اتحادیه اروپا در واکنش به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به برگزاری نشستی در بروکسل بسنده کرد.

به گزارش روزنامه پولیتیکو، اروپا که از پیروزی دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا در انتخابات این کشور بهت زده و وحشت زده شده است، همان راهبرد همیشگی مواجهه با بحران را پیش گرفت و به برگزاری یک نشست در روز یکشنبه بسنده کرد.

اتحادیه اروپا به جای برگزاری نشستی رسمی بین سران کشورهای عضو این اتحادیه برای آرام نشان دادن وضعیت، ضیافت نهاری را بین وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در شهر بروکسل پایتخت بلژیک برگزار کرد که به هیچ وجه شبیه آنچه "ضیافت وحشت" خوانده شده بود، نبود.

هدف اصلی نشست بروکسل بررسی تبعات پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا عنوان شده بود، اما جالب آن است که هیچ یک از شرکت کنندگان در این نشست هیچ ایده‌ای درباره سیاست خارجی مورد نظر رییس جمهوری منتخب آمریکا نداشتند.

در واقع هدف اصلی برگزاری نشست بروکسل نمایش قدرت از سوی اتحادیه اروپا بود که البته نتیجه‌ای که از آن حاصل شد با اهدافش متفاوت بود.
هر زمانی که اروپا خواسته است از موضع قدرت وارد شود، مسائل پیرامونی باعث شده است که نه تنها از این اقدام سودی نبرد، بلکه حتی از آن خسارت نیز ببیند.

"پیروزی ترامپ؛ آخر دنیا نیست"

انگلیس در واکنشی قابل پیش بینی برگزاری نشست فوق العاده وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در شهر بروکسل را برای بررسی تبعات پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا اقدامی شتاب زده و احمقانه خواند.

بدین ترتیب "بوریس جانسون" Boris Johnson وزیر امور خارجه انگلیس در نشست فوق العاده بروکسل شرکت نکرد و "ژان مارک آیرو" Jean-Marc Ayrault وزیر امور خارجه فرانسه نیز از حضور پیدا نکردن در این نشست عذرخواهی کرد.

حتی مجارستان، تنها کشور اروپایی که از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا ابراز رضایت کرده است، اجازه نداد وزیر امور خارجهاش در نشست فوق العاده بروکسل شرکت کند.

آن دسته از وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز که در نشست بروکسل شرکت کردند، هیچ اشاره‌ای به وحشت زده شدن این اتحادیه از راهیابی ترامپ به کاخ سفید نکردند و به نظر نمی‌رسید بر این باور باشند که دنیا به آخر رسیده است.

برای مثال، پائولو جنتیلونی (Paolo Gentiloni) وزیر امور خارجه ایتالیا در نشست بروکسل گفت: اگر ترامپ بتواند روابط آمریکا با روسیه را احیاء کند و با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری این کشور بدون زیر سوال بردن اصول غرب به توافق برسد، ایتالیا از آن سود خواهد برد.

در پایان ضیافت نهار در بروکسل نیز مشخص شد که تشبیه شدن این ضیافت از سوی دیپلمات‌های اروپایی به "ضیافت وحشت" اشتباه بوده است.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، روز سه شنبه 8 نوامبر 2016 برگزار شد که در این انتخابات دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه بر رقیب خود "هیلاری کلینتون" از حزب دموکرات به پیروزی رسید. 

نویسنده: متئو کارنیتچنیگ Matthew Karnitschnig