رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: دیپلماسی پارلمانی نقش تعیین کننده‌ای درتقویت مناسبات وهمکاری با دیگر کشورهای جهان دارد.  

به گزارش پارس‌تودی؛ کاظم جلالی روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی باخبرنگار خبرگزاری "ایران‌پرس"، نقش دیپلماسی پارلمانی برای گسترش وتوسعه مناسبات با کشورهای جهان را حائز اهمیت دانست و گفت: دیپلماسی پارلمانی معمولا در دیپلماسی عمومی تعریف می‌شود و امروز نقش برجسته‌ای در جامعه بین‌الملل پیدا کرده است، چراکه دیپلماسی پارلمانی برخلاف دیپلماسی رسمی خیلی درچارچوب حرکت نمی‌کند و نمایندگان کشورها راحت تردرخصوص موضوعات با یکدیگر گفت وگو می‌کنند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی همچنین افزود، مجلس شورای اسلامی در چند سطوح دیپلماسی پارلمانی را پیگیری می‌کند که درسطح عالی آن، ریاست مجلس شورای اسلامی، دیپلماسی پارلمانی را با دیگر همتایان خود در سایر کشورهای جهان پیگیری می‌کند و ارتباطات با روسای مجالس درخصوص موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی به طور مرتب ادامه دارد.

جلالی گفت: سطح دوم مربوط به گروه‌های دوستی پارلمانی با کشورهای جهان است که درغالب سفرهای متقابلی که انجام می‌شود این دیپلماسی به مرتب پیگیری می‌شود.

وی گفت: درسطح سوم، استفاده از اتحادیه‌های بین‌المجالس جهانی و منطقه‌ای است ازجمله ipu) Inter-Parliamentary Union) که خود ظرفیت مهم و بزرگی برای گسترش مناسبات و همکاری است و جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی، ریاست کمیته اجرایی ipu را اخیرا برعهده گرفته است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: در سطح چهارم دیپلماسی پارلمانی، اتحادیه بین‌المجالس را برای همکاری‌ها و دیپلماسی پارلمانی داریم که ازجمله آن می‌توان به مجمع بین‌المجالس کشورهای آسیایی اشاره کرد و جمهوری اسلامی ایران خود از بنیانگذران آن است و نقش بسیار فعالی در این مجمع دارد و دبیرخانه این مجمع نیز در تهران است.

وی افزود: علاوه بر موارد طرح شده، اتحادیه بین‌المجالس کشورهای اسلامی که بنیانگذار آن جمهوری اسلامی ایران است خود یک ظرفیت مهم و بزرگی برای گسترش مناسبات و همکاری‌های کشورهای اسلامی است و در کنار آن نیز باید به نقش کمیته سیاست خارجی و امنیت ملی وهمچنین کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی در قالب ارتباط با مقامات متقابل کمیسیون‌های دیگر کشورها، همکاری با پارلمان‌های کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا اشاره کرد که این نیزظرفیت دیپلماسی مجلس را درهمکاری با سایر کشورهای جهان افزایش  خواهد داد.

جلالی همچنین گفت: دومین کنفرانس روسای مجالس 6 کشور ایران، پاکستان، ترکیه، چین، روسیه وافغانستان با موضوع چالش‌های مقابله با تروریسم وتقویت ارتباطات بین منطقه‌ای روزشنبه درتهران برگزار می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، افزود: دراین اجلاس 2 روزه، کمیته‌ای مشترک با حضور اعضای این 6 کشور تشکیل خواهد شد تا درباره چالش‌های مقابله با تروریسم و تقویت ارتباطات بین منطقه‌ای با یکدیگر گفت وگو کنند و در ذیل آن کارشناسان موضوعات طرح شده را بررسی خواهند کرد.

وی ابراز امیدواری کرد: با تصمیاتی که ازسوی روسای مجالس 6 کشور دراین اجلاس اتخاذ خواهد شد، شاهد افزایش بیش از پیش همکاری ها بین 6 کشور باشیم.

نشست کارشناسی این کنفرانس روز جمعه برگزار می‌شود و روز شنبه جلسه در سطح روسای مجالس 6 کشور تشکیل می‌شود.

رئیس مجلس پاکستان که ریاست اولین دوره این کنفرانس را بر عهده دارد ریاست را به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران تحویل می‌دهد. 113/120