ایران پرس- حضور خود جوش مردم ایران در راه پیمایی 9 دی1388 (30دسامبر 2009) از جمله رویدادهای کم نظیری است‌ که در میان رخدادهای سیاسی –اجتماعی ایران از زوایای گوناگون حائزاهمیت‌ و حاوی پیام‌ها و نکات مهمی است.

نکته نخست‌؛ در نگاه به این رویداد‌؛ نقش مردم در بروز و ظهور چنین پدید هایی است که همواره دشمنان را به حاشیه رانده و‌ تهدیدها فرصت‌های بزرگ و اثر گذار برانسجام و اقتدار ملت تبدیل کرده است‌.

آمریکا در تمام سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی  درپی تضعیف نظام و از هم پاشیدن وحدت ملت ایران بوده و کوشیده است‌ جمهوری اسلامی ایران را از درون دچار اختلافات سیاسی و گسست اجتماعی کند.

اما ایستادگی مردم ایران در مقابل جریانهایی نظیر فتنه پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران درسال 1388 نشان داد که مردم به عنوان قدرت اصلی و رکن مهم ثبات انقلاب و نظام جمهوری اسلامی‌، هرگز به دشمن اجازه نفوذ نمی دهند‌.

نکته دوم‌؛ در بیان شاخص‌های ماندگار حماسه 9دی‌، آشکار شدن جریان های براندازانه و مهندسی شده از سوی دشمنان ملت ایران است که در فتنه 88 در پوشش‌ اعتراض به نتایج انتخابات‌؛ سیاست یک تیر و دو نشان را  دنبال می‌کرد‌.

این جریان از یکسو بدنبال زیر سوال بردن سلامت و اصالت انتخابات در ایران بود و از سوی دیگر جریان از قبل طراحی شده‌ براندازی نظام جمهوری اسلامی را در بطن خود داشت‌.

با حماسه حضور ملت ایران در نهم دی‌؛ اما هردو جریان با شکست مواجه شد‌.

نکته سوم؛‌ که از نگاه برخی نظریه پردازان در غرب  نیز مطرح‌ است‌؛ تغییر روش جریان‌های براندازانه از اقدامات سخت به سمت جنگ نرم و براندازی از درون است‌.

هیلاری کلینتون وزیر اسبق وزارت خارجه آمریکا در کتاب: "انتخاب‌های سخت" به مسئله اغتشاشات بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران  اشاره کرده و می نویسد‌: دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در سال‌های بعد از اغتشاشات انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1388 در ایران با صرف ده‌ها میلیون دلار به آموزش بیش از 5000 نفر از مخالفان ایران در سراسر دنیا پرداخت."

چند هفته پس از ناآرامی‌ها، "پاول رابرتز" معاون اسبق وزارت خزانه داری آمریکا هم در مصاحبه اختصاصی با مجله آمریکایی "فارین پالیسی" از نقش واشنگتن در هدایت  آشوب‌ها و وقایع پس از انتخابات ایران به‌ کمک مالی بنیاد ملی برای دموکراسی (NED) به حامیان نامزد شکست خورده در انتخابات اشاره کرد‌.

نکته چهارم؛ در نگاه به حماسه‌ 9 دی‌؛ پدیدار شدن عناصر پنهان قدرت نظام ازمتن جامعه و ازدرون ملت است. این قتدار برآمده از بصیرت و دشمن شناسی ملت ایران است‌. 

به تعبیر رهبر معظم انقلاب؛ حماسه 9 دی  نمونه دیگری از عناصر قدرت نظام است و در آن حادثه بی‌نظیر، هیچ‌کس دست‌اندرکار نبود و قدرت فکری که شاکله اصلی نظام اسلامی است، مردم را به خیابان‌ها کشاند و آن حادثه بی‌نظیر پدید آمد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب‌ در فرازی از بیاناتشان با اشاره به تلاش بی‌وقفه آمریکا برای شبهه‌پراکنی و گرفتن «امید و اعتماد به نفس ملت»،‌ خاطرنشان کردند‌: روز نهم دی با آن عظمت، روز پاسخ ملت به چنین بازی‌هایی و دفاع از ارزشهای انقلاب و دین بود که البته امروز هم بحث پایداری بر ارزشها وجود دارد.

 نکته پنجم‌، مرز بندی میان مطالبات سیاسی و اجتماعی با اغتشاش‌گری و هرج و مرج خواهی است‌. مردم ایران در راهپیمایی میلیونی خود در این روز تاریخی با اعلام برائت از ساختار شکنان درجامعه‌، پاسخ محکمی به عناصر فتنه‌گر دادند که به بهانه تقلب در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران‌، مسیر بیراهه را در پیش گرفته بودند. این حرکت دشمن شناسی ملت ایران را به اثبات رساند‌.

نکته ششم‌؛ در تحلیل  ابعاد و شاخص‌های حماسه 9دی‌، افشای اهدافی بود که پشت پرده این اغتشاشات قرار داشت‌. وقایع پر آشوب بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری بطور مشخص حیثیت و اعتبار ‌نظام جمهوری اسلامی‌ را هدف قرار داده بود‌.

مخدوش نشان دادن مشارکت 85 در صدی مردم در انتخابات ریاست جمهوری  مسئله کم اهمیتی نبود  که بتوان از کنار آن‌، بی تفاوت عبور کرد و آن را ندید‌.

نکته هفتم‌؛ در نگاه به این رویداد تاثیرات چند وجهی‌ حضور مردم در صحنه است‌.

حضور یکپارچه مردم در روز9 دی نشان داد که  ملت ایران دردفاع از انقلاب و ارزشهای نظام‌ و پایبندی به باورهای دینی هرگز دچار تردید نخواهد شد‌.

از اینروست که این حضور تاریخی به تعبیر مقام معظم رهبری به یکی از قله‌های فراموش‌ نشدنی و حرکتی برخاسته از بصیرت، شناختن موقعیت و حرکتی متکی بر ایمان و اراده مردمی در تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل شد.

نکته هشتم‌؛ در تحلیل این رویداد‌؛ آزاد سازی بخشی از ظرفیت‌های درونی  نظام جمهوری اسلامی در مهار فتنه‌های  دشمنان است‌.

این ویژگی یکی ازدلایل ماندگاری و پویایی انقلاب اسلامیاست.

ایستادگی مردم ایران در مقابل جریان‌هایی نظیر فتنه پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری‌ و وقایع مشابهی که پس آن در سال 96 و همچنین در قضایای آشوبهای اخیر که با سوء استفاده از اعتراضات به اجرای طرح مدیریت مصرف انرژی و اصلاح قیمت بنزین در برخی شهر‌های ایران اتفاق افتاد؛ نشان داد که  ملت ایران هرگز به دشمن اجازه نفوذ نمی دهند‌.

ملت ایران با حضور به هنگام و توام با بصیرت انقلابی و بینش سیاسی با ابراز انزجار از جریانهای انحرافی‌، به فتنه‌ای پایان داد که ابعاد فرامرزی آن با آشکار شدن نقش کلیدی آمریکا و انگلیس از طریق سفارتخانه‌های غربی، سرویس‌های جاسوسی غرب، دفاتر ویژه واتاق‌های فکر خارج از کشور آشکار گردید.

 نکته نهم؛ در نگاه به این رویداد‌؛ پیام‌ها و درس‌های عبرت آموز‌ در این روز تاریخی  است  که یقینا تاثیرات ماندگاری را بدنبال خواهد داشت‌.

ملت ایران به تجربه آموخته است  که هدف دشمنان دو قطبی کردن جامعه و ایجاد بی اعتمادی نسبت به نظام است‌. آشوب‌های خیابانی در فتنه 88 در همین مدار قرارگرفت و با حرمت‌شکنی در ایام عزاداری ماه محرم در روز عاشورا به اوج خود رسید.

ازاینرو نگاه جامع به ریشه‌های حماسه 9 دی نیازمند توجه‌ به همه زمینه‌ها‌؛ عناصر ومولفه‌ شکل گیری این رویداد بزرگ است‌ تا روشن شود که چرا و چگونه این حرکت خود جوش‌،‌ به‌ منبع قدرت نرم  نظام‌ در مقابل توطئه‌ای بزرگ تبدیل شد.

نویسنده: جمشید امین زاده

141/118

بیشتر بخوانید:

گزارش: حماسه 9دی؛ مردمی که همیشه تاریخ سازند

تصاویر: بزرگداشت حماسه 9دی در سراسر کشور