به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حجتالاسلام والمسلمین «محمدجواد حاج علی اکبری» در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران که در دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه یکی از مهمترین ویژگیهای جامعه و امت اسلامی شایعهناپذیری است، فضای مجازی را حقیقت زمانه دانست و گفت: در این فضا هر روز ارتباط مردم و انسان زمان ما با این فضا بیشتر و بیشتر میشود و زیست بشر معاصر کاملا تحت تاثیر این محیط قرار گرفته است، منافع بیشمار و آسیبهای پر شمار دارد. این فضا فرصتهای تازهای را برای اغواگری و وسوسه شیاطین فراهم میکند که در چنین موقعیتی انسان و جامعه مومن باید به تقوای رسانهای مجهز شوند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با قدردانی صمیمانه از فرماندهی انتظامی مقتدر و مهربان تهران به دلیل سرعت عمل در شناسایی و بازداشت سارقان صندوق امانات؛ تصریح کرد: امیدواریم با اقدامات پیگیرانه شاهد اتفاقات تلخ اینچنین نباشیم.
وی همچنین با اشاره به حادثه تلخ تصادف قطار در طبس و آرزوی صبر برای بازماندگان یادآور شد: اینگونه حوادث درس عبرتی است که باید زمینه بروز آن بررسی شود تا بار دیگر تکرار نشود.
حجتالاسلام حاج علی اکبری درباره مهار کرونا در کشور هم گفت: این اتفاق بزرگ و مبارکی است و پس از دشواریها و محدودیتها، امروز آمار جانباختگان کرونا به صفر رسیده و این نعمت بزرگی است که باید آن را شکر کرد.
وی با بیان اینکه در قدردانی از مدافعان سلامت در ایام کرونا حق مطلب ادا نشد، تصریح کرد: در میانه جریان معیشتی و جنگ روانی دشمن، این موفقیت بزرگ به صورت شایسته نه دیده شد و نه مورد سپاسگزاری قرار گرفت.
حجتالاسلام حاج علی اکبری با بیان اینکه آمریکا در تلفات و ابتلا به کرونا رتبه اول دنیاست، تصریح کرد: برخی کشورهای بزرگ و قدرتمند اروپایی هم در رتبههای اول تلفات و ابتلا به کرونا هستند و اصلاً دوست ندارند موفقیت ایران در مدیریت کرونا مطرح شود. باید از همه کسانی که در این زمینه دخیل بودند تقدیر شود؛ نقش ویژه و ممتاز رهبر حکیم و عالیقدر هم در این رابطه یک نقش مثال زدنی است.
وی پشتیبانی و تشکیل ستاد ملی و به میدان آوردن نیروهای مسلح و برگزاری رزمایش بزرگ مساوات و سیره و پشتیبانی را از تدابیر مهم رهبر انقلاب در ماجرای مدیریت کرونا دانست و گفت: این موارد از تصمیمات و منویات مهم رهبر انقلاب بود که باید مورد توجه قرار گیرد.
حاج علی اکبری گفت: وجود زیرساختهای بهداشت در جمهوری اسلامی از افتخارات کشور است که از برکات انقلاب، کشور از شبکه سلامت تا عمق روستاها برخوردار است. شرکتهای دانشبنیان که در مرز دانشهای نوین افتخار آفریدند، همراهی مراکز دین در همه سطوح، همراهی اکثریت مردم با رعایت محدودیتها و رزمایش مواسات برگزار شده در کشور، همه سبب مهار کرونا در کشور شدند.
امام جمعه موقت تهران گفت: موضوع مساوات، نمونه دیگری در هیچ کجای دنیا ندارد؛ در هیچ کشوری چنین چیزی وجود ندارد که مردم در کنار یکدیگر قرار بگیرند. فداکاری پزشکان و پرستاران و نیروهای دیگر، خاطرات دفاع مقدس را زنده کرد.
وی با بیان اینکه مسأله واکسیناسیون سریع، عمومی و بسیار منظم در کشور با همت همه عزیزان و دولت محترم جدید انجام شد و آثار آن قابل مشاهده است، افزود: باید این حماسه و موفقیت را تبیین کرد و صداوسیما و عموم مردم و رسانهها باید این مسأله را تبیین کنند و شکر آن را بهجا بیاورند.
حاج علی اکبری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید برای موفقیت در مبارزه با فساد به ریشهها پرداخت، گفت: اینکه گاهی در این حوزه مصادیق را پیگیری می کنیم ولی به نتیجه نمیرسیم به علت آن است که به سراغ معلولها میرویم و از علتها غفلت میکنیم. وقتی درخت ناپاک باشد، شاخههای پلید در گوشهگوشه خود را نشان میدهد.
وی افزود: یکی از آن مصادیق شجره خبیثه که در متن دستگاه اجرایی و محیط شهرداری جا خشک کرده است، کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری است که بر اساس بررسیها، بخش عمدهای از معضلات به ویژه در حوزه ساختوساز به این موضوع بازمیگردد. این موضوع از سال ۴۵ وارد قانون شده است که تخلفات صورت گرفته در حوزه ساختوساز و مسکن به این کمیسیون ارجاع میشود که بر اساس بررسیها بیش از نیمی از پروندهها جریمه مالی شده و بسته میشود.
حاج علی اکبری با بیان اینکه جریمه از مصادیق پول کثیف است، گفت: بسیاری از سرمایهداران با پولهای حرام، به قصد تخلف در این چرخه حضور مییابند و برای پوشاندن این تخلف فساد و تخلف تولید میکنند که نهایتاً به یک جریمه محدود میشود و در پی آن شهرکهای کاخنشینی ایجاد میشود که خار چشمان حزبالله و مؤمنان انقلاب است.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: مبارزهها و پیگیری هایی هم که انجام می شود، به دلیل آنکه بعضاً تخلفات ظاهری قانونی دارند و فرد متخلف بعد از تخطی از قانون جریمه آن را پرداخته، به نتیجه مطلوب نمیرسد که حادثه متروپل نمونهای از همین قبیل موارد است.
حاج علی اکبری بیان داشت: اگر داغدار مصیبت هموطنان در آبادان، تضییع حقوق بیتالمال و نابودی منابع هستیم، باید به سراغ ریشه رفت و آن را حل کرد؛ در این حوزه ریشه اصلی، کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری است که از دولت مردمی و مجلس انقلابی و دستگاه قضایی انقلابی درخواست داریم با قدرت و قاطعیت و سرعت این مسأله را پیگیری کنند و ریشه این اقدامات خشک شود؛ چون فسادزا بودن این ماده مورد تأیید همه است و حقوق نسل آینده در اطراف شهرها تضییع میشود.
وی به بسته ارائه شده وزارت راه و شهرسازی درباره مسکن اشاره کرد و گفت: این موضوع خبر خوبی است که شنیدیم؛ در شرایط فعلی که می بینیم زندگی مردم با مخاطره مواجه شده، هم مؤمنین و هم صاحبخانهها بدانند مراعات مستأجران حسنات ماندگاری برای آنهاست.
امام جمعه موقت تهران گفت: در شرایط فعلی صاحبخانهها بدانند سختگیری برای مستأجران کار پسندیدهای نیست و پول آن خرج دارو و درمان خواهد شد. وقتی برادر و خواهر شما برای تهیه این ارقام درخواستی آبروی خود را به خطر انداخت، این پول برکتی نخواهد داشت.
حاج علی اکبری خطاب به املاک و بنگاهداران مسکن گفت: بنگاههای مسکن هم طرف مستأجران را بگیرند و به افزایش قیمتها دامن نزنند. باید شفیع نیکو و تسهیلگر باشند و با میانجیگری اقدامات مؤثری داشته باشند. دستگاه قضایی هم در شرایط خاص فعلی باید هنگام حکم دادن مراعات کند.
وی ضمن قدردانی از دیپلماسی فعال منطقهای دولت گفت: دولت هم به آنچه وعده داد بود و هم آنچه رهبر معظم انقلاب خواسته بودند، عمل کرد.
خطیب نماز جمعه تهران درباره مذاکرات رفع تحریم ها گفت: در برابر زیادخواهان هم همین موضع عزتمندانه و هم حکیمانه باید دنبال شود که هم مذاکره عادلانه می کنیم و هم به هیچ وجه زیر بار حرف زور نمی رویم. / 114