به گزارش روز شنبه ایران پرس به نقل از روزنامه فرانسوی لوموند، سران اقلیت انگلیسی زبان در کامرون از پنج سال پیش در حبس به سر می برند و خطر مرگ، معترضان به این نابرابری را تهدید می کند.
وکلای مدافع «فِلیکس انکوگو آگبور» Félix Nkongho Agbor استاد دانشگاه و مجری بی بی سی در دادخواستی خواستار آزادی موقت موکل خود شده است.
این درخواست قرار بود در 27 ماه آوریل بررسی شود، اما قضات دادگاه نظامی یائونده (پایتخت کامرون) رسیدگی به این درخواست را به 24 ماه مه موکول کردند.
این دادگاه از 21 نوامبر سال 2016 همزمان رسیدگی به پرونده های سه تن از رهبران مناطق انگلیسی زبان کامرون، مناطق شمال غربی و جنوب غربی کشور را بر عهده دارد.
این سه رهبر انگلیسی زبان به همراه 25 تن از جوانان بوئنا Buéa، باماندا Bamenda و کومبا Kumba به اتهام تروریسم، شورش، جنایت و ایجاد تشویش در افکار عمومی دستگیر شده و در زندان مرکزی کوندانگی Kondengui در یائونده محبوس هستند.
رهبران بازداشت شده که اتهامات خود را رد می کنند، سه ماه پیش به مرگ محکوم شده اند.
کلود اسیرا Claude Assira یکی از وکلای دفاع متهمان در مصاحبه با لوموند آفریک، اتهامات مطرح شده علیه موکلانش را ساختگی خواند.
اسیرا در این مصاحبه متهم شدن موکلانش به تروریسم به دلیل ابراز عقیده را نادرست خواند و تاکید کرد که این وضع نمی تواند ادامه یابد.
20 درصد از جمعیت 22 میلیون نفری کامرون را انگلیسی زبان ها تشکیل می دهند.
حبس سران اقلیت انگلیسی زبان همچنان ادامه دارد، مردم مناطق انگلیسی زبان از مدت ها به اعتصابات سراسری دست می زنند و کودکان با محروم شدن از حضور در کلاس درس تاوان این نابسامانی ها را می پردازند.
پل بیا Paul Biya رئیس جمهوری کامرون برای کاهش تنش ها دستور وصل شدن خطوط اینترنتی در مناطق انگلیسی زبان را صادر کرد اما این اقدام نتیجه بخش نبود. مردم این مناطق ماه ها از داشتن اینترنت محروم شده بودند.
ساکنان شهر باماندا روز پنجشنبه به اعتصاب سراسری مبادرت کردند. یک خبرنگار ساکن در باماندا واقع در منطقه شمال غربی کامرون در این باره گفت: «مردم می گویند، مادامی که رهبران شان آزاد نشوند، کودکان به مدارس بازنمی گردند.»
کلود اسیرا نیز تاکید کرد، آزادی رهبران انگلیسی زبان بهترین راه برای بازگرداندن آرامش است.
کامرون در غرب آفریقا واقع شده و زبانهای رسمی آن فرانسوی و انگلیسی است. 130/110