دوگانگی و سیاست زدگی حقوق بشر امروزه در سطح جهانی و حتی در درون کشورهای مدعی حقوق بشر از جمله آمریکا؛ کانادا و فرانسه به شدت رواج یافته است. تا زمانیکه این دوگانگی وجود داشته باشد واقعیت ها و حقیقت حقوق بشر قربانی مطامع سیاسی و منافع مالی نا مشروع قدرت های جهانی می شود.
«سید ابراهیم رئیسی» رییس قوه قضاییه ایران روز دوشنبه در نشستی با سفرا، کارداران کشورهای خارجی و نمایندگان سازمانهای بین المللی، با اشاره به این موضوع دید گاه ها وانتقادهای ایران از دوگانگی های حقوق بشری غرب را بیان کرد.
رییس قوه قضاییه ایران در بخشی از سخنان خود به مصداق هایی در این زمینه نیز اشاره داشت که بیانگر جنبه های آشکاری از دوگانگی های غرب در موضوع حقوق بشر است.
سکوت سازمان های بین المللی در قبال نقض گسترده حقوق فلسطینیان توسط صهیونیست ها، ادامه جنایات رژیم عربستان با حمایت آمریکا ومتحدانش که بیش از 60 هزار نفر را به کام مرگ فرستاده است و انتقاد از کشورهایی که به بهانه تحریم مانع دسترسی ملت ایران به دارو و تجهیزات پزشکی هستند از محورهای سخنان رییس قوه قضاییه ایران در نشست تهران بود.
آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در حالی از حقوق بشر سخن می گویند که با دوگانگی هایشان بدیهی ترین اصول حقوق بشر را حتی در جوامع خود با چالش مواجه کرده اند.
«رابرت فانتینا» پژوهشگر در امورحقوق بشر از کشور آمریکا، در بیان تناقضهای زیادی که در سیاستهای آمریکا در دفاع از حقوق بشر وجود دارد ،می گوید: "حقوق بشر آمریکایی رابطه مستقیمی با درآمدهای نفتی و منافع مالی دارد، لذا هر زمان منافع مالی آمریکا تامین شود آنجا حقوق بشر معنا مییابد."
متاسفانه سازمانهای بین المللی هم در بسیاری از موارد به علت فشارها و نفوذ آمریکا، درخصوص جنایتهای صهیونیستها و رژیم آل سعود در فلسطین و یمن سکوت کردهاند.
این روند پیوسته در حال باز تکرار شدن است و تا زمانیکه این دوگانگی وجود داشته باشد واقعیت ها و حقیقت حقوق بشر قربانی مطامع سیاسی و منافع مالی نامشروع قدرت های جهانی می شود. بدیهی است که ادامه این سیاست زدگی و بکارگیری استانداردهای چند گانه در رسیدگی به وضعیت حقوق بشر کشورها، موجب بی اعتمادی جامعه جهانی به سازمان ها و نهادهای حقوق بشری تحت نفوذ غرب می شود.
جمهوری اسلامی اما برغم همه فشارها و سیاست زدگی نهادهای حقوق بشری؛ از فعالترین کشورها در تعامل حقوق بشری است و مواضع خود را در این زمینه در مجامع بین المللی به صورت صریح مطرح میکند.
ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران در همین راستا در پی حوادث چند ماه اخیر فرانسه و سرکوب معترضان موسوم به جلیقه زردها، با صدور بیانیه ای از شورای حقوق بشر سازمان ملل و همچنین از دبیر کل سازمان ملل خواسته است که این حوادث ناگوار را به طور منظم زیر نظر داشته و گزارش های مربوطه را برای آگاهسازی افکار جامعه بین الملل اعلام کند.
همانگونه که «محمدجواد لاریجانی» دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران در نشست سفرا و کارداران خارجی مقیم تهران، تصریح کرد، هدف ایران در تعاملات حقوق بشری آن است که به دور از بازیهای سیاسی، فهم حقوقی و قضایی خود از مسائل را در بین قضات و کارشناسان حقوقی کشورهای مختلف مطرح کند.
از این دیدگاه، سخنان رییس قوه قضاییه ایران در این زمینه با بیان واقعیت هایی همراه بود که در روشن شدن افکار عمومی نسبت به ماهیت حقوق بشر و شناخت دوگانگی های غرب در این زمینه حائز اهمیت است. 139/118
نویسنده: جمشید امین زاده
بیشتر بخوانید:
انتقاد ایران از فریبکاری سیاسی شورای حقوق بشر سازمان ملل
ایران؛ از فعالترین کشورها در تعامل حقوق بشری با مجامع بینالمللی
رئیسی: آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر است