به گزارش روز دوشنبه نشریه "الرای" کویت، دولت آمریکا اعلام کرد که در راستای توسعه همکاری های نظامی با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و بر اساس قراردادی کلان، به امارات سلاح های بیشتری می فروشد.

به نوشته الرای، واشنگتن مدعی شد که فروش سلاح آمریکا به امارات در راستای به اصطلاح مبارزه با گروه تروریستی داعش در منطقه است و بر همین اساس همکاریهای واشنگتن و ابوظبی توسعه خواهد یافت.

آمریکا همزمان با کویت و دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همکاری های گسترده نظامی دارد و مبارزه با تروریسم را دستاویزی برای فروش تسلیحات به همپیمانانش در منطقه قرار داده است.

این در حالی است که بخش عمده تجهیز تروریستهای تکفیری در منطقه بویژه در سوریه و عراق توسط دولتهای غربی و عربی بویژه آمریکا و دولتهای عربی حوزه خلیج فارس صورت می گیرد. 

در ماه های اخیر، قطر و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با اتکا به درآمدهای سرشار نفتی اقدام به خرید گسترده تسلیحات از کشورهای غربی کرده اند.

خریدهای تسلیحاتی کلان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در حالی است که در سالهای اخیر بدلیل کاهش قیمت نفت کشورهای حاشیه خلیج فارس با بحرانهای عدیده مالی مواجه هستند.

در این چارچوب وزارت انرژی امارات صراحتاً اعلام کرده است که قیمت مواد سوختی بر اساس میانگین قیمت جهانی در این کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس در ماه نوامبر نیز افزایش خواهد یافت.

امارات و دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس درنتیجه کاهش شدید قیمت نفت،‌ با چالش های زیادی روبرو هستند،‌ به طوری که صندوق بین المللی پول به تازگی در گزارشی اعلام کرد که امارات متحده عربی در سالجاری میلادی به دلیل کاهش قیمت نفت با کسری بودجه روبروست که از سال 2009 در این کشور بی سابقه عنوان شده است.

کارشناسان اقتصادی تاکید دارند که کسری بودجه امارات چالشی برای دولت این کشور بوده و سود ناخالص این کشور در سال های آینده را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

در همین راستا انتظار می رود روند افزایشی بدهی کشورهای عربی تا سال 2020 میلادی ادامه داشته باشد و امارات به بزرگترین کشور بدهکار عربی تبدیل شود.

به عقیده محافل اقتصادی با طولانی شدن دوره کاهش بهای نفت و روند نزولی درآمد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، بدهی داخلی و خارجی آنها به 94 میلیارد دلار در سال جاری برسد که در شرایط کنونی این کشورها در باز پرداخت آنها ناتوان خواهند بود.

کشورهای عربی حوزه خلیج فارس دارای اقتصاد مبتنی بر درآمدهای انرژی هستند.

عربستان بزرگترین تولید کننده و صادر کننده نفت در جهان است، امارات نیز در زمره بزرگترین تولید کنندگان نفتی جهان محسوب می شود و قطر نیز پس از روسیه و جمهوری اسلامی ایران بزرگترین صادر کننده گاز در جهان است.

این شرایط اقتصادی سبب شد تا قدرت های غربی به ویژه آمریکا توجه ویژه ای به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس داشته باشند که این توجه طی سالهای اخیر که این قدرت ها با بحران اقتصادی مواجه هستند بیشتر نیز شده است.

یکی از اهرم های قدرتهای غربی برای فروش سلاح به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، راهبرد ایران هراسی است.

از یک سو با این راهبرد، کشورهای عربی خلیج فارس را مجاب می کنند تا سلاح های پیشرفته غرب را خریداری کنند و از سوی دیگر خود را به نوعی حامی این کشورهای اقتدارگرا در منطقه خلیج فارس نشان می دهند و در سایه این رفتارهای فریبکارانه، سلاح های خود را به آنها می فروشند.

گفتنی است که در ادبیات سیاسی، اقتصاد تسلیحاتی به یکی از مهمترین گونه های اقتصادی تبدیل شده است و دولتهای غربی مدعی حقوق بشر پول کلانی را در چارچوب تجارت مرگ با دولتهای متوهم غربی به جیب می زنند.

 رقابت کشورهای غربی برای فروش سلاح به کشورهای نفتخیز عربی حاشیه خلیج فارس همچون عربستان و امارات و کویت ثابت می کند که غرب، اساساً فروش سلاح به کشور های عربی را به برقراری دموکراسی در این کشورها ترجیح می دهد.