"شاه محمود قریشی" وزیر امور خارجه پاکستان اعلام کرد شورای امنیت سازمان ملل وعده داده بود به مردم کشمیر آزادی و حق انتخاب رای بدهد.
وی از سکوت و بی تفاوتی مجامع جهانی از جمله سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی در قبال حملات سرکوبگرانه نیروهای امنیتی هند علیه شهروندان کشمیر انتقاد کرد و گفت: شرایط مسلمانان این منطقه روز به روز سخت تر می شود.
پیش ازاین هم قریشی خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره لغو اختیارات ویژه جامو و کشمیر از سوی نارندرا مودی نخست وزیر هند شده بود.
مناقشه هند و پاکستان بر سر کشمیر در حالی است که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل بر برگزاری همه پرسی برای تعیین وضعیت این منطقه تاکید دارد.
درخواست وزیر خارجه پاکستان از سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان برای انجام وظایف خود در قبال کشمیر تحت کنترل هند، در چارچوب راهبردی است که اسلام آباد در طی چند دهه گذشته در جهت حمایت از حقوق مردم این منطقه از جمله حق تعیین سرنوشت آنرا دنبال کرده است.
سخنان وزیر خارجه پاکستان درباره لزوم توجه جدی شورای امنیت سازمان ملل به وظایف خود در قبال کشمیر در مقطعی مجددا به عنوان راهبرد سیاست خارجی این کشور در خصوص حمایت از حقوق مردم این منطقه مطرح شده است که از اگوست گذشته با لغو خودمختاری کشمیرتوسط دولت هند،علاوه بر تضییع گسترده حقوق شهروندان کشمیری، فشارهای سیاسی و امنیتی علیه آنمان نیز به طور فزاینده ای افزایش یافته است.
در پنج ماه گذشته، دولت هند با برقراری حکومت نظامی در کشمیر، عملا مردم این منطقه را حبس خانگی کرده است. ضمن آنکه دسترسی های مخابراتی و ارتباطاتی مردم ساکن در کشمیر بشدت محدود شده است.
«متئو کلایفیلد» Matthew Clayfield کارشناس مسائل سیاسی در پایگاه اینترنتی دیلی بیست dailybeast نوشت: تصمیمات دولت هند درباره کشمیر می تواند منجر به فوران دوباره خشونتها در این منطقه ناآرام شود.
در پی اقدام دولت هند در لغو خودمختاری کشمیر،پاکستان در اعتراض به این اقدام، سفیر آن کشور از اسلام آباد را اخراج کرد و همچنین روابط تجاری با دهلی نو را به حال تعلیق درآورد.
علاوه بر این دولت پاکستان رایزنی های گسترده ای را برای جلب حمایت جامعه جهانی از مردم کشمیر و تلاش برای ورود نهادهای بین المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل به این پرونده را در دستور کار قرار داد که موفقیت هایی نیز در این عرصه بدست آورده است.
تداوم سیاست های هند در اعمال فشار بر مسلمانان هند که به تازگی با قانون جدید شهروندی به اوج خود رسیده است موجب شده تا دولت پاکستان نگرانی های بیشتری از ادامه این سیاست ها که ماهیت آن تبعیض مذهبی است، داشته باشد.
در چنین شرایطی،مقامات پاکستان از شورای امنیت سازمان ملل انتظار دارند تا به وظیفه خود در قبال مردم مسلمان کشمیر از جمله کمک به استیفای حقوق آنان به ویژه اعمال حق تعیین سرنوشت ایفای نقش کند که البته این شورا از زمان لغو خودمختاری کشمیر تاکنون در آگوست گذشته، توجهی به این مسئله نداشته است.118
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
اعتراض پاکستان به تقسیم کشمیر از سوی هند/ تحلیل
تاکید وزیر امور خارجه پاکستان بر حمایت از مردم کشمیر تحت کنترل هند