بیژن نجفی- دفتر اطلاع رسانی ریاست جمهوری عراق با صدور بیانیهای اعلام کرد معصوم دستور داده هرگونه فعالیت اعضای این حزب در عراق ممنوع شود.
در این بیانیه آمده است: «این قانون قصد دارد بازگشت حزب بعث تحت هر اسمی به قدرت یا صحنه سیاسی را ممنوع کرده و با فعالیت احزاب و گروههای سیاسی که افکار منافی با اصول مردم سالاری و فعالیتهای مسالمت آمیز سیاسی دارند مخالفت کند.»
دفتر اطلاع رسانی فؤاد معصوم همچنین توضیح داد که در قانون مقابله با تروریسم نیز تمامی تدابیر و اقدامات لازم برای ریشه کن کردن تروریسم از طریق ایجاد یک سیستم و سازمان متخصص در مقابله با آن در عراق اتخاذ خواهد شد. قراراست این قانون در روزنامهها و جراید رسمی عراق چاپ و منتشر شود.
گفتنی است که قانون ممنوعیت فعالیت حزب بعث در عراق در قالب قانون جدید احزاب در عراق که حدود یکسال پیش در پارلمان این کشور تصویب شد مطرح گردید.
این اتفاق یک گام مهم برای نظام سیاسی و ثبات در عراق محسوب می شود زیرا به منزله اجرای عدالت درباره حزب بعث است که در رژیم صدام مرتکب جنایات بسیاری شده بود.
در سال 2014 نیز گروههای سیاسی در عراق سندی 20 مادهای را به نام سند توافق سیاسی امضاء کردند و این سند شامل اصول و معیارهایی است که دولت کنونی عراق باید تا پایان دوره فعالیت خود به این اصول و معیارها پایبند باشد و آن تلاش بر بعثی زدایی از ساختار سیاس و نظامی و اقتصادی عراق است.
تاریخ دوران حکومت صدام، دیکتاتور معدوم، در عراق سرشار از جرم و جنایت دراین کشور بوده است.
صدام از سال 1979 تا سال 2003 به نمایندگی ازحزب بعث در قبال قومیتهای مختلف درعراق، سیاست مشت آهنین را پیگیری کرد.
سرکوب، کشتاروکوچ اجباری از جمله اقدامات حرب بعث در دوران حکومت 24 ساله صدام بوده است. اوج جنایت حزب بعث، کشتارکُردهای عراق به دستور شخص صدام درسالهای 1988 و 1989 است. کردها در عملیاتی به نام انفال، به دست نیروهای حزب بعث قتل عام شدند.
تاریخ حکومت 24 ساله صدام،سرشاراز جنایتهایی از نوع عملیات انفال است.
سرکوبگری سیاسی امنیتی ونظامی رژیم بعث صدام درتاریخ عراق نمود عینی دارد وبا وجود فروپاشی رژیم دیکتاتوری صدام،همچنان یادآور زخمهای گذشته است وتحرکات جدید حزب منحل شده بعث در همکاری با تروریستها در عراق بیش از پیش مردم عراق را آزرده می کند.
گفتنی است که موصل،مرکز استان نینوا در شمال عراق با همکاری تروریستها وحزب منحل شده بعث و حامیان داعش در ژوئن 2014 اشغال شد و سقوط کرد.
همکاری این حزب منفور با داعش به قدری ریشهداراست که امروز افسران بعثی در داخل گروه تروریستی داعش نفوذ دارند و بیشتر سرکردگان آن بعثی هستند.
افسران بعثی که در دوران صدام روشهای مختلف سنگدلی و قساوت را آموزش دیدند و به راحتی مردم عراق را قتل عام میکردند، امروز نیز اقدامات شنیع داعش در سربریدن گروگانها و رفتار شنیع با زنان ایزدی را مدیریت میکنند.
جنایات داعش در پایگاه نیروی هوایی اسپایکر در تکریت زادگاه صدام نیز مصداق عینی دیگر نمایش اقدامات تربیت یافتگان افسران بعثی در دوران صدام است که هم اکنون داعش را در بعد نظامی و دیگر طرحهای آن هدایت میکنند.
با پایان رژیم دیکتاتوری صدام و روی کار آمدن دولتهای منتخب در عراق (از دولت نوری مالکی تا دولت کنونی به نخست وزیری حیدر العبادی) بعثیها مترصد ضربه زدن به وحدت و تمامیت ارضی عراق بودهاند.
با توجه به چنین مخاطراتی از سوی عناصر باقی مانده از حزب بعث، بعثیزدایی از ساختار جدید سیاسی عراق در نهادهای مختلف همواره مورد توجه و خواست مردم این کشوراز دولت بوده است و مسئولان عراقی هم بر پیگیری این موضوع اصرار دارند.