زینب؛ دختری از محور مقاومت
زینب سلیمانی متولد دهه 70 هجری شمسی است. تا پیش از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، کمتر نام فرزندان وی شنیده میشد، اما نام زینب بعد از شهادت پدر بر سر زبانها افتاد. دوستداران اسطوره ایران، شهید سلیمانی، روحیات زینب را ستایش میکنند، اما مخالفان با تحت نظر قرار دادن زندگی زینب، ضمن خبرسازیهای جعلی، حواشی زندگی وی را برجسته میکنند و سعی در تخریب نام بزرگ شهید سلیمانی دارند. کسانی که از زندگی شهید سلیمانی اطلاع دارند، عنوان میکنند زینب بارها پدرش را در سفر به سوریه، لبنان و عراق همراهی کرده و از بانوان محور مقاومت است که مانند پدر آرزوی شهادت در راه ولایت دارد.
زینب؛ حافظ و ادامهدهنده راه پدر
زینب سلیمانی نخستین بار پس از شهادت پدر به تیتر یک رسانهها تبدیل شد، جایی که وی در مراسم تشییع پیکر پدرش، اسلحه به دست در منبر نماز جمعه ظاهر شد و با قدرت از مقام شهیدان و آرمانهایی که پدرش در راه آن به شهادت رسیده بود، دفاع کرد.
با شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، برای ترویج آرمانهای این شهید بنیادی به نام «مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی» تأسیس شد که ریاست آن بر عهده زینب سلیمانی قرار داده شد. مأموریت این بنیاد جمعآوری، طبقهبندی، حفظ و نگهداری، تنظیم و ترجمه و نشر آثار مرتبط با شهید قاسم سلیمانی و همچنین فراهم آوردن زمینههای لازم جهت ارائه خدمات رسانهای، فرهنگی، پژوهشی و آموزشی پیرامون سیره و اندیشه این شهید است. زینب سلیمانی به دو زبان عربی و انگلیسی تسلط دارد و با رسانههای مهم جهان نیز مصاحبه داشته است.
راهبردیترین ازدواج دهههای اخیر
در حالی که دشمنان شهید سلیمانی که تلاش وی برای عزت و تحکیم موقعیت مقاومت در منطقه غرب آسیا را بر نمیتابند و حتی بعد از شهادت نیز سعی در تخریب وجهه این شهید «ملی ایران و امت اسلام» داشتند، خبر ازدواج زینب سلیمانی با پسر یکی از نزدیکترین اشخاص به سید حسن نصرالله منتشر شد تا مشخص شود دختر کوچک شهید سلیمانی، فلسفه و آرمان پدر را پیگیری میکند. زینب تیرماه 1399 با سیدرضا صفیالدین فرزند سید هاشم صفیالدین، از اعضای ارشد حزبالله لبنان و پسر عمومی مادر سیدن حسن نصرالله ازدواج کرد. گفته میشود اینکه دختر حاج قاسم عروس یکی از نزدیکترین مقامها به سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزبالله لبنان شده، از تشکیلاتیترین و راهبردیترین ازدواجهای چند دهه اخیر است.
آقای ترامپ؛ شما در هم شکسته شدهاید
پس از شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری و پایان دوره ریاست جمهوری وی در آمریکا، زینب سلیمانی در حساب کاربری خود نوشت: «آقای ترامپ، شما پدر من، ژنرالی را که جنگ پیروزمندانه علیه داعش / القاعده را رهبری میکرد، به قتل رساندید با این امید انحرافی که به نوعی به عنوان یک قهرمان دیده شوید. اما در عوض شکست خورده، منزوی و درهم شکسته شدهاید- نه به عنوان یک قهرمان بلکه به عنوان کسی که در ترس از دشمنان زندگی میکند دیده میشوید.» محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه سابق کشورمان نیز این توئیت را در صفحه خود باز نشر داده بود.
آیفون 13 و انتظاری که از زینب سلیمانی میرود
دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی دی ماه 1400 در شهرهای مختلف ایران و کشورهای مختلف جهان برگزار شد. زینب سلیمانی سخنران مراسم مهمی در تهران و بغداد بود. با این حال، رسانهها تصویری را شکار کردند که حواشی زیادی برای دختر شهید سلیمانی ایجاد کرد. در این تصویر، زینب سلیمانی در مراسمی که در فرودگاه بغداد در عراق برگزار شد، با گوشی آیفون 13 پرومکس (iphone ۱۳ pro max) دیده میشود، گوشیای که یکی از گرانترین مدلهای تلفن در بازار و که ساخت کشور آمریکا است. این تصویر به بهانه جدیدی برای مخالفان شهید سلیمانی تبدیل شد تا این بار تیرهای تخریب را به سمت دختر کوچک وی نشانه گیرند. منتقدان عنوان میکنند زینب سلیمانی نمیتواند شعار مرگ بر آمریکا سر داده و آمریکا ستیزی را در دستور کار خود قرار دهد، اما همزمان از گوشی گران قیمت ساخت آمریکا استفاده کند. منتقدان، زینب سلیمانی را نیز مانند فرزندان مقاماتی معرفی میکنند که پدرانشان شعار مرگ بر آمریکا سر میدهند، اما خود در آمریکا و کشورهای اروپایی زندگی مرفهی دارند.
نگارنده این یادداشت نمیداند که آیا تصویر و گوشیِ در دستِ زینب سلیمانی واقعی است یا خیر، اما دخترِ قهرمان ملی ایران باید برای دور کردن حواشی از خود و «گزک ندادن» به مخالفان، هم مراقب فضای مجازی باشد و هم به حرمت خون پدر که خود را «سرباز ولایت» و «طرف مقابل آمریکا» میدانست، آمریکاستیزی را در زندگی شخصی خود عملی کند. همه ما که دوستدار شهید سلیمانی هستیم به همراه اعضای خانواده وی، باید حافظ دستاوردهای بزرگ آن و پاسدار حرمت خون این شهید بزرگ ایران باشیم.
نویسنده: سید رضی عمادی
// 114