در این راستا «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد هر ابزاری که به ادعای وی به آمریکا برای بازگرداندن دموکراسی به ونزوئلا کمک کند در دستور کار واشنگتن قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد مداخله نظامی همچنان یکی از گزینههای واشنگتن برای رویارویی با ونزوئلا و حمایت از خوآن گوایدو است.
پمپئو گفت: هر ابزار واحد و هر گزینهای از جمله مداخله نظامی در مورد ونزوئلا روی میز است، حتی اگر گروه لیما متشکل از کشورهای آمریکای لاتین سناریویی را رد کنند و واشنگتن از حمایت شورای امنیت محروم شود.
بدین ترتیب آمریکا روند افزایشی تهدید نظامی به منظور سرنگونی دولت چپگرای ونزوئلا و نیکلاس مادورو را در پیش گرفته است.
این مساله با توجه به افزایش تنشها بین این کشور و آمریکا موجب واکنش مادورو شده است. در این راستا رئیس جمهوری ونزوئلا دستور افزایش شمار شبه نظامیان دولتی(شبه نظامیان بولیواری ملی ونزوئلا) را تا حدود یک میلیون عضو دیگر صادر کرد.
مادورو تاکید کرد که هدفش افزایش شمار شبه نظامیان بولیواری ملی به سه میلیون نفر تا پایان سال جاری میلادی است. در حال حاضر شمار این شبه نظامیان بیش از دو میلیون نفر گزارش شده است.
شبه نظامیان دولتی ونزوئلا در سال 2008 توسط هوگو چاوز رئیس جمهوری پیشین ونزوئلا تاسیس شد. مقامات ارشد این شبه نظامیان مستقیما به رئیس جمهوری در مورد عملکردشان پاسخ می دهند و عملاً مکمل نیروهای مسلح این کشور نفت خیز آمریکای لاتین است.
مادورو که پیشتر یکی دیگر از اهداف تشکیل این شبه نظامیان را فعالیت در صنعت کشاورزی ونزوئلا عنوان کرده بود، افزود: شما (شبه نظامیان بولیواری ملی ونزوئلا) با تفنگها بر روی شانه هایتان آماده دفاع از کشورتان باشید و همچنین در مسیرتولید مواد غذایی برای مردم این کشور نیز فعالیت کنید.
خوان گوایدو بارها از مقامات ارشد ارتش ونزوئلا خواسته تا به مخالفان بپیوندند، اما ارتش این کشور همچنان به مادورو وفادار است.
به رغم حسن نیت دولت ونزوئلا و مادورو رئیس جمهور این کشور ، مخالفان که به پشتیبانی واشنگتن دلگرم هستند، با هر گونه راه حل مسالمت آمیز برای بحران کنونی مخالفت ورزیده و صرفا خواهان براندازی دولت و رئیس جمهور ونزوئلا هستند.
آمریکا نیز در حمایت از گوایدو، فشارهای خود را بر مادورو تشدید و تحریمهای مالی و اقتصادی جدیدی علیه دولت ونزوئلا و شرکت ملی نفت این کشور اعمال کرده است. ضمن اینکه آمریکا به عنوان سرکرده غرب آشکارا به تامین و تقویت مخالفان در ونزوئلا پرداخته است. در این زمینه «استیو منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا مدعی شد که این کشور به همراه متحدان غربی خود کمک 10 میلیارد دلاری برای ونزوئلا پس از براندازی دولت مادورو آماده کرده است.
منوچین گفت: گروهی از وزیران اقتصادی حدود 20 کشور که عمدتا کشورهای غربی هستند، روی یک بسته کمک اقتصادی برای ونزوئلا همکاری می کنند. این بسته حدود 10 میلیارد دلار کمک مالی است که تنها در صورتی به ونزوئلا داده می شود که دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور ساقط و دولت جدید مستقر شود.
واشنگتن علاوه بر مداخله در امور داخلی ونزوئلا به تهدید آشکار دولتهای حامی مادورو به ویژه روسیه و چین نیز پرداخته و تلاش کرد تا در شورای امنیت نیز پیش نویس قطعنامهای علیه ونزوئلا را به تصویب برساند که با مخالفت شدید مسکو و پکن روبرو شد و ناکام ماند.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
141/118
بیشتر بخوانید:
تداوم رویکرد خصمانه آمریکا ضد دولت قانونی ونزوئلا
پمپئو بار دیگر ونزوئلا را تهدید کرد