بسیاری از سیاستمداران اروپایی، بر لزوم حمایت از جنبش ضد سرمایه‌داری در اروپا تاکید کردند.

به گزارش پارس‌تودی، «سارا واگن کنشت»(Sahra Wagenknecht) نماینده چپگرای پارلمان مرکزی فدرال آلمان «بوندستاگ» Bundestag روز شنبه درحمایت از اعتراضات اخیر ضد سرمایه داری در اروپا گفت مردم حق دارند اعتراض کنند چرا که سیاست دولت‌ها به ضرر آنها تمام شده است.

واگن کنشت، با اظهار تاسف از این که راست‌های افراطی به صفوف ضد سرمایه‌داری راه‌ یافته‌اند، افزود خواست‌های جنبش ضد سرمایه داری در هر صورت کاملا به‌ حق است.

همزمان با موج اعتراضات مردمی در فرانسه، در آلمان نیز جنبشی با شعار «برخیزید برای آغازی جدید» شکل گرفته است.

طرفداران این جنبش، در شبکه‌های اجتماعی درمورد گسترش تبعیض در اروپا و آلمان هشدار دادند.

برخی دیگر از سیاستمداران اروپایی نیز پیش‌تر از جنبش ضد سرمایه‌داری «جلیقه زردها» حمایت کردند.

ژان لوک ملانشون (Jean-Luc Mélenchon) رهبر جنبش فرانسه تسلیم‌ناپذیر، دولت فرانسه را به دروغگویی متهم کرد و سیاست‌های امانوئل ماکرون رئیس جمهوری این کشور را علت اصلی نارضایی مردم دانست. 

معترضان در شهرهای مختلف فرانسه  و همچنین هلند و بلژیک، روز شنبه به خیابان‌ها آمدند.

پلیس بروکسل با درگیر شدن با معترضان به نظام سرمایه‌داری موسوم به «جلیقه‌زردها»، 400 نفر از آنها را بازداشت کرد.

تظاهرات جنبش ضد سرمایه‌داری، از 17 نوامبر 2018 در فرانسه و در اعتراض به تصمیم دولت این کشور برای اعمال تعرفه اضافی بر سوخت آغاز شد.

جنبش مردمی «جلیقه‌زردها» به حزبی مربوط نیست و از فعالیت شهروندان در شبکه‌های اجتماعی به وجود آمده است.

«جلیقه‌زردها» ابتدا در اعتراض به طرح‌های اصلاحی امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، از جمله گران شدن قیمت سوخت و ارزاق عمومی تظاهرات کردند.

با وخیم شدن اوضاع در پاریس و دیگر شهرها، مکرون مقابل اعتراضات سراسری در فرانسه تسلیم شد و افزایش بهای سوخت را ابتدا یک سال به تعویق انداخت و سپس مجبور شد به طور کامل کنار بگذارد.

اقدامات خشونت‌بار پلیس فرانسه، نیز بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشته است. تاکنون درجریان اعتراضات صدها نفر بازداشت و زخمی شده‌اند.  

این اعتراض‌ها به سرعت به ابراز نارضایی از افزایش هزینه‌های زندگی و کل سیاست‌های اقتصادی دولت فرانسه گسترش یافت و به شکل‌گیری جنبش ضد سرمایه‌داری «جلیقه زردها» منجر شد.

جنبش اعتراضی ضدسرمایه‌داری، اکنون در بلژیک و هلند و سایر کشورهای اروپایی طرفداران زیادی پیدا کرده است.

معترضان هلندی 

 

معترضان هلندی نیز همانند فرانسوی‌ها و بلژیکی‌ها با پوشیدن جلیقه‌های زرد و تجمع در میادین اصلی شهرهای هلند، استعفای نخست وزیر این کشور را خواستار شدند.

141/120

بیشتر بخوانید:

گزارش: چهارمین شنبه اعتراض‌ها در فرانسه

تظاهرات جلیقه‌زردها در هلند