برای تشدید فشار بر ایران گفت: این سیاستی «اشتباه» است و این کشورها اگر به فکر منافع خود و اروپا هستند، باید «ترامپ» را متقاعد کنند علاوه بر ماندن در توافق هستهای، تعهدات واشنگتن را به درستی و با حسن نیت اجرا کند.
بیشتر بخوانید:
سفر جانسون به آمریکا؛ رویکرد متناقض بریتانیا درقبال برجام/ تحلیل
صالحی در دیدار جانسون: رفع موانع بانکی برای حفظ برجام ضروری است
روحانی در دیدار جانسون: ایران باید بتواند از منافع برجام بهرهمند شود/ تصمیم نادرست ترامپ، ریختن بنزین در آتش منطقه بود + ویدئو
بوریس جانسون: برجام معاهدهای ارزشمند است
جانسون: اجرای برجام یک موفقیت برای جامعه جهانی است