ایران پرس- سخنگوی سازمان بسیج مردمی عراق "حشد الشعبی" روز شنبه در واکنش به گزافه گویی اخیر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا علیه این سازمان، خواستار احضار سفیر این کشور در بغداد به وزارت خارجه عراق شد.

"رابرت پالادینو"، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اخیراً نیروهای سازمان بسیج مردمی عراق را که در شکست داعش و آزادسازی مناطق این کشور از اشغال این گروه تروریستی نقش به‌ سزایی ایفا کردند، «نیروهای فرقه‌ای» خوانده بود. 

"علی الحسینی" سخنگوی سازمان بسیج مردمی عراق تصریح کرد، حمله به سازمان حشد الشعبی که بخشی از نیروهای رسمی نظامی در عراق بشمار می رود ، نقض حاکمیت ملی این کشور است.

حشد الشعبی در سال 2014 بعد از آنکه گروه تروریستی داعش برخی از مناطق و شهرهای عراق را اشغال کرد به فتوای "آیت‌الله سیستانی"، مرجع عالی قدر شیعیان عراق تشکیل شد و نقش به سزایی را در پاکسازی عراق از داعش ایفا کرد و در سال 2016 نیز با موافقت پارلمان این کشور تحت فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق قرار گرفت.

بر اساس این قانون، مجلس نمایندگان عراق با الحاق نیروهای حشد الشعبی به نیروهای مسلح و بدنه ارتش این کشور موافقت کرد. پارلمان عراق  با اکثریت آراء به قانون تشکیلات نیروهای مردمی عراق با عنوان "تشکیلات بسیج" رای مثبت داد که این موضوع اعتبار و توانمندی  و جایگاه ویژه مردمی حشد الشعبی را نمایان کرده است .                               

طی چهار سال و نیمی که از عمر حشد الشعبی در عراق می گذرد، دولت آمریکا و برخی از متحدان منطقه ای آن همواره با حشد الشعبی مخالفت کردند، حتی زمانی که کارکرد موثر و سازنده این نیروها را در فرآیند مبارزه با تروریسم داعشی مشاهده کردند.  

تحولات عراق نشان می دهد که با وجود فشارهای خارجی به خصوص عربستان و آمریکا برای استفاده نکردن دولت عراق از نیروهای حشد الشعبی ، دولت عراق مصمم به استفاده از ظرفیت و توان بالای حشد الشعبی است. آمریکا از زمان پایان نظامی داعش که حشد الشعبی نقش عمده ای در آن داشت، حملات مختلف سیاسی و تبلیغاتی را در قلب جنگ روانی علیه این نیروی عراقی تشدید کرده و با دروغ پردازی و فتنه افکنی ضمن توصیف آن به نیروی فرقه گرا به بغداد فشار می آورد تا آن را منحل کند. کنگره و نیز وزارت امور خارجه آمریکا نیز در راستای جنگ روانی برخی گروههای الحشد الشعبی را در لیست های تحریم و تروریسم خود قرار داده اند.

ناظران مسائل عراق، دلیل دشمنی آمریکا با نیروهای الحشد الشعبی عراق را نقش عمده آنان در شکست داعش که از حمایت پشت پرده مقامات آمریکایی برخوردار است و نیز قدرت بازدارندگی این نیروها در برابر مداخلات واشنگتن در عراق و منطقه می دانند.

در چنین شرایطی مخالفان داخلی و خارجی با توطئه های تفرقه افکنانه درصدد بر آمدند بسیج مردمی را شیعی نشان دهند و چنین القا کنند که غیرشیعیان و بالاخص سنی‌ها مورد ظلم این نیروها هستند. این درحالی است  که در بین نیروهای بسیج مردمی عراق صدها نیروی سنی عراقی حضور دارند.

مخالفان در حالی نیروهای حشد الشعبی را به فرقه گرایی متهم کردند که بخش اعظم تلاشها و مبارزه آنها با تروریست های داعش در مناطق سنی نشین عراق و نجات آنان از دست داعش انجام شد.   

این ترفتدها و اتهام زنی ها علیه حشد الشعبی و نادیده انگاشتن تلاشهای موثر این تشکل مردمی در مقابله با تروریسم درحالی است که برخی از فرماندهان آمریکایی که از نزدیک شاهد تلاش های حشدالشعبی جهت نابودی داعش در عراق بودند زبان به تحسین از این تلاشها گشودند.

در این زمینه "استفان تاونسند" ، از فرماندهان سابق ائتلاف بین المللی ضد داعش تحت رهبری آمریکا نیز با رد ادعاها علیه حشدالشعبی گفت این نیروها با موافقت دولت عراق و به صورت قانونی وارد جنگ علیه داعش شدند و موفقیت های قابل توجهی را نیز کسب کرده اند که این موضوع پوچی تبلیغات مقامات آمریکایی ضد حشد الشعبی را بیش از پیش نمایان کرده است.114/118

نویسنده: بیژن نجفی

بیشتر بخوانید:

الحشد الشعبی خواستار احضار سفیر آمریکا شد

الحشد الشعبی: واشنگتن قادر به محدود کردن نیروهای عراقی در مرز سوریه نیست