«استفان بیگن» با اشاره به بن بست مذاکرات هسته ای آمریکا با کره شمالی گفت: کره شمالی در صورتی که خواستار موفقیت است باید تلاش برای ایجاد ممانعت در روند مذاکرات را کنار بگذارد و به جای آن به دنبال فرصت های ماندگار همکاری باشد.
درخواست آمریکا از کره شمالی درباره ادامه مذاکرات هسته ای در حالی است که «کیم جونگ اون» و« دونالد ترامپ» رهبر کره شمالی و رییس جمهوری آمریکا در 12 ژوئن 2018 در سنگاپور سندی را امضا کردند که بر اساس آن پیونگ یانگ، به خلع سلاح کامل هسته ای و آمریکا به ارائه تضمین های امنیتی برای کره شمالی متعهد شدند.
پس از شکست دومین دور گفت و گوهای سران دو آمریکا و کره شمالی در هانوی پایتخت ویتنام در ماه فوریه 2019، مذاکرات بین دو کشور به بن بست رسیده است.
مذاکرات هسته ای واشنگتن و پیونگ یانگ پس از دو دور گفتگو بین دونالد ترامپ و کیم جونگ اون در پی زیاده خواهی های رئیس جمهوری آمریکا متوقف شده است که این مسئله موجب بروز نگرانی کشورهای منطقه ازکره جنوبی، چین و ژاپن شده است.
حرف و مقاصد سیاستمداران آمریکایی اغلب فاصله زیادی با اعمال آنها دارد
«کنستانتین آسمولوف»، کارشناس انستیتوی خاور دور آکادمی علوم روسیه معتقد است:
"حرف و مقاصد سیاستمداران آمریکایی اغلب فاصله زیادی با اعمال آنها دارد، ترامپ پیشترگفته بود، با رهبر کره شمالی گفتگو خواهد کرد، اما درسخنرانی های خود بعد از راهیابی به کاخ سفید، شدیدا ازکیم جونگ ایل انتقاد کرده است."
در حالی نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی خواستار توقف مانع تراشی این کشور برای ادامه مذاکرات هسته ای بین دو کشور شده است که برای افکار عمومی در جامعه بین المللی کاملا روشن است که علت اصلی به بن بست رسیدن گفتگوهای آنان، معطوف به عواملی است که کاخ سفید آنرا هدایت می کند.
نقض تعهدات دور اول گفتگوهای سران آمریکا و کره شمالی در سنگاپور از سوی کاخ سفید در ارائه تضامین امنیتی، تداوم اقدامات تحریک آمیز واشنگتن در شبه جزیره کره شامل برگزاری رزمایش های مشترک و همچنین فروش سلاح و تجهیزات به کره جنوبی از جمله دلایلی است که موجب شده تا مقامات پیونگ یانگ حاضر به ادامه گفتگو های هسته ای با آمریکا نباشند.
حتی پیونگ یانگ در اعتراض به اقدامات کارشکنانه آمریکا برای ادامه مذاکرات هسته ای و نتیجه بخشی آن، اخیرا آزمایش های موشکی خود را از سرگرفته است و رهبر کره شمالی نیز به کاخ سفید فرصت داده تا پایان سال 2019 این گفتگوها را از شکست قطعی نجات دهد.
سیاست فشار امریکا به کره شمالی برای دریافت امتیازات مورد نظر خود
سخنان فریبکارانه نماینده آمریکا در امور کره شمالی درباره آنکه این کشورمانع ازسرگیری مذاکرات هسته ای دوجانبه شود، تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات مخرب کاخ سفید در مسیر حل دیپلماتیک تنش بین آنان و خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره است.
دولت آمریکا سعی دارد در روند مذاکرات هسته ای با کره شمالی، در ازای ارائه کمترین امتیازات بیشترین امتیازات را از این کشور بگیرد که چنین رویکردی پس از انجام تعهدات توسط پیونگ یانگ پس از دور اول مذاکرات با ترامپ و تمدید تحریم های کاخ سفید ضد کره شمالی ثابت کرد که برنامه واشنگتن در این گفتگوها امتیاز درمقابل امتیاز نیست و صرفا می کوشد با سیاست فشار و مذاکره کره شمالی را به ارائه امتیازات مورد نظر وادار کند.
به همین دلیل کره شمالی با توقف مذاکرات با آمریکا که مانع تداوم آن نیز زیاده خواهی ترامپ است، درصدد تامین منافع ملی خود از طریق بازگشت به فعالیت های بازدارنده خود به دوره قبل ازمذاکرات با کاخ سفید است.
نویسنده: محمدرضا عسگری
133/118
بیشتر بخوانید:
تحریمهای جدید امریکا علیه کرهشمالی
گزارش: ادامه آزمایش های موشکهای کره شمالی
هشدار کره شمالی به آمریکا درباره تداوم تحریمها/تحلیل