ایران پرس: قطر خواستار پیوستن رژیم صهیونیستی به پیمان منع انتشار سلاح‌های هسته‌ای شده است.

معاهده «ان.پی.تی» یا منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای از سال 1970 اجرا شد و هم اکنون 188 کشور جهان عضو این معاهده هستند. تنها رژیم صهیونیستی، کوبا، کره شمالی، هند و پاکستان عضو این معاهده نیستند.

مطابق ماده 2 این معاهده: هر دولت فاقد تسلیحات هسته‌ای در این پیمان متعهد می‌شود هیچگونه سلاح هسته‌ای یا ابزار‌های انفجار هسته‌ای و اعمال کنترل مستقیم یا غیرمستقیم بر چنین سلاح‌ها یا ابزار‌هایی را از هر منبع انتقال دهنده یا به هر نحو دیگری، دریافت نکند؛ به ساخت یا تلاش برای دستیابی به سلاح‌ها یا ابزار‌های انفجار هسته‌ای مبادرت نورزد و در پی کمک برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای یا ابزار‌های انفجار هسته‌ای نباشد یا چنین کمک‌هایی را دریافت نکند.

رژیم صهیونیستی از جمله بازیگرانی است که پس از اجرایی شدن معاهده، به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرد عملا معاهده را نقض کرده است.

با این حال، با وجود درخواست های مکرر کشورهای مختلف جهان، این رژیم همچنان از پیوستن به «ان.پی.تی» نیز خودداری می‌کند. 

پیش از این برخی کشورهای عربی از جمله قطر در اوت 2022 در جریان نشست بررسی معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خواهان پیوستن رژیم صهیونیستی به این معاهده و ایجاد خاورمیانه‌ای عاری از تمام سلاح‌های کشتار جمعی شده بودند.

«عبدالعزیز سالمین الجابری» رئیس کمیته ملی کنترل تسلیحات قطر روز گذشته نیز در اجلاس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین ضمن درخواست پیوستن کشورهای غیرعضو در معاهده عدم اشاعه جنگ‌افزارهای هسته‌ای، تصریح کرد: "پیوستن اسرائیل به این معاهده و تمام تأسیسات هسته‌ای آن به عنوان شرط اولیه ایجاد منطقه‌ای عاری از تسلیحات هسته ای در خاورمیانه تحت بازرسی‌های پادمانی آژانس بین‌المللی قرار گیرد."

قطر همچنین در این بیانیه از مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواست بررسی مسئله «توانمندی‌های هسته‌ای اسرائیل» را در دستگاه‌های تصمیم‌گیر آژانس به گردش درآورد.

عدم همکاری رژیم صهیونیستی با بازرسان آژانس 

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی کشورهای غربی، این رژیم نزدیک به 200 کلاهک هسته‌ای دارد. این در حالیست که برخی منابع غربی از وجود مقادیر زیادی اورانیوم و پلوتونیوم نزد این رژیم خبر داده اند که باعث می‌شود تل آویو بتواند صد بمب هسته‌ای دیگر بسازد.

با این وجود، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح هسته‌ای در منطقه غرب آسیا به شمار می‌آید که تاکنون اجازه بازرسی از تأسیسات هسته‌ای خود را به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نداده است.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی یکی از منابع اصلی تهدید و خطر و همچنین یکی از علل اصلی مسابقه تسلیحاتی در منطقه غرب آسیا به شمار می‌رود.

با وجود اینکه، رژیم صهیونیستی تاکنون هیچ همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی نداشته و هیچ نظارتی را نیز نپذیرفته است، اما از یک سو تاکنون هیچ درخواستی از سوی قدرت‌های هسته‌ای و به خصوص قدرت‌های غربی برای پیوستن رژیم به «ان.پی.تی» یا نظارت بر برنامه هسته‌ای رژیم مطرح نشده و از سوی دیگر این رژیم ادعاهایی را درباره برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌کند.

نویسنده: سیدرضی عمادی

17