ژنرال «چارلز براون جونیور» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در «مجمع دفاع ملی ریگان» در پاسخ به این پرسش که آیا جنگ در اوکراین با بازپسگیری همه آنچه که کییف میخواهد از مسکو پس بگیرد، به پایان خواهد رسید؟ گفت: "هیچ درگیری نظامی بهطور کامل با ابزار نظامی حل و فصل نخواهد شد، بلکه در نهایت یک راهحل دیپلماتیک به پایان درگیری خواهد انجامید."
این موضعگیری درحالی بیان شده که در 22 ماه گذشته، آمریکا بیشترین کمک نظامی را برای اوکراین ارسال کرده است.
کنگره آمریکا تاکنون با بیش از 110 میلیارد دلار کمک به کییف موافقت کرده است.
پیشتر دولت آمریکا میگفت تا شکست روسیه در جنگ اوکراین، کنار کییف میایستد اما اکنون میگوید، اگر کنگره تا پایان سال 2023 پول شارژ نکند، نمیتواند به اوکراین کمک کند.
«شالاندا یانگ» رئیس اداره مدیریت و بودجه کاخسفید اعلام کرد: "منابع آمریکا برای تجهیز جنگ اوکراین تا پایان سال 2023 تمام میشود و برای تامین بودجه مورد نیاز، هیچ چراغ جادویی وجود ندارد."
طرح پیشنهادی دولت آمریکا برای کمک جدید به اوکراین توسط اعضای جمهوریخواه کنگره مسدود شده است.
بایدن یک بسته کمک نظامی 200 میلیون دلاری برای اوکراین در نظر دارد و از کنگره خواسته است تا پیش از تعطیلات سالنو این کمک جدید به کییف تصویب کند.
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا معتقد است: "پیروزی روسیه در جنگ اوکراین سبب میشود روسیه در موقعیت حمله به متحدان ناتو قرار گیرد."
همزمان با بالاگرفتن دعوا بر سر کمک مالی به اوکراین در آمریکا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین به واشنگتن رفت و پس از دیدار با بایدن گفت: "نشانههای مثبتی درباره کمک نظامی کنگره آمریکا به اوکراین دریافت کرده است اما میان حرف و عمل تفاوت است و باید منتظر نتیجه ماند."
بایدن هم خطاب به رئیس جمهوری اوکراین در کاخسفید گفت: "در برابر روسیه امیدش را از دست ندهد و ما در کنار شما میمانیم."
بیان دریافت نشانههای مثبت و امیدواری بایدن به زلنسکی، دلداری بهفردی است که با بیتوجهی بهعواقب جنگ همچنان در مسیر قبلی گام برمیدارد؛ مسیری که حتی نمیتواند به متحد اصلی خود یعنی آمریکا، اتکا کامل داشته باشد.
اگر چه همزمان با ارسال تسلیحات آمریکایی و اروپایی برای اوکراین، انواع تحریمها علیه روسیه هم با هدف شکست کرملین در دستور کار غرب قرار داشت اما واقعیت میدان جنگ نشان میدهد، دیگر راهکار نظامی جواب نمیدهد.
کمتر جنگی در تاریخ جهانی میتوان یافت که با یک توافقی به پایان نرسیده باشد.
«آندری گرمیکو» وزیر خارجه وقت شوروی معتقد بود، 30 سال مذاکره برای جلوگیری از یک روز جنگ ارزشمند است.
وضعیت موجود نشان میدهد، گفتوگو و توافق، کارآمدترین راهکار برای پایان جنگ اوکراین است و در غیراینصورت، این، فقط اوکراینیها هستند که بهطور مستقیم هزینه جنگ پرداخت میکنند.
امیدواری و دلداری نقطه اتکای قابل اطمینانی برای اوکراین در جنگ با روسیه نیست، چرا که آمریکا حتی با ارسال کمک نظامی فقط به منافع ملی خود میاندیشد.
117