پاری‌تودی- «خورشید شاه» نماینده احزاب مخالف در مجلس ملی پاکستان در جمع خبرنگاران از انتخاب «ناصر الملک» رییس اسبق قوه قضاییه به عنوان نخست وزیر موقت این کشور خبر داد.

«شاهد خاقان عباسی» نخست وزیر پاکستان، سردار «ایاز صادق» و «خورشید شاه» نماینده احزاب مخالف پس از برگزاری پنج نشست بی نتیجه سرانجام در ششمین نشست خود که روز دوشنبه در اسلام آباد برگزار شد، بر سر انتخاب نخست وزیر موقت به توافق رسیدند.

«ناصر الملک» نخست وزیر موقت پاکستان از نامزدهای معرفی شده از سوی حزب حاکم مسلم لیگ نواز است. فعالیت دولت فعلی پاکستان آخر ماه مه پایان می‌یابد و دولت انتقالی کار خود را از اول ماه ژوئن آغاز خواهد کرد.

طبق قانون اساسی در پاکستان با پایان یافتن مهلت قانونی پنج ساله دولت با انتخاب نخست وزیر موقت امور اجرایی برگزاری انتخابات پارلمانی با هدف مشخص شدن ترکیب پارلمان و مهیا شدن تشکیل دولت جدید به وی سپرده می‌شود.

هدف قانونگذار از وضع این قانون مبنی بر سپردن امور اجرایی به نخست وزیر موقت این است که انتخابات پارلمانی کاملا بیطرفانه و بدون جانبداری از یک گروه خاص سیاسی برگزار شود تا از این طریق ضمن تامین سلامت انتخابات اعتماد عمومی به این روند سیاسی جلب بشود.

انتخابات پارلمانی در پاکستان در حالی در ماه ژوییه برگزار خواهد شد که شاخص‌های کلان سیاسی، امنیتی و اقتصادی این کشور در شرایط مناسبی قرار ندارد.

به خصوص آنکه درانتخابات پیش رو حزب حاکم مسلم لیگ نواز به دلیل سلب صلاحیت «محمد نواز شریف» نخست وزیر پیشین و «محمد خواجه اصف» وزیر خارجه سابق پاکستان توسط دادگاه عالی این کشور به اتهام فساد مالی وضعیت متزلزلی در بین افکار عمومی دارد.

در این دوره از انتخابات پارلمانی در پاکستان بر خلاف دوره‌های پیشین که حزب حاکم امید بسیاری برای پیروزی مجدد در انتخابات دارد در این دوره حزب حاکم مسلم لیگ نواز شرایط شکننده‌ای در رقابت با احزاب رقیب دارد.

بی اعتمادی جامعه پاکستان پس از افشای فساد دولتی 

متهم شدن «نواز شریف» رییس سابق حزب مسلم لیگ نواز و نخست وزیر سابق پاکستان و برخی اعضای ارشد این حزب به فساد مالی سبب شده تا مردم این کشور بشدت نسبت به حزب حاکم بی اعتماد شده و به همین دلیل است که گروه‌های سیاسی رقیب شانس خود را برای پیروزی در این انتخابات بهتر از دوره‌های گذشته انتخابات پارلمانی می‌دانند.

با توجه به متهم شدن حزب حاکم به تقلب در انتخابات پیشین پارلمانی پاکستان در سال ۲۰۱۳ از سوی حزب تحریک انصاف و برخی گروه‌های سیاسی این کشور این دوره از انتخابات با حساسیت بیشتری از سوی احزاب پاکستان پیگیری می‌شود‌. به خصوص آنکه به طور طبیعی هر حزبی که در پاکستان قدرت را در اختیار دارد حاضر نیست براحتی قدرت را به گروه‌های رقیب واگذار کند.

نویسنده: محمد رضا عسگری

118/120

بیشتر بخوانید:

انتخاب نخست وزیر جدید پاکستان

 انتقاد از معرفی «شهباز شریف» به عنوان نخست وزیر جدید پاکستان/ تحلیل