با نزدیک شدن به یکصدمین سالگرد صدور اعلامیه بالفور، «خالد البطش»، از مسوولان ارشد جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفت وگو با شبکه العالم، به بررسی این اعلامیه ننگین پرداخت.

به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، البطش در این باره به العالم گفت، اعلامیه بالفور عنوان سندی است که توسط وزیر امور خارجه وقت بریتانیا خطاب به سران رژیم صهیونیستی نوشته شده است که در آن از حمایت دولت بریتانیا از وطنی ملی برای یهودیان در سرزمین فلسطین، خبر می دهد.

بر اساس این اعلامیه که در سال 1917 توسط «آرتور جیمز بالفور» وزیر امور خارجه بریتانیا صادر شد، این کشور و همچنین سران جنبش جهانی صهیونیسم و نمایندگان آنها در بریتانیا و اروپا، متعهد شدند تا از تشکیل کشوری یهودی در سرزمین فلسطین حمایت کنند.

به دنبال صدور این اعلامیه، دولت بریتانیا که هم زمان با جنگ جهانی دوم، فلسطین را تحت اشغال خود درآورده بود، زمینه ای را فراهم کرد تا یهودیان اراضی فلسطینیان را خریداری کرده و به تقسیم بندی این اراضی و ایجاد دهکده های کشاورزی اقدام کردند و در واقع با این اقدام، پایه های رژیم اسرائیل را در خاک فلسطین بنیان گذاشتند.

پس از این رویداد، خروج بریتانیا از خاک فلسطین در سال1948، به صهیونیست ها این فرصت را داد تا فلسطین را به اشغال خود درآورند.

بریتانیا اعلامیه ای را صادر کرد تا کسانی که حق تملک در سرزمین فلسطین را نداشتند، بتوانند خاک این کشور را اشغال کنند؛ از این رو انگلیس مسوول اصلی مشکلات و رنج های ملت فلسطین از سال 1948 است.

بدون تردید بر اساس توطئه بزرگ استعمار، هنگامی که کشورهای اروپایی از مستعمره های خود در خاورمیانه خارج می شدند، می بایست رژیمی مانند اسرائیل در قلب کشورهای عربی و اسلامی تشکیل می شد تا با ایجاد فتنه و آشوب، منافع کشورهایی مانند بریتانیا و قدرت های بزرگ را در منطقه تامین کند.

بر این اساس، اسرائیل وظیفه بزرگی برای حفظ منافع اروپا در منطقه دارد و با اشغال منطقه و راه انداختن جنگ و آشوب دائمی در منطقه عربی اسلامی، به اروپا خدمت می کند.

صهیونیست ها درباره سرزمین فلسطین روایت های تحریف شده تاریخی دارند و از واقعیت و حقایق دینی سخن نمی گویند.

یهودیان می گویند که فلسطین و همچنین هیکل سلیمان که در فلسطین بوده است، متعلق به آنهاست. آنها در روایتی جعلی معتقدند که مسجد الاقصی بر روی ویرانه های معبد سلیمان بنا شده است اما بر اساس آیات قرآن کریم، چنین ادعایی، جعلی و نادرست است.

بر اساس این روایت جعلی و نیز بخاطر ضعف کشورهای عربی و اسلامی، صهیونیست ها توانستند رژیم اسرائیل را در سرزمین فلسطین برپا کنند. اما تشکیل چنین رژیمی در منطقه فقط برای سوءاستفاده سیاسی بوده است و مساله اصلی، ادامه استعمار منطقه است و اسرائیل با هدف ایجاد نزاع در منطقه و به دنبال آن، تامین منافع اروپا و آمریکا در خاورمیانه و حمایت از آن، بر اساس روایاتی جعلی تحت عنوان دین تشکیل شد.

در زمان شکل گیری رژیم اسرائیل در سرزمین فلسطین، آمریکا کشوری نوپا و جدید بود که قدرت چندانی نداشت و بریتانیا و فرانسه استعمارگران بزرگ بودند، اما به دنبال قدرت گرفتن آمریکا، این کشور وارث  بریتانیا و اروپا شد و پس از آن چرخش صهیونیست ها به سمت آمریکا به عنوان ابرقدرت  جدید بود.

صهیونیست ها برای تامین منافع خود همواره به دنبال کشورهای قدرتمند بوده اند چنانچه آنها در دوره حکومت سلطان «عبد الحمید»، سلطان عثمانی در ترکیه، به وی مراجعه کرده و از سلطان عثمانی خواسته بودند تا برای تشکیل وطن یهودی در فلسطین، به آنها کمک کند اما عبد الحمید با این خواسته مخالفت کرده بود.

سپس یهودیان برای تحقق این هدف خود به دولت قدرتمند بریتانیا مراجعه کردند و این دولت نیز برای تشکیل کشور اسرائیل به آنها وعده همکاری داد. پس از بریتانیا، نوبت به حمایت آمریکا از طرح صهیونیستیِ تشکیل کشور اسرائیل رسید.

بدون تردید، ضعف کشورهای عربی و ناآگاهی این کشورها سبب شده است تا آنها قدرت کافی برای حمایت از سرزمین فلسطین را نداشته باشند. ارتش های عربی برای مقابله با رژیم اسرئیل تلاش کردند اما به خاطر ضعف خود شکست خوردند و در نتیجه فلسطینان از سرزمین خود آواره شدند و آوارگی آنها تا امروز نیز ادامه دارد.

یهودیان با کمک انگلیس فقط توانسته بودند شش درصد از خاک فلسطین را به اشغال خود درآوردند اما با ورود ارتش های مصر، عراق، اردن، سوریه و لبنان، به صحنه و جنگ با اسرائیل و شکست در این جنگ ها، زمینه برای اشغال 77 درصد از خاک فلسطین در مدت کمتر از یک ماه فراهم شد.

فلسطین سرزمین بدون ملت نبوده است و بر اساس اسناد تاریخی، در فلسطین شرکت های مسافربری برای سفر به دیگر مناطق جهان مانند بغداد و ریاض، وجود داشته است و خطوط راه آهن از استانبول به غزه، بیت المقدس و مکه، از جمله خطوط ارتباطی این شهرها بوده است. فلسطین دارای شرکت های هواپیمایی و فرودگاه بوده است.

درباره شهرهای یافا، حیفا، اللد، رمله و عکا اسناد تاریخی وجود دارد و شهر اریحا که یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان است؛ این شهرها همه دارای سکنه بوده اند اما رژیم اسرائیل پس از شکست کشورهای عربی در جنگ با این رژیم، با توسل به زور و با قدرت سلاح، ساکنان این مناطق را آواره کرد.

پس از شکست اعراب، بین 750 هزار تا یک میلیون فلسطینی از سرزمین خود رانده شده و در دیگر مناطق جهان آواره شدند.

سازمان ملل از همه حقایق سرزمین فلسطین آگاه است اما وقتی این سازمان تشکیل دو دولت مستقل فلسطینی و اسرائیلی را در سرزمین فلسطین تصویب کرد درحالی که رژیم اسرائیل در سال 1947 تشکیل شد، در واقع حق موجودیت یهودیان را در این منطقه تایید کرد؛ بر این اساس سازمان ملل نیز در کنار بریتانیا، در ظلمی که در حق فلسطینیان روا داشته شده، شریک است.

سرزمین فلسطین نباید فقط دغدغه فلسطینیان باشد بلکه به خاطر وجود اماکن مقدس اسلامی در این سرزمین مانند بیت المقدس و مسجد قبه الصخره که مکان عروج پیامبر اسلام (ص) است، همه کشورهای عربی و اسلامی باید به این سرزمین توجه کنند.

امروز وظیفه دفاع از فلسطین نباید فقط بر دوش جنبش های، فتح، حماس، جهاد اسلامی و جنبش آزادیبخش خلق فلسطین باشد بلکه همه مسلمان در همه کشورهای جهان اعم از عربستان، ایران، اندونزی، ایران، پاکستان، بحرین، کویت و قطر وظیفه دارند از فلسطین دفاع کنند در حالی که تا کنون در این خصوص ناتوان بوده اند.

وقتی ملت های مسلمان در دفاع از فلسطین صحنه را خالی کرده اند، جنبش های مقاومت فلسطین، راه دفاع از این سرزمین را در پیش گرفته اند و به جهاد و جنگ با دشمن صهیونیستی خود تا زمان آزادسازی کامل سرزمین فلسطین، ادامه خواهند داد.116/110

بیشتر بخوانید:

مردم فلسطین: انگلیس بابت اعلامیه بالفور عذرخواهی کند

 رسوایی بریتانیا در صدور بیانیه بالفور+ویدئو

تظاهرات فلسطینیان در محکومیت دعوت انگلیس از نتانیاهو برای حضور در جشن اعلامیه بالفور