به گزارش روز جمعه ایران پرس، «علی قره داغی» دبیرکل اتحادیه جهانی علمای اسلام در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت: «مردم مسلمان روهینگیا باید تحت حمایت جامعه جهانی قرار گیرند و برای بازگشت آنها از بنگلادش به کشورشان ضمانت های بین المللی ضروری است».
قره داغی افزود: بازگرداندن اجباری آوارگان روهینگیایی غیرقابل قبول است و به منظور جلوگیری از فاجعه دیگری علیه این مردم، باید این بازگشت با ضمانت سازمان ملل وکشورهای بزرگ انجام شود.
دبیرکل اتحادیه جهانی علمای اسلام افزود: مسئله مظلومیت مسلمانان روهینگیا یکی از مهمترین مسائل در جهان به شمار می رود و حتی به نظر سازمان ملل متحد هیچ اقلیتی در عصر حاضر وجود ندارد که مانند آنها تحت رنج و ستم قرار داشته باشد.
قره داغی خاطرنشان کرد: مسلمانان روهینگیا مورد ضرب و شتم، قتل، شکنجه، زندان، اخراج اجباری، نسل کشی و تجاوز قرار گرفته اند و جامعه جهانی در قبال این جنایت نژادپرستانه سکوت اختیار کرده است و تنها به محکومیت یا اظهارنظر بسنده می کند.
دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان درباره انتشار اخباری مبنی بر بازگشت اقلیت مسلمانان آواره روهینگیا از بنگلادش به میانمار گفت: «واقعیت این است که نباید این اقلیت را به اجبار بازگرداند مگر اینکه از جانب سازمان ملل وکشوری که میانمار آنها را بیرون کرده است تضمین کامل دریافت کرد».
وی افزود: میانمار باید از لحاظ بین المللی تضمین دهد که زندگی شرافتمندانه را برای آنها فراهم می کند و آنها را به خانه وسرزمین شان بازمی گرداند و همچنین زندگی شرافتمندانه و آزادی اعتقادات و اندیشه را برایشان فراهم می کند.
دبیرکل اتحادیه جهانی علمای اسلام تاکید کرد: بازگشت اجباری آنها بدون در نظر گرفتن تضمین های بین المللی به کشور ظالمی که آنها را بیرون کرده است در واقع مصیبتی بزرگتر از مصیبت کنونی آنهاست وگویی اینکه جهان این اقلیت مسلمان را به سمت مرگ، کشتار و شکنجه بیشتر سوق می دهد.
وی افزود: به نظر من تضمین های مطلوب همان تضمین های بین المللی، واقعی و قابل اعتماد از جانب سازمان ملل و تضمین از جانب کشورهای ابرقدرت و کشوری است که آنها را بیرون کرده است بنابراین این تضمین ها نباید در حد حرف باشد بلکه باید کاملا شفاف و حساب شده باشد.
وی خاطرنشان کرد:این تضمین ها باید شامل بازگشت آنها به وطن خود و تامین آزادی و امنیت برای آنها باشد نه اینکه در حد حرف وحدیث باقی بماند.
ارتش میانمار و شبه نظامیان تندروی بودایی در آگوست 2017 به منطقه آراکان که اقلیت مسلمان روهینگیا در آنجا سکونت داشتند حمله کردند که بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شدهاند.
بیش از 750 هزار نفر از آوارگان روهینگیایی نیز پس از قتلعام سال گذشته به بنگلادش فرار کردند و در اردوگاههای مرزی در شرایط بسیار نامساعدی استقرار یافتهاند.
فرار آوارگان روهینگیایی درحالی همچنان از راخین ادامه دارد که میانمار و بنگلادش برای بازگشت آوارگان از بنگلادش در ماه جاری توافق کردند.
وهینگیاییها از سال 2012 تاکنون همواره تحت سیاستهای سرکوب و کشتار ارتش میانمار قرار داشتهاند. 110/114
بیشتر بخوانید:
اعتراض بوداییان تندرو به بازگشت مسلمانان روهینگیایی/ تحلیل
اعتراض به بازگشت مسلمانان روهینگیایی
بازداشت مسلمانان روهینگیا در میانمار
توقف طرح بازگرداندن اجباری روهینگیاییها بهمیانمار