ارتش میانمار دور جدیدی از خشونت ها علیه مسلمانان قوم روهینگیایی را در دستور کار خود قرار داده است.

در هفته های اخیر، حمله افراد ناشناس به یک پاسگاه مرزی در مجاورت با مرز بنگلادش، بهانه کافی به دست ارتش میانمار داد تا با دست باز تری سرکوب مسلمانان را ادامه دهد.

خبر گزاری ها اعلام کردند: در این حمله، تعدادی نظامی میانماری کشته شدند و این مساله باعث شد تا ارتش این کشور این بار صد ها مسلمان را از خانه هایشان فراری دهد.

نیروهای امنیتی میانمار از دو روز پیش، با ورود به روستای "کی کان پین" استان "راخین" این کشور، از دوهزار روستایی مسلمان خواستند با بر داشتن برخی لوازم مورد نیاز خود، خانه هایشان را در کوتاه ترین زمان ترک کنند.

ارتش میانمار به روستاییان مسلمان هشدار داد، اگر در کوتاه ترین زمان خانه های خود را ترک نکنند، مورد هدف قرار می گیرند.

"مینت کیائو" از سخنگویان دولت میانمار با این توجیه که بخشی از استان "راخین" این کشور جزء منطقه قرمز عملیات نظامی است، گفت: امکان کسب اطلاعات و بر قراری ارتباط با ساکنان آن با هدف تایید صحت این اخبار وجود ندارد.

به دلیل اتخاذ تدابیر ویژه امنیتی، از سوی ارتش میانمار، هیچ خبر نگار، روز نامه نگارو مدافع حقوق بشر، نتوانست وارد این منطقه قرمز شود، در حالی که خشونت علیه مسلمانان این کشور همچنان در این بخش از کشور میانمار ادامه دارد.

اقدام دولت میانمار در اخراج مسلمانان از شهر، خانه و کشورشان نشان دهنده افزایش خشونت ها در استان راخین است که در هفته های اخیر به اوج خود رسیده است.

"آنگ سان سوچی"، وزیر امور خارجه و مشاور عالی دولت به ظاهر غیر نظامی میانمار، با توسل به شیوه های غیر دیپلماتیک، ضد انسانی و دروغ، مسلمانان این کشور را به سر پل ارتباطی با تروریسم منطقه متهم می کند.

سوچی مدعی است ارتش و پلیس میانمار در حال جنگ با یک گروه چهارصد نفره از شورشیان منتسب به مسلمانان هستند که با تروریست های خارج از این کشور در ارتباط می باشند.

در حالی که بسیاری از نهاد های حقوق بشری و حتی امنیتی منطقه که این روزها رفتار داعش را در گستره جنوب شرق آسیا رصد می کنند، چنین دیدگاهی در مورد مسلمانان آواره و بی پناه میانماری ندارند.

در چهارسال گذشته، تنها در خواست مسلمانان از دولت به اصطلاح دموکراتیک و به ویژه شخص "سان سوچی" این بوده است که مسلمانان رابه عنوان یک اقلیت به رسمیت بشناسد وقائل به حق شهروند بودن مسلمانان میانماری باشد.

نهادهای امداد رسانی در میانمار اعلام کردند: بیش از 15 هزار نفر که عمدتا از مسلمانان قوم روهینگیا هستند، در دور جدیدی از خشونت ها علیه خود، بی خانمان شدند.

در همین حال، کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل از میانمار خواستند درباره قتل غیرنظامیان، به آتش کشیده شدن روستاها، بازداشت های خود سرانه و آواره کردن مسلمانان در یکی از مناطق اکثریت مسلمان نشین این کشو تحقیق کنند.

"یانگ لی"، فرستاده حقوق بشری سازمان ملل متحد به میانمار اعلام کرد: گزارش های متعددی درباره بازداشت های خود سرانه و نیز کشتار های خارج از حوزه قضایی در جریان عملیات نیروی های امنیتی این کشور برای یافتن مهاجمان مسلح دریافت کرده است.

این مقام سازمان ملل با انتشار بیانیه ای در ژنو اعلام کرد: آن چه که بیش از هر چیزی آزار دهنده است، دسترسی نداشتن به ارزیابی های دقیق از ماجرا در "راخین" میانمار است و این وضعیت به مراتب آزار دهنده تر است.