اگرچه رسانه ها و حکومت های غربی تلاش زیادی انجام می دهند تا رژیم صهیونیستی را رژیمی دموکراتیک معرفی کنند، اما دوره طولانی مدت نخست وزیری «بنیامین نتانیاهو» بیش از همه گویای وجود رژیم دیکتاتوری تحت ریاست نتانیاهو در سرزمین های اشغالی است.
نتانیاهو تاکنون در دو نوبت نخست وزیر اسرائیل بود. وی نخستین بار از 1996 تا 1999 نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود.
نتانیاهو از مارس 2009 تا کنون نیز یعنی برای مدت 9 سال نخست وزیر اسرائیل است.
به عبارتی، طی 22 سال اخیر برای مدت 12 سال نخست وزیری رژیم صهیونیستی در اختیار «بنیامین نتانیاهو» بوده است.
نتانیاهو در هر دو دوه نخست وزیر خود با پرونده های فساد مواجه شد.
تلاش بی نتیجه نتانیاهو برای فرار از رسوایی های فساد مالی
نتانیاهو در نخستین دور نخست وزیری خود در نهایت از اتهام فساد در دادگاه تبرئه شد، اما اکنون وی چهار پرونده فساد دارد. نتانیاهو و همسرش سارا در پرونده موسوم به «1000» به دریافت هدایای گرانقیمت از جمله سیگارهای گرانقیمت متهم هستند.
نتانیاهو در پرونده موسوم به «2000» نیز به مذاکره و توافق با «آرنون موزیس»، ناشر روزنامه «یدیعوت آحارونوت» برای پوشش اخباری جانبدارانه از وی در مقابل اعمال محدودیت علیه روزنامه «اسرائیل الیوم» که رقیب این روزنامه است، متهم شد. پرونده موسوم به «3000» نیز مربوط به خرید زیردریایی از آلمان در مقابل دریافت رشوه است و پرونده موسوم به «4000» نیز مربوط به تخلفاتی در وزارت ارتباطات و شرکت «بزک» است که در این دو پرونده نیز پای نخست وزیر رژیم صهیونیستی گیر است.
پلیس رژیم صهیونیستی اکنون دو پرونده «1000» و «2000» را به دادگاه فرستاده است.
نتانیاهو از دسامبر 2016 هفت بار به اتهام فساد مالی تحت بازجویی پلیس قرار گرفته است.
پلیس اسرائیل میزان دریافت رشوه توسط نتانیاهو در پرونده موسوم به «1000» را حدود 200 هزار دلار تخمین زده است.
موضوع مهم این است که وکلای نتانیاهو و افراد صاحب قدرت در سرزمین های اشغالی با اعمال نفوذ و حتی تهدید خواستار توقف رسیدگی و یا تعویق ارجاع پرونده وی به دادگاه شدند.
نادیده گرفتن اعتراضات ضد نتانیاهو توسط رژیم صهیونیستی
علت این درخواست نیز تنش در مرز سوریه با رژیم صهیونیستی عنوان شد. پلیس اسرائیل با این درخواست مخالفت کرد زیرا اعتراض های مردمی در سرزمین های اشغالی ضد نتانیاهو افزایش چشمگیری یافته است. مردم در سرزمین های اشغالی هر هفته با برگزاری تظاهرات خواستار استعفای نتانیاهو از نخست وزیری هستند.
با فرستاده شدن پرونده فساد نتانیاهو به دادگاه، وی در بن بست قضایی قرار گرفته است.
«وحید مردانه»، کارشناس مسایل سرزمین های اشغالی معتقد است که 4 احتمال درباره نتانیاهو وجود دارد: نخستین احتمال این است که نتانیاهو مانند سال 1999 از اتهامات تبرئه شود. دومین احتمال نیز این است که نتانیاهو متهم شود اما کناره گیری نکند. سومین احتمال این است که نتانیاهو متهم شده و با درخواست حزب لیکود انتخابات زودهنگام برگزار شود. در نهایت چهارمین احتمال نیز این است که نتانیاهو با عذرخواهی از افکار عمومی و با پرداخت جرایم ناچیز به فعالیت خود ادامه دهد.
به نظر می رسد که امکان تحقق سناریو سوم یعنی اثبات اتهامات نتانیاهو در دادگاه و برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی بیش از سه سناریوی دیگر باشد.
در این صورت نتانیاهو نیز به سرنوشت ایهود اولمرت، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی دچار خواهد شد.
آیا سرنوشت اولمرت تکرار می شود؟
ایهود اولمرت در سال 2008 وقتی که با اتهام فساد مواجه شد تحت فشار حزب لیکود مجبور شد به برگزاری انتخابات زودرس تن دهد.
اکنون نیز انتظار می رود حزب لیکود بنیامین نتانیاهو را برای کناره گیری از نخست وزیری و برگزاری انتخابات زودرس در سرزمین های اشغالی تحت فشار قرار دهد.
با این حال، انتقادی که به فرآیند قضایی در سرزمین های اشغالی مطرح می شود این است که فرآیند رسیدگی به پرونده ها سال ها به طول می انجامد.
در همین راستا، در حالی که دادستان در سال 2009 علیه اولمرت به دلیل فساد اعلام جرم کرد، اولمرت 7 سال بعد یعنی در سال 2016 به 19 ماه حبس محکوم شد. 134/110
نویسنده: سیدرضی عمادی
بیشتر بخوانید:
تظاهرات ساکنان تل آویو علیه فساد کابینه نتانیاهو
تظاهرات هزاران نفر در تلآویو علیه فساد نتانیاهو