در حادثه منا در سال 2015 حدود 6000 نفر کشته شدند، دلیل سکوت کامل جامعه بین الملل و رسانه ها در سراسر دنیا در برابر چنین حادثه دردناکی چیست؟
عربستان سعودی با اینکه بارها از لحاظ سیاسی، اجتماعی و حتی به صورت بنیادی حقوق بشر را زیر پا گذاشته و از آن سرپیچی کرده، رئیس شورای حقوق بشر در سازمان ملل متحد است.
واگذارکردن چنین مسئولیتی به عربستان سعودی، بیانگر همدستی آمریکا و غرب با عربستان است و سکوت این کشورها در برابر حادثه منا، این را ثابت می کند، باید توجه داشت که حمایت از عربستان، حتما منافع بسیار گسترده ای برای غرب دارد.
این سکوت نه تنها در برابر فاجعه ی منا بوده، بلکه حتی رسانه های غربی با اطلاعات و انتشار غلط درباره جنگ سوریه و یمن و دیگر جنایات، از عربستان حمایت کردند و این موضوع با مسائل مالی و نگه داشتن ارزش بالای دلار و رابطه مستقیم دلار و نفت عربستان مربوط است.
سیاست بین الملل و استراتژی خانواده آل سعود هر روز بیشتر به سیاست رژیم اسرائیل شبیه و نزدیک می شود.
از سال 1985 تاکنون، رژیم آل سعود سعی کرده که از استراتژی ها و سیاست بین الملل آمریکا پیروی کند و بدیهی است که استراتژی آمریکا بیانگر استراتژی اسرائیل و انگلستان است.
تضادهای کنونی استراتژی اوباما و خانواده آل سعود به این دلیل است که همکاری های دو کشور در سال های گذشته، سبب یک سری تضادهای منطقه ای شده و با گذشت زمان، این اختلافات مخصوصا از سال 2011 افزایش یافته و با توافق هسته ای ایران و آمریکا شدت بیشتری یافته و رژیم آل سعود را بر آن داشته که به طرق مختلف عکسل العمل نشان دهد. مثلا با حمایت از تروریسم در سوریه و عراق و از سویی حمله به یمن که یکی از متحدان ایران به شمار می آید، عربستان با حمله به یمن به نوعی غیر مستقیم ایران را تهدید می کند.
اختلاف نظر واشنگتن و ریاض آیا واقعی است یا یک نوع سیاست و اختلاف نظر ظاهری است؟
به نظر من اختلافات وجود دارد اما نمی توان از اختلاف نظر در میان دولت ها صحبت کرد زیرا در عربستان سعودی دولتی وجود ندارد و عملا حاکم همه چیز خانواده سلطنتی است. اما از سویی اختلاف نظر در آمریکا در میان جناح های مختلف در برابر موضع گیری نسبت به عربستان وجود دارد.
این اختلاف نظرها تنها مختص اوباما نیست مخصوصا در حال حاضر با انتخابات جدید ریاست جمهوری در آمریکا و در مورد اداره آمریکا و در خصوص انتخاب هیلاری کلینتون و یا ترامپ بحث و اختلاف نظرها شدت یافته است.
احتمال اینکه هیلاری کلینتون جانشین اوباما شود بسیار زیاد است اما او کسی نیست که بتوان از نقطه نظر سیاسی به وی اعتماد کرد بخصوص که این مسئله فاش شده کلینتون از سوی عربستان سعودی حمایت مالی می شود و صندوق های مالی تبلیغاتی هیلاری کلینتون از سوی عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی و کویت تامین می شود. بنابراین یکی از دلایل اختلاف نظر درآمریکا درباره موضع سیاسی نسبت به عربستان، می تواند هیلاری کلینتون باشد که طرفدار سرسخت عربستان است.