روزنامه ديلي تلگراف روز يكشنبه در گزارشي با اشاره به برگزاري نشست سران 27 كشور اروپايي در بروكسل، نوشت: ترزا مي نخست‌وزير انگليس مطالبات بروكسل در ارتباط با مذاكرات برگزيت، را رد كرد.

به گزارش ایران پرس، روزنامه ديلي تلگراف عنوان كرد: ترزا مي در جريان كارزار انتخابات حزب محافظه‌كار در اسكاتلند، در پاسخ به ديلي تلگراف در مورد موارد مطرح‌شده در نشست بروكسل گفت: نخست از هر چيز، من اين مساله را مورد اشاره قرار دهم كه ما هيچ معامله اي در ارتباط با برگزيت از سوي بروكسل، بر روي ميز نداريم.

وي افزود: در مقابل دستورالعمل آنها در مورد مذاكرات( برگزيت)، ما هم دستورالعمل خودمان براساس نامه ارسال‌ شده در مورد ماده پنجاه پيمان ليسبون( به رييس شوراي اروپا) و نيز سخنراني‌ام در ماه ژانويه گذشته در لانكاستر هاوس ( لندن ) داريم.

نخست‌وزير انگليس در جريان نامه‌اش به دونالد توسك رييس شوراي اروپا و نيز سخنراني‌اش در لانكاستر هاوس، اولويت‌هايش را در مورد مذاكرات با بروكسل از جمله كنترل مهاجرت با پايان دادن به جريان آزاد نيروي كار و كنترل بر قوانين داخلي با لغو تسلط قوانين اروپايي، برشمرده است.

ديلي تلگراف افزود: ديويد ديويس وزير برگزيت نيز گفت: هر دو طرف ( لندن و بروكسل) روشن كرده‌اند كه خواهان مذاكرات با حسن نيت و همكاري صميمانه با هدف ايجاد يك مشاركت نزديك ميان بريتانيا و اتحاديه اروپا در آينده هستند.

اين روزنامه افزود: اما شكي نيست كه اين مذاكرات يكي از پيچيده‌ترين مذاكرات در طول تاريخ بريتانيا شمرده مي‌شود. اين مذاكرات دشوار، وقت‌گير و حتي مقابله‌جويانه مي‌تواند باشد.

ديلي تلگراف نوشت: رهبران 27 كشور عضو اتحاديه اروپا در نشست بروكسل تنها ظرف 4 دقيقه با اولويت‌هاي مدنظرشان در مذاكره برگزيت با بريتانيا، موافقت كردند كه اين مساله نشانگر وحدت عمل ميان آنها هست.

اين روزنامه نوشت: دونالد توسك رييس شوراي اروپا اين اولويت‌ها و تقاضا را در پيش‌نويس نقشه راه كه در 31 ماه مارس منتشر كرد، بيان داشته بود و شركت‌كنندگان در نشست بروكسل همچنين بر حل دو مساله حفظ حقوق شهروندان اروپايي ساكن انگليس و نيز بحث غرامت‌هاي مالي كه بريتانيا پس از خروج از اتحاديه اروپا بايستي بپردازد، پاي فشردند.

سران 27 كشور اروپايي عضو اتحاديه اروپا در اولين گام مهم براي تبيين راهبردشان در قبال خروج بريتانيا از اين اتحاديه موسوم به برگزيت و مذاكرات آتي شان با لندن در اين ارتباط، روز شنبه در غياب انگليس در بروكسل گردهم آمدند.

شركت كنندگان در اين نشست به اتفاق آرا با نقشه راه پيشنهادي دونالد توسك رييس شوراي اروپا در مورد مذاكرات برگزيت، موافقت كردند.

توسك در نشست خبري پس از نشست سران 27 كشور اروپايي در بروكسل، نيز گفت ما خواستار تضمين‌هايي در مورد حفظ حقوق شهروندان اروپايي ساكن انگليس هستيم.

توسك افزود:اما ما خواهان مواضع روشن دولت انگليس در اين خصوص و نيازمند دريافت تضمين‌هاي واقعي بر شهروندانمان كه در بريتانيا زندگي، كار و تحصيل مي‌كنند، هستيم.

وي در همين حال گفت كه اين وضعيت براي انگليسي‌هايي كه در كشورهاي اروپايي سكونت دارند، نيز صدق مي‌كند.

براساس برخي از برآوردهاي صورت گرفته، در حال حاضر بيش از 3 ميليون شهروند اروپايي در انگليس زندگي مي‌كنند و در همين بيش از يك و نيم ميليون انگليسي در كشورهاي عضو اتحاديه اروپا سكونت و فعاليت دارند.

فعال شدن ماده 50 لیسبون

«ترزا مي» نخست وزير انگليس نهم فروردين ماه با ارسال نامه اي به دونالد توسك رييس شوراي اروپا در مورد فعال كردن ماده 50 پيمان ليسبون، رسما خروج بريتانيا از اتحاد اروپا را كليد زد.

دونالد توسك نيز يازدهم فروردين ماه گذشته و دو روز پس از اعلام رسمي ترزا مي در خصوص خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا، پيش‌نويس راهبرد اين اتحاديه براي مذاكرات دوساله برگزيت با انگليس، منتشر كرد.

مردم بريتانيا (انگليس، اسكاتلند، ولز، ايرلندشمالي) در روز 23 ژوئن ماه جولاي 2016 ( سوم تيرماه 1395) با شركت در همه‌پرسي رأي به خروج از اتحاديه اروپا دادند.

در همه‌پرسي 23 ژوئن ( سوم تيرماه ) 51.9 درصد مردم بريتانيا به خروج از اتحاديه اروپا و 48.1درصد آنها به ماندن در اين اتحاديه رأي دادند.113/111

بیشتربخوانید:

پشیمانی بیشتر بریتانیایی ها از برگزیت 

هشدار نخست وزیر انگلیس درباره اجرای برگزیت پیش از انتخابات