هم چنین مجمع عمومی سازمان ملل برای بیست و ششمین بار با تصویب قطعنامه ای، تحریم های آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد.191 کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند و فقط آمریکا و رژیم صهیونیستی به آن رای منفی دادند. این اقدام مجمع عمومی سازمان ملل متحد الزامآور نیست و صرفاً فشاری سیاسی علیه واشنگتن محسوب میشود. هر چند سال گذشته، آمریکا برای نخستین بار طی 25 سال گذشته با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت نکرد تا نشان دهد که خواستار عادی سازی روابط با هاوانا است، ولی آمریکا با توجه به بازگشت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به موضع سابق واشنگتن علیه هاوانا، به این قطعنامه رای مخالف داد.
بعد از فوت «فیدل کاسترو» رهبر انقلاب کوبا بر خلاف «باراک اوباما» رئیس جمهوری وقت آمریکا که پیام تسلیتی در این زمینه صادر کرد ، دونالد ترامپ با بدترین الفاظ از فیدل کاسترو یاد کرد. ترامپ پس از تصدی پست ریاست جمهوری، در اواخر ژوئن 2017 سیاست آمریکا در قبال کوبا را مورد بازنگری قرار داد و اعلام کرد که بهبود روابط آمریکا با کوبا را که در دولت باراک اوباما انجام گرفته بود، کاملا لغو میکند.
بدین ترتیب منع گردشگری آمریکاییها در کوبا دوباره برقرار و تحریمها علیه هاوانا اعمال شد. به گفته «النا والنسینو» رئیس کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا ،تحریم های جدید دولت ترامپ علیه دولت کوبا نیست، این تحریم ها مانند همیشه مردم کوبا و شرکتهای مختلف اروپایی که مشتاقانه می خواهند به کوبا بروند را تضعیف می کند.
آمریکا پس از پیروزی انقلاب کوبا برهبری فیدل کاسترو همواره رویکردی خصمانه به کوبا داشته و آمریکایی ها پس از ناکامی در سرنگونی دولت انقلابی کوبا در جریان واقعه خلیج خوکها ، تشدید تحریم های اقتصادی علیه این کشور را سرلوحه اقدامات خود قرار دادند. از سال 1960 تحریم های گسترده آمریکا علیه کوبا در عرصه های تجاری، اقتصادی و مالی آغاز شد و تاکنون ادامه یافته است.
موضوع تحریم کوبا توسط آمریکا در سطح جهانی بسیاری بحث برانگیز بوده و مجمع عمومی سازمان ملل تاکنون چندین بار با صدور قطعنامه خواهان پایان بخشیدن به این تحریم های ظالمانه شده است. بگفته مقامات هاوانا، آسیب های انسانی ناشی از تحریم های اقتصادی ، تجاری و مالی آمریکا قابل محاسبه نیست. این تحریم ها مشکلات زیادی را برای مردم کوبا بوجود آورده وبمثابه نقض گسترده ، آشکار و نظام مند حقوق بشر است. در عین حال عادی سازی روابط با کوبا هنوز مخالفان جدی درآمریکا دارد.
کوبایی های مقیم آمریکا و لابی قدرتمند آنها در کنگره آمریکا همواره علیه هر تلاشی بمنظور بهبود روابط آمریکا و کوبا اقدام کرده اند. به گفته «منصور فرهنگ»، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی ، ترامپ از هم اکنون به دنبال کسب آرای بیشتر در انتخابات بعدی است و از آنجا که آراء ایالت فلوریدا اهمیت بسیاری دارد و کوباییهای زیادی ساکن این ایالت هستند، رئیس جمهوری آمریکا «فقط به دلایل سیاسی» این تصمیم را گرفته است. در مجموع ترامپ سیاستی غیر انسانی و بر خلاف موازین بین المللی در قبال کوبا در پیش گرفته که اعتراض بسیاری از کشورهای جهان را در پی داشته است. 112/114
بیشتر بخوانید:
سیاستهای جدید ترامپ در قبال کوبا چیست؟
واکنش کوبا به اتهامات واشنگتن علیه هاوانا
طرح سیاستمداران راستگرای افراطی آمریکایی و سازمان سیا علیه کوبا
کوبا: امریکا به سیاستهای یکجانبه خود پایان دهد