به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دکتر مسعود مردانی روز دوشنبه در حاشیه نخستین جشنواره دانشگاه بهره ور و سومین جشنواره بیمارستان بهره ور به خبرنگار ایران پرس گفت: موج امیکرون در کشور اکنون وارد سیر نزولی شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه خاصیت امیکرون این است که سریع به پیک رسیده و سریع افول می کند، الان بیش از یک ماه است که این سویه کرونا وارد کشور شده و پس از رسیدن به پیک، اکنون در سیر نزولی است و موارد جدید بیماری و بستری های جدید بسیار کم شده است.
این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به وضعیت مطلوب بیمارستان ها گفت: تعداد زیادی از تخت های بیمارستانی آزاد شده است و مریض سرپایی تا یک سوم کم شده است. البته تخت های ICU هنوز اشغال هستند با توجه به اینکه افرادی که در پیک امیکرون بیمار شده و بد حال بودند نیاز به مراقبت دارند.
انتظار می رود تا دو هفته آینده و بعد از نوروز موارد بستری ICU و مرگ و میر نیز کاهش پیدا کند.
زیرسویه BA.۲ امیکرون، خطرناک تر از دلتا؟
امیکرون دارای دو زیرسویه شامل زیرسویه BA.۱، و زیرسویه BA.۲ است.
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ادامه گفت: بیشترین موارد ابتلا به امیکرون در ایران مربوط به BA.۱ بود که بیشتر شبیه سرماخوردگی بود و اکثر مبتلایان بدون عارضه بهبودی پیدا کردند.
دکتر مردانی با اشاره به خطر زیرسویه BA.۲ افزود: زیرسویه BA.۲ ممکن است یک بیماری شدیدتر مثل سویه دلتا کرونا ایجاد کند اما خوشبختانه این زیرسویه تا کنون درصد کمی از ابتلائات در کشورمان را به خود اختصاص داده است.
در تعطیلات نوروز سفر به کدام کشورها خطرناک است؟
وی با اشاره به آمار ارائه شده توسط سازمان جهانی بهداشت گفت: در دو هفته آینده ممکن است در کشورهای یمن، مصر و کویت مواردی از BA.۲ اپیدمی شده و منجر به ایجاد موج جدیدی از بیماری در این کشورها شود.
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا به مسافران نوروزی که میخواهند به ترکیه و امارات سفر کنند توصیه کرد که توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند و از حضور در محل هایی که فاصله اجتماعی رعایت نمی شود جدا خودداری کنند.
دز چهارم واکسن، فقط برای گروه های خاص
در پاسخ به سؤال خبرنگار ایران پرس مبنی بر اینکه آیا دز چهارم واکسن لازم است یا خیر، دکتر مردانی گفت: تاکنون سازمان بهداشت جهانی و کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا به این جمع بندی نرسیده اند که دز چهارم لازم است.
وی افزود: البته ممکن است برای بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی که بدنشان به اندازه کافی آنتی بادی تولید نمی کند دز چهارم واکسن در نظر گرفته شود و قرار است هفته آینده در کمیته در مورد آن بحث شود. شاید دز چهارم برای گروه های خاصی در نظر گرفته شود که تعداد آنها از چند میلیون بیشتر نیست ولی دز چهارم برای افراد عادی اصلا توصیه نمی شود.
112
بیشتر بخوانید:
مردانی: سرعت انتقال کرونا تا 9 برابر افزایش یافته است