مقام طالبان از سازمان ملل خواستار کمک‌های بشردوستانه بیشتر و افزایش کمک برای توسعه افغانستان شد.

افغانستان پس از پایان اشغال بیست ساله توسط نظامیان آمریکایی، با بحران اقتصادی شدیدی روبروست. آمریکا به بهانه به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در سال 2021 این کشور را تحریم کرد و با این اقدام به فقر مردم دامن زد.

انتشار گزارش هایی از فقر، بیکاری و نیاز مردم افغانستان به دریافت کمک های بشردوستانه، به امری عادی مبدل شده است.

فران اکیزا نماینده صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در افغانستان پنجشنبه پیش در سفری به ولایت دایکندی در مرکز این کشور، از نیاز 16 میلیون کودک افغان به دریافت فوری کمک های بشردوستانه خبر داد. به رغم کارشکنی های آمریکا، ارسال کمک های بشردوستانه به افغانستان ادامه دارد، اما وسعت بحران اقتصادی به حدی است که دولت موقت طالبان این کمک ها را ناکافی توصیف می کند.

به گزارش خبرگزاری ایران‌پرس، دین محمد حنیف وزیر اقتصاد حاکمیت افغانستان در دیدار با ایزابل موسارد، رئیس دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در کابل، خواستار افزایش همکاری‌های توسعه‌ای و کمک‌های بشردوستانه به کابل شد.

حنیف گفت: اگرچه کمک‌های بشردوستانه مهمی انجام شده است، اما کافی نیست و سازمان ملل باید کارهای اساسی و پروژه‌های عمرانی نیز در افغانستان داشته باشد.

دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نهم ژوئن اعلام کرد: این نهاد در عرض 5 ماه به بیش از 17 میلیون نفر در زمینه‌های آموزش، سوء تغذیه، بهداشت، سرپناه، غذا و آب در افغانستان کمک کرده است.

116