وی تاکید کرد، شرایط موجود نه به نفع مردم پاکستان است، نه به نفع مردم هند و مردم منطقه کشمیر تحت کنترل این کشور باید برای دوستی بین اسلام آباد و دهلی نو نقش پل ارتباطی را داشته باشند.
محبوبه مفتی از دولت هند خواست با ارسال پیام دوستی به پاکستان برای آغاز مذاکرات و تنش زدایی پیش قدم شود.
همانطور که اتل بیهاری واجپایی، نخست وزیر پیشین هند از حزب بهاراتیا جاناتا، بی. جی .پی به دولت وقت اسلام آباد پیام دوستی داد و مردم کشمیر نیز با سیاست های وی موافق بودند و از وی حمایت میکردند.
سر وزیر منطقه کشمیر تحت کنترل هند تاکید کرد در صورت بهبود شرایط ؛به مردم این منطقه قول میدهد که مذاکرات بین هند با پاکستان و همچنین دولت دهلی نو باگروههای کشمیری برگزار شود .در خواست محبوبه مفتی سر وزیر منطقه کشمیر تحت کنترل هند از دولت این کشور برای ارسال پیام دوستی به پاکستان بیانگر نارضایتی وی از سیاستهای دولت ملی گرای نارندرا مودی نخست وزیر هند است.
این حزب در دولت ائتلافی منطقه کشمیر تحت کنترل هند مشارکت دارد و با اتخاذ سیاستهای سرکوب گرایانه در این منطقه ،اوضاع کشمیر تحت کنترل هند را در بیش از 5 ماه گذشته با بحران و ناآرامی مواجه کرده است.
این درخواست محبوبه مفتی بیانگر ناکارآمدی سیاست برخورد نظامی با گروهها و مردم کشمیر تحت کنترل هند است و اینکه تنها راه حل بحران این منطقه، گفتگو و راه حل های سیاسی است.
در 5 ماه گذشته به دلیل تشدید سیاست سرکوب نیروهای امنیتی هند در کشمیر تحت کنترل این کشور حدود 120 تن کشته شده اند که این وضعیت اداره امور این منطقه را برای محبوبه مفتی سر وزیر منطقه کشمیر تحت کنترل هند بسیار دشوار کرده است.
به همین دلیل وی از دولت دهلی نو خواسته است با ارسال پیام دوستی به اسلام آباد سیاست دولت اتل بیهاری واجپایی نخست وزیر پیشین حزب بی جی پی را برای تنش زدایی در زمان ریاست جمهوری پرویز مشرف در پاکستان در پیش بگیرد.
در آن زمان این پیام موجب دیدار دو طرف و تشکیل کمیته های چهارگانه برای پیشبرد روند تنش زدایی میان دهلی نو و اسلام آباد شد.
از اینرو از دیدگاه سروزیر کشمیر تحت کنترل هند فضای فعلی حاکم بر روابط این کشور و پاکستان ایجاب می کند دهلی نو برای تنش زدایی پیش قدم شود و به بحران در روابط دو کشور و همچنین دراین منطقه پایان دهد.
هند و پاکستان از زمان استقلال خود در سال 1947 بر سر مالکیت کشور اختلاف دارند زیرا پاکستان معتقد است براساس طرح تقسیم شبه قاره قرار بود جامو و کشمیر به عنوان منطقه مسلمان نشین به پاکستان تعلق یابد که هند با دسیسه انگلیس به این منطقه حمله و آنرا اشغال کرد.
هند و پاکستان دو بار بر سر کشمیر جنگ کرده اند و حدود هفت دهه است بحران این منطقه بر روابط دو کشور سایه افکنده است .بحرانی که نه تنها اوضاع امنیتی جنوب آسیا را همچنان ملتهب نگه داشته بلکه مانع از همکاری های منطقه ای از جمله در چارچوب انجمن همکاری کشورهای منطقه جنوب آسیا سارک شده است.
در این میان مردم کشمیرتحت کنترل هند نیز به دلیل ادامه بحران بیشترین آسیب جانی و مالی را متحمل میشوند. به گونه ای که براثر حملات نیروهای امنیتی هند به معترضین در پنج ماه گذشته بخصوص با استفاده از تفنگ ساچمه ای هزاران تن مصدوم و نابینا شده اند.
در هر حال مساله کشمیر برای هر دو کشور پاکستان و هند به مساله ای حیثیتی تبدیل شده است که عقب نشینی در برابر آن می تواند برای دولتهای دهلی نو و اسلام آباد پیامدهای سنگین به دنبال داشته باشد.
با این حال از نظر سر وزیر جامو و کشمیر تحت کنترل هند این کشور می تواند برای تنش زدایی با اسلام آباد پیش قدم شود و گروههای کشمیری و مردم این منطقه نیز همواره آماده کمک به تنش زدایی در روابط دو طرف و در نهایت حل بحران کشمیر هستند.