تهران- ایران پرس: رئیس قوه قضائیه به مسئولان قضایی دستور داد برای فراهم کردن شرایط آزادی بدهکاران مالی در ماه‌های پایانی سال اهتمام داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه‌ای امروز دوشنبه در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه، خطاب به دادستان‌ها، قضات اجرای احکام و قضات ناظر زندان گفت: در سه ماه پایانی سال به موضوع زندانیانی که از مدت زمان محکومیت آنها گذشته است، اما بعلت ناتوانی در پرداخت بدهی همچنان در زندان به سر می‌برند، توجه ویژه داشته باشید.

حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه ای تاکید کرد: وضعیت این زندانیان را مرتب دنبال کنید تا شرایط قانونی برای آزادیشان فراهم شود.

حجت الاسلام محسنی اژه ای گفت: در این سه ماه، تسهیلات بیشتری برای خانواده زندانیان از جنبه های گوناگون فراهم شود؛ از جمله، تسهیل ملاقات‌های حضوری آنها و سایر کمک‌ها و مساعدت‌هایی که به آنها می‌شود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: در این سه ماه پرفضیلت رجب، شعبان و رمضان، لازم است بر حجم کار شورا‌های حل اختلاف، دادگستری‌ها، سازمان زندان‌ها، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و سایر بخش‌های ذیربط در قوه قضائیه برای کمک به توسعه فرهنگ صلح و سازش، کسب رضایت اولیای‌دم و صاحبان حق برای گذشت و بخششِ افراد محکوم، افزوده شود.

وی گفت: با توجه به اعیاد و مناسبت‌های پیش‌رو و عفو‌ها و تخفیف هایی که شامل حال زندانیان و محکومان واجدشرایط می‌شود، یادآوری چند نکته به آنها و خانواده‌های‌شان ضروری است؛ نخست آنکه، این زندانیان و محکومین اگر دارای شاکی خصوصی هستند و یا باید جبران خسارتی را در حق فرد یا دستگاهی انجام دهند، به سرعت برای انجام این کار اقدام کنند تا بتوانند در صورت دارا بودن سایر شرایط، از عفو‌ها و تخفیف های پیش‌رو بهره‌مند شوند.

رئیس دستگاه قضا افزود: دوم آنکه، زندانیانی که مرخصی می روند یا آزاد می‌شوند، همه تلاش خود را به خرج دهند که دیگر مرتکب جرم و خطا نشوند، زیرا در آنصورت، بهره‌مندی مجدد از تخفیف های قانونی، سخت خواهد بود.

حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه ای گفت: سوم آنکه، زندانیانِ به مرخصی اعزام‌شده، در مدت مرخصی با خانواده خود و سایر افراد جامعه رفتار مناسب و پسندیده‌ای داشته باشند تا اصلاح و بازاجتماعی شدن آنها نمود و ظهور داشته باشد و شرایط برای بهره‌مندی بیشتر آنها از تخفیف های قانونی فراهم شود.

رئیس قوه قضائیه افزود: ذکر این نکته نیز ضروری است که زندانیانی که به مرخصی اعزام می‌شوند، باید در مهلت مقرر، خود را به زندان معرفی کنند و بازگردند؛ چرا که غیبت خوردن آنها و یا احضار و جلب آنها سبب می‌شود که نتوانند از ارفاقات قانونیِ بیشتر، بهره‌مند شوند. این نکته نیز مبرهن است که مشارکت زندانیان در برنامه‌های آموزشی و تربیتی تدارک دیده شده در زندان از جمله آشنایی و اُنس آنها با قرآن کریم، بیانگر حرکت آنها در مسیر خودسازی و اصلاح و نتیجتاً امکان بیشتر برای بهره‌مندی‌شان از ارفاقات قانونی است. 

رئیس دستگاه قضا گفت: برخی از محکومین مالی که در زندان به سر می‌برند، فاقد سابقه می‌باشند و اصطلاحاً کلاهبردار حرفه‌ای نیستند، بلکه بواسطه عجز و عدم استطاعت، نتوانسته‌اند بدهی و دِین خود را پرداخت کنند؛ در اینجا از طلبکاران آنها درخواست داریم که همکاری‌ها و مساعدت‌های لازم را داشته باشند و تا آنجا که ممکن است و در توانایی‌شان می‌باشد، گذشت و بخشش داشته باشند تا شرایط برای ما نیز جهت بهره‌مند کردن این زندانیان از ارفاقات قانونی فراهم باشد.

حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه ای تصریح کرد: مسئولان ذیربط از جمله دادستان‌ها، قضات اجرای احکام و قضات ناظر زندان، به موضوع زندانیانی که از مدت زمان محکومیت آنها گذشته، اما بواسطه عجز از رد مال و یا جزای نقدی، همچنان در زندان به سر می‌برند، عنایت ویژه داشته باشند و وضعیت این زندانیان را مرتب دنبال کنند تا شرایط قانونی برای آزادی‌شان فراهم شود.

وی افزود: اخیراً پرونده فردی را بررسی کردم که بواسطه کلاهبرداری، ۷ سال محکومیت دریافت کرده بود و اکنون ۱۰ سال بود که بواسطه عجز از پرداخت جزای نقدی در زندان به سر می‌برد.

رئیس دستگاه قضا گفت: من در این موردِ بخصوص دستورهای  لازم را برای قرار گرفتن نام او در فهرست عفو صادر کردم؛ مسئولان قضایی مربوط نیز چنانچه با این قبیل موارد برخورد کردند، زمینه لازم را برای ایجاد شرایط قانونی آزادی این قبیل زندانیان فراهم کنند.رئیس قوه قضائیه افزود: تمایل و خواست ما این است که حتی یک نفر که شرایط عفو و آزادی  دارد در زندان نماند و هر چه زودتر مقدمه آزادی زندانیان واجدشرایط فراهم شود.

/114