وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)بامداد جمعه 13 فوریه طی بیانیهای اعلام کرد جنگندههای این کشور به 5 هدف از پایگاههای کتائب حزبالله عراق که اغلب آنها انبار تسلیحات بود حمله کردند. پنتاگون مدعی شد انبار تسلیحاتی که از آنها موشکهای مورد استفاده در حمله به پایگاه نظامی التاجی در شمال بغداد آورده شد هدف قرار گرفته است.
در این بیانیه آمده است حملهای که ائتلاف بینالمللی انجام داده دفاعی و پاسخ مستقیم به تهدیدی است که گروههای مسلح مورد حمایت ایران علیه نیروهای ائتلاف بینالمللی به وجود آوردهاند. «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا پس از این حملات طی بیانیهای عنوان کرد: «آمریکا هرگز در واکنش به حملات به ملت، منافع یا همپیمان خود چشمپوشی نمیکند.»
در حالی که پنتاگون مدعی شده که حمله به التاجی کار گروههای وابسته به ایران بوده، "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا صراحتا اعلام کرده که قصد اتهام زنی به ایران را در این زمینه ندارد.
آمریکا مدعی است که این حملات را در پاسخ به حمله موشکی چهارشنبه شب به پایگاه نظامی التاجی در شمال بغداد انجام داده است. بر اساس بیانیه رسمی ائتلاف تحت رهبری آمریکا در عراق، شامگاه چهارشنبه حوالی ساعت 8 شب به وقت محلی، 15 راکت به پایگاه نظامی التاجی در شمال بغداد اصابت کرد که طی این حمله راکتی دستکم 2 آمریکایی و یک بریتانیایی کشته شدهاند. تعداد زخمیهای این حمله نیز ابتدا 12 نفر اعلام شد.
مساله ای که واشنگتن عامدانه سعی در نادیده گرفتن آن دارد این است که اساسا حضور نظامیان آمریکایی در عراق پس از مصوبه اخیر پارلمان این کشور مبنی بر لزوم خروج نیروهای ائتلاف به اصطلاح ضد داعش از جمله نیروهای آمریکایی از عراق غیر قانونی و به مثابه بی اعتنایی آشکار به حاکمیت ملی عراق است. بنابراین آمریکایی ها اکنون نیروی اشغالگر در عراق محسوب می شوند.
موضوع دیگر اینکه پنتاگون با بی اعتنایی کامل به دولت عراق اقدام به این حملات انتقامی کرده و حتی زحمت اطلاع دادن به بغداد را در زمینه قصدش برای حمله و یا نقاطی که به آنها حمله کرده، نداده است. در واقع رفتار آمریکایی ها در عراق دقیقا همانند رفتار دولت اشغالگر است.
مساله مهم دیگر این است که آمریکا هیچ گونه شواهدی درباره دست داشتن گروههای حشد الشعبی از جمله کتائب حزب الله عراق در حمله به پایگاه التاجی ارائه نداده است. حشد الشعبی نیز اعلام کرد در این حمله نقشی نداشته است.
اکنون این سئوال مطرح است که بر چه اساسی واشنگتن به پایگاههای حشد الشعبی در استان های مختلف عراق و حتی فرودگاه در حال ساخت کربلا حمله کرده است؟
موضوعی که در این میان نمی توان نادیده گرفت، بهانه آمریکا برای ادامه حضور نظامی در عراق یعنی مبارزه با داعش است؛ درحالی که عملکرد واشنگتن برای نابودی حشد الشعبی که نقش انکار نشدنی در مبارزه با داعش در عراق ایفا کرده است به طور جدی این ادعای آمریکا را زیر سئوال می برد؛ ضمن این که جمهوری اسلامی ایران پس از پیشروی های داعش در عراق در سال 2014، کمکهای مستشاری قابل توجهی به نیروهای عراقی از جمله حشد الشعبی کرده و به ویژه سردار شهید سلیمانی در این زمینه نقش ویژه و سرنوشت سازی داشت.
"محمود جوخدار" عضو مجلس سوریه در این زمینه معتقد است: "حملات مکرر به نیروهای حشد شعبی ... در راستای خدمت به داعش و سایر گروههای تروریستی است."
بررسی مواضع مقامات ارشد آمریکایی و پنتاگون نشان می دهد که واشنگتن به رغم مصوبه پارلمان عراق که خواهان خروج نظامیان آمریکایی از این کشور است قصد دارد به بهانه ایجاد امنیت و مبارزه با داعش همچنان درعراق بماند؛ مساله ای که با واکنش تند عراقی ها و پاسخ خشن آنها مواجه شده است و خواهد شد.139/118
نویسنده: سیدرضامیرطاهر
بیشتر بخوانید:
ارتش و گروههای عراقی حمله آمریکا به مواضع حشد الشعبی را محکوم کردند
3 کشته و 7 زخمی درحمله آمریکا به مواضع "حشد الشعبی" در عراق