ایران پرس: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در اوج بحران اقتصادی ناشی از شیوع گسترده ویروس کرونا در این کشور، دستور توقف مذاکره در کنگره برای تصویب لایحه احیای کرونایی را صادر کرد.

رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که از نمایندگانش خواسته است به مذاکره با سران کنگره در ارتباط با لایحه کمک به اقتصاد پایان دهند تا سنا فرصت کافی را برای تایید نامزد تصدی پست قاضی دیوان عالی فدرال داشته باشد.

دونالد ترامپ مصمم است تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوم نوامبر، کرسی خالی شده در دیوان عالی فدرال را پر کند. انتظار می رود نتایج انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا سرانجام به دیوان عالی فدرال ارجاع داده شود و چه بسا، رای احتمالی این دیوان محافظه کار به نفع جمهوریخواهان، راه را برای ماندن ترامپ در کاخ سفید هموار کند. 

با این حال، توقف مذاکرات بر سر لایحه احیای کرونایی، اقتصاد گرفتار آمده آمریکا را بیش از پیش تحت فشار قرار خواهد داد. تاکنون دولت آمریکا با حمایت کنگره، قریب به چهار تریلیون دلار پول به اقتصاد تزریق کرده است تا مانع توقف حرکت فعالیت های اقتصادی در این کشور شود. با این حال، هنوز بسیاری از کسب و کارها در آمریکا تعطیل هستند و چند ده میلیون آمریکایی همچنان در صف دریافت بیمه بیکاری قرار دارند.

بازگشایی فعالیت های اقتصادی و احیای فرصت های شغلی از دست رفته به میلیاردها دلار پول نیاز دارد که اکنون به دلیل انسداد در روند تصمیم گیری در واشنگتن، به مشکل برخورد کرده است. در حالی که دموکرات ها بر بودجه 2/4 تریلیون دلاری تاکید دارند، ترامپ فقط با تزریق 1/6 تریلیون دلار به بازارها موافقت کرده است؛ اما تامین همین میزان پول نیز به دلیل نگرانی از ادامه خالی ماندن کرسی دیوان عالی فدرال در اوج دعواهای انتخاباتی، متوقف شده است. 

تصمیم ترامپ به توقف مذاکرات در کنگره برسر لایحه احیای کرونایی، موجب شد تا بازارهای سهام در آمریکا به شدت سقوط کنند. در حال حاضر بسیاری از شرکت ها دچار کمبود شدید منابع مالی هستند و در معرض ورشکستگی قرار دارند. تاخیر در کمک رسانی مالی دولت به این شرکت ها و صنایع، موج دیگری از بیکاری ها را به راه می اندازد.

این در حالی است که کمک مالی هفته ای 400 دلار از سوی دولت به بیکارشدگان در اثر همه گیری کرونا، فقط تا پایان سال جاری استمرار می یابد و اگر طرح مشابهی در کنگره به تصویب نرسد، اقتصاد آمریکا به شدت دچار مضیقه می شود. حتی گفته می شود دهها میلیون آمریکایی در معرض از دست دادن منازل استیجاری خود هستند و اگر چنین اتفاقی رخ دهد، این کشور با بحران بی سابقه اقتصادی و اجتماعی مواجه خواهد شد. 

سناتور «برنی سندرز» می گوید: "ما دیگر نمی توانیم سیستم اقتصادی را تحمل کنیم که به 467 میلیاردر اجازه می دهد ثروت خود را در مدت همه گیری یک بیماری، 800 میلیارد دلار افزایش دهند، در حالی که 150 میلیون آمریکایی با مشکلات جدی مالی روبرو هستند و 30 میلیون نفر در کشور ما غذای کافی برای خوردن ندارند."

پیش بینی می شود با توجه به اولویت سیاسی کاخ سفید، اوضاع اقتصادی آمریکا در هفته ها و ماه های آینده وخیم تر شود و اقشار فقیر و کم در آمد در این کشور بیش از پیش تحت فشار و مضیقه قرار گیرند.

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

117

بیشتر بخوانید:

شکست دولت آمریکا در مقابله با کرونا