پایگاه اطلاع رسانی دولت: اسحاق جهانگیری معاون اول رييس جمهور روز سه شنبه در اجلاس وزراي گردشگري كشورهاي عضو مجمع گفتگوي همكاري آسيا در تبريز تصریح کرد: رونق گردشگري بین كشورهاي حوزه تمدني آسيا كه داراي اشتراكات و قرابت فرهنگي،تاريخي و زباني فراواني هستند موجب تقويت ثبات منطقه اي مي شود.
جهانگیری گفت: امروز كه منطقه خاورميانه در نتيجه سياست هاي كينه توزانه و تفرقه افكنانه به مأمن گروه هاي سَلَفي گري و تروريستي تبديل شده است، با تعامل ميان ملت ها و تكيه بر ارزشهاي مشترك انساني و تمدني، مي توان به مقابله با اين تفكر شوم پرداخت و براي سعادتمندي ملت ها تلاش نمود.
اسحاق جهانگيري تاکید کرد: مسائل مشترک، ضرورتهای مشترک و نگاه مشترک همه ما را امروز در کنار هم قرار داده است تا به ظرفیت بزرگ گردشگری به عنوان زمینه و سرمایه مشترک پیش روی این بخش مهم جهان بیشتر و بهتر بیاندیشیم.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: گفت وگو، درک متقابل و همکاری می تواند در همه زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی برای یکایک کشورها ظرفیت مکمل به وجود آورد و از تهدیدهای پیش رو در همه حوزه ها بکاهد. "گردشگری" یک میدان عرصه گمشده در این چشم انداز است.
جهانگیری گفت: گردشگری یعنی میدان آشنایی و آشتی هر انسان و جامعه ای با انسان و جامعه های دیگر و با طبیعت و تاریخ و فرهنگ دیگری. "گردشگری" یعنی فهم زندگی و ابعاد گوناگون و کشف و استخراج منابع و ذخایر مختلف فرهنگی و تاریخی، پس بهتر آنکه از این منظر به مسئولیت نهادینه ای که در برابر یکایک ماست نگاه کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: مجمع گفتگوی همکاری آسیا با امید به همگرایی و همکاری بیشتر میان جوامع و دولت های آسیایی تشکیل شده است. قدرت آسیا و توانمندی های منطقه ای برای ایفای نقش هایی نو در جهان جدید، انکارناشدنی است.
جهانگیری تاکید کرد: پس این نهاد می تواند زمینه ساز گام هایی بلند در هر زمینه ای از توسعه باشد. امروز به وضوح می بینیم توسعه اقتصادی و صنعتی آسیا طی دهه های اخیر باعث افزایش نقش کشورهای این قاره در تعلاملات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در سطح بین المللی شده است.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: کشورهای امنِ منطقه که در این فرایند درست تر قرار گرفته اند، بهره بیشتری برده اند. پس برنامه های مجمع گفتگوی همکاری آسیا برای افزایش تقاضا در زمینه اولویت های شش گانه آن یعنی "علمی- تکنولوژیک"، "آموزش و توسعه منابع انسانی"، "ارتباطات"، "امنیت"، "انرژی"، "آب و غذا" و"فرهنگ و گردشگری" می تواند به توسعه پایدار و همه جانبه در آسیا و در جهان کمکهای شایانی کند.
جهانگیری همچنین تصریح کرد: متأسفانه يكي از دلايل افتراق و اختلاف ميان كشورهاي قاره كهن آسيا، كه گاهاً آنها را تا سرحد تنش، درگيري و جنگهاي مخرب و طولاني مدت پيش برده است و به جدايي ميان ملتها انجاميده و ضربههاي مهلكي را بر پيكر اقتصاد كشورها وارد آورده است، حضور و دخالت قدرتهاي بيگانه و فرامنطقهاي در جايجاي اين قاره بوده است.
وی خاطرنشان کرد: حضور بيگانگان نه تنها كمكي به پيشرفت و توسعه آسيا ننموده است، بلكه موجب ايجاد خاطره هایی تلخ از سالها استعمار و استثمار منابع غني كشورهاي منطقه و به برده گرفتن سرمايه عظيم انساني آنها بوده است. وضعيت نگرانكننده مردم كشورهاي عراق، سوريه، يمن و غیره نتيجه اين سياستورزيها و اختلاف افكنيهاي بيگانگان است كه ما امروز شاهد آن هستيم.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: امروز بيشتر از هر زماني نيازمند همكاري جدي ملتها براي ايجاد سازوكار منطقهاي و آسيايي براي حل بحرانهاي اين منطقه پرتلاطم و در عين حال راهبردي و حساس هستيم. راه حل بحرانهاي منطقه بايد متناسب با ويژگيها خاص فرهنگي، قومي و جغرافيايي منطقه و تنها با خواست و مشاركت خود مردم اين كشورها باشد.
جهانگیری تاکید کرد: در این میان ایران به واسطه موقعیت جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و تمدن ممتاز خود می تواند سهم و نقش ویژه ای داشته باشد. اگر دیروز راههايی همچون "ابریشم"، ایران را به "مفصل" شرق و غرب تبدیل می کرد امروز هم ظرفیت های فراوان گردشگری این کشور را در چهار راه و چهار فصل گردشگری و سفر قرار داده است.
معاون اول رئیس جمهوری، گفت: ايران در كنار ظرفيتهاي عظيم انساني و فرهنگي و تاريخي خود، سرزميني بسيار زيبا با تنوع اقليم چهار فصل، با جاذبههاي طبيعي فراوان در گوشه گوشه كشور از شمال تا جنوب، از غرب تا شرق و مركز كشور است به گونهاي كه در آثار مستشرقان و گردشگران منصف در طول تاريخ همواره به نيكي از اين سرزمين ياد شده است.