ایران پرس: با وجود طرح اتهام های دولت های غربی به رهبری آمریکا و جریان ترک گرایی به رهبری ترکیه، سرانجام نیروهای نظامی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت دسته جمعی به رهبری روسیه از قزاقستان خارج شدند.
درپی اعتراضات مردمی و خارج شدن کنترل اوضاع ازدست دولت نورسلطان، "قاسم ژامرت تاکایف" رئیس جمهوری قزاقستان از سازمان پیمان امنیت دسته جمعی به منظور برقراری آرامش در این کشور، درخواست کمک کرد. متعاقب این درخواست کمک، بسیاری از سیاستمداران غربی و رسانه های وابسته به جریان ترک گرایی در ترکیه و در سطح منطقه تلاش کردند، دولت قزاقستان را از این درخواست منصرف کنند.
به عنوان مثال، "آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه آمریکا در نخستین واکنش اعلام کرد:"خارج کردن نظامیان روس از قزاقستان پس از انجام ماموریت سازمان پیمان امنیت دسته جمعی را ، کاری دشوار توصیف کرد".
همزمان با طرح اتهام های آمریکا علیه روسیه، رسانه های وابسته به جریان ترک گرایی و غربگرایی در ترکیه و جمهوری آذربایجان نیز ساکت ننشسته و به تحریک احساسات افکار عمومی این کشور علیه روسیه اقدام کردند.
در روزهای اخیر اغلب رسانه های جمهوری آذربایجان این محور تبلیغاتی را در دستور کار داشته اند که روسیه به بهانه کمک به پایان دادن به اغتشاش ها در قزاقستان، این کشور را اشغال نظامی کرده است.
طرح این اتهام ها از جمله اتهام رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا علیه حضور نظامی روسیه در قزاقستان در شرایطی مطرح شد که این اتهام اساسا" علیه آمریکا مصداق بیشتری دارد. تجربه ده ها های گذشته نشان می دهد، پس از جنگ دوم جهانی، هیچ کشور و یا منطقه ای از جهان موفق نشده است به حضور نظامی آمریکا پایان دهد.
در واقع، جدا از تنش های ایران با آمریکا در سوریه ، عراق و افغانستان ، که به عقب نشینی آمریکا از این کشورها منجر شده است، باید گفت: نظامیان آمریکایی تاکنون از هیچ کشور یا منطقه ای خارج نشده اند.
ژاپن تنها یک نمونه از این واقعیت است که با وجود اعتراض های هزاران نفری پی در پی ، مردم این کشور تاکنون نتوانسته اند نظامیان آمریکایی را از این کشور خود خارج سازند. با این سابقه ناهنجار و نامطلوب، وزیر امور خارجه آمریکا تلاش کرده است آن واقعیتی که علیه کشور خودش مصداق دارد به روسیه نسبت دهد.
با وجود این حقیقت که ممکن است روسیه نیز اقدامی مشابه آمریکا دریک کشور و یا یک منطقه مهم از جهان انجام دهد، باید گفت: نظامیان روسیه طبق توافق با رئیس جمهوری قزاقستان، در موعد مقرر از این کشور خارج شده اند. در همین ارتباط ، وزارت دفاع روسیه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد:چهل فروند هواپیمای نظامی روسیه ، نیروهای حافظ صلح این کشور را از قزاقستان بازگردانده اند.
وزارت دفاع روسیه همچنین تصریح کرد:نیروهای حافظ صلح عضو سازمان پیمان امنیت دسته جمعی شامل روسیه، بلاروس، ارمنستان، تاجیکستان و قزقیزستان است که از جمهوری قزاقستان در برابر اغتشاشگران دفاع و ارامش را در این کشور برقرار کردند.
در پی تحولات قزاقستان و استقرار نیروهای صلح بان سازمان پیمان امنیت دسته جمعی به فرماندهی نیروهای روسیه در شهرهای مهم قزاقستان، فوبیای احیای اتحاد جماهیر شوروی بار دیگر رسانه های آنکارا و باکو را در بر گرفت و همه روزه مطالب زیادی در اظهار نگرانی از تلاش اعلام نشده روسیه برای احیای شوروی یا امپراطوری روسیه در رسانه های این دو کشور منتشر نشده است.
به عنوان مثال، روزنامه ینی مساوات که به نوعی سخنگویی افکار موجود در بخش مهمی از هیات حاکمه و ریاست جمهوری آذربایجان را به عهده دارد، در مطلبی تحت عنوان "آیا پوتین شوروی را احیاء می کند... بعد از قزاقستان نوبت کدام کشور است؟" نوشت:
"بسیاری بر این باورند که ولادیمیر پوتین، صاحب کرملین - که اغلب از غیر ممکن بودن بازسازی اتحاد جماهیر شوروی صحبت می کند - در واقع تلاش خستگی ناپذیری برای تحقق این رویا دارد. در حال حاضر حضور نیروهای روسی در اکثر کشورهای جامعه مشترک المنافع حاکی از مسائل بسیاری است."
تبلیغ "روس هراسی" و ادعای اشغال قزاقستان توسط روسیه در رسانه های جریان پان ترکیسم در ترکیه و جمهوری آذربایجان در حالی است که اخیرا مدارک و اسنادی از حضور عناصر و گروه های تروریستی پان ترکیست و تکفیری سازمان دهی شده توسط ترکیه برای جنگ سوریه در قزاقستان منتشر شد. اما مقام های دولت آنکارا در خصوص حضور عناصر پان ترکیست و تکفیری های وابسته به ترکیه در اغتشاش های قزاقستان تاکنون توضیحی نداده اند.
نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی
116
بیشتر بخوانید:
کشته شدن ۲۲۵ تن در ناآرامی های قزاقستان
خروج نیروهای تحت رهبری روسیه از قزاقستان: اثبات بی پایگی اتهامات آمریکا
آیا آرامش به قزاقستان بازگشته است؟
هشدار پوتین در باره قزاقستان در نشست سران سازمان پیمان امنیت جمعی
حمایت روسیه و چین از بازگشت قزاقستان به نظم مبتنی بر قانون اساسی
آخرین تحولات امنیتی در قزاقستان، بازداشت بیش از چهارهزار نفر از معترضان
اعلام آمادگی اتحادیه اروپا برای میانجگری در قزاقستان