مجید وقاری: آنگ سان سوچی وزیر امور خارجه و مشاور ارشد دولت میانمار خواستار « آشتی ملی » در این کشور شد.

وی که در مجمع کارفرمایان شرکتهای خصوصی درسنگاپور سخن می گفت، بدون اشاره به خشونت های خونین اخیر ضد مسلمانان روهینگیا در استان راخین درغرب میانمار تاکید کرد، کشور چند قومیتی میانمار­ برای جلب سرمایه گذاران به ثبات نیاز دارد و این امر مهم بدون حاکمیت قانون محقق نمی شود.

سوچی تاکید کرد، دولت میانمار خواهان بی ثباتی نیست اما سابقه دیرینه ای ازعدم یکپارچگی بین مردم میانمار وجود دارد و از اینرو آشتی ملی و صلح بدون استثنا برای این کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.

حضور وزیر امور خارجه میانمار، در جمع کارفرمایان شرکتهای خصوصی در سنگاپور بیان کننده تلاش وی برای جذب سرمایه گذاری های خارجی برای کمک به بهبود وضعیت اقتصادی میانمار است و وی برای جلب نظر سرمایه گذاران به دو موضوع مهم حاکمیت قانون و آشتی ملی در میانمار اشاره کرده است.

تردیدی نیست اعمال هر دو موضوع برای تحقق اهداف اقتصادی دولت لیگ ملی برای دموکراسی خانم سوچی بسیار مهم است، اما برخورد دوگانه با این مسایل مهمترین مشکل و چالش فرا روی دولت میانمار است که وجهه این کشور را بیش از پیش در محافل بین المللی تخریب می کند.

در سالهای اخیر میانمار با مشکلات قومی مختلفی از ناحیه برخی اقوام همچون کاچین ها و اخیرا شورشیان چینی در مرز مشترک با چین روبرو بوده است که حساسیت دولتهای نایپیداو و پکن را برانگیخت.

خانم سوچی بلافاصله پس از تشکیل دولت غیر نظامی خود کنفرانس وحدت قومیت ها را برگزار کرد و دولت چین هم اعلام کرد اماده کمک به رفع شورش یک گروه مسلح از اقلیت های چینی موسوم به ارتش "کوکانگ" است.

این در حالی است که مهمترین مشکل و معضل دولت میانمار که خانم سوچی تمایلی برای سخن گفتن در مورد آنرا ندارد، قتل عام مسلمانان روهینگیا توسط بوداییان افراطی و نظامیان تندرو است که هر روز بر ابعاد آن افزوده می شود.

در واقع آنچه سرمایه گذاری در میانمار را تهدید می کند خشونتهای خونین ضد مسلمانان روهینگیا در غرب این کشور است، زیرا این مسلمانان هستند که مورد هجوم وحشیانه بوداییان افراطی و نظامیان تندرو قرار می گیرند و در جامعه میانمار وحشت ایجاد می کنند.

به نظر می رسد چنانچه چین در مورد کشتار مسلمانان روهینگیا در میانمار مانند شورشیان کوکانگ در مرز مشترک با میانمار حساس بود و واکنش نشان می داد امیدواری به پایان کشتار و تبعیض نژادی در میانمار ضد مسلمانان روهینگیا افزایش می یافت.

 خانم سوچی رهبر حزب حاکم لیگ ملی برای دمکراسی با بی توجهی به وضعیت مسلمانان روهینگیا در همان حال که آپارتاید را در میانمار رسمیت می بخشد برقراری امنیت دراین کشور را خارج از خشونتهای خونین ضد مسلمانان روهینگیا دنبال می کند و این در حالی است که خشونت ضد آنان از سوی عوامل دولتی، نظامیان تندرو و گروه تروریستی شناخته شده موسوم به 969 به سرکردگی آشین ویراتو بودایی افراطی و نژاد پرست صورت می گیرد.

از دیدگاه مردم میانمار چنانچه خانم سوچی به اعمال قانون به عنوان عامل ثبات بخش در این کشور اعتقاد دارد با دستگیری عوامل جنایات اخیر ضد مسلمانان روهینگیا اولین گام را برای برقراری ارامش و تقویت اتحاد ملی در میانمار بردارد.