بر اساس این حق ذاتی، ایران به همه مولفههای دفاعی متعارف و راهبردی با اتکا به توانمندیهای متخصصان داخلی دست یافته است.
«امیر سرتیپ امیر حاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران با بیان اینکه جنگ تحمیلی عراق به ایران باعث شناسایی دوستان و دشمنان انقلاب اسلامی شد؛ اظهار کرد، با توجه به عمق دشمنیها علیه ایران، یک نگاه بلند راهبردی در ایران شکل گرفت که باعث دستیابی جمهوری اسلامی به قابلیتهای دفاعی شده است.
برخورد مسئولانه با مقوله امنیت و ضرورت های دفاعی ایجاب می کند که در منطقه حساس خلیج فارس بجای رویکردهای غیرمنطقی و فضاسازی های مغرضانه؛ مقابل عوامل تحریک کننده امنیت و جریان های بی ثبات کننده منطقه موضعی جدی گرفته شود.
درحال حاضر وجود زرادخانه اتمی و سلاح های پیچیده و تهاجمی رژیم اسرائیل عامل اصلی تهدید کننده صلح و امنیت در منطقه است.
علاوه براین؛ تخصیص بودجههای نظامی کلان برای خرید تسلیحات از سوی برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و از جمله امضای قرارداد خرید نظامی 110 میلیارد دلاری عربستان با آمریکا این محرک ها را بیشتر کرده است.
برخی کشورهای منطقه که بقای خود را در حضور بیگانگان در کنار خود می بینند؛ بدنبال برون گرایی در معادلات امنیتی منطقه هستند.
این دسته از کشورها، امنیت کشورهای منطقه را با چالش مواجه کرده اند؛ طبیعی است که در چنین شرایطی ایران در قبال تهدید ها حساس باشد.
«سید احمد حسینی»، کارشناس و تحلیلگرارشد مسائل سیاسی و بینالمللی می گوید: "... توان و ظرفیت دفاعی یک کشور عاملی بنیادین در مواجهه با سناریو ها و نقشه های شیطانی دشمنان و بدخواهان است و هرگونه غفلت از مولفه های سخت قدرت، ریسک و پشیمانی زیادی بخصوص در منطقه پرآشوب خاورمیانه بدنبال خواهد داشت."
شکی نیست که جمهوری اسلامی ایران مرعوب اتهام ها و سیاهنمایی درباره قدرت موشکی و دفاعی خود نمی شود.
موضع قطعی ایران همان نکته کلیدی است که امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران مورد تاکید قرار داده و گفته است: "راهبرد دشمنان تضعیف اقتدارملی و توان دفاعی ایران است، اما جمهوری اسلامی با تمام وجود اجازه نخواهد داد کسی به قدرت دفاعی کشور لطمه بزند."
بدیهی است تا زمانی که برخی با زبان تهدید با ایران سخن میگویند، تقویت بنیه دفاعی ایران با قدرت ادامه خواهد داشت.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب، چندی قبل در همین خصوص در بیاناتی با انتقاد از هم آوایی اروپا با آمریکا و فشار بر ایران دربرنامه دفاعی موشکی تأکید کردند: "اروپایی ها باید از هم صدایی با امریکاییها در مسائلی نظیر قدرت دفاعی ایران و حضور ایران درمنطقه بپرهیزند چرا که ما مطلقاً هم آوازی اروپایی ها با زورگویی های امریکا را قبول نمی کنیم."
آنچه مسلم است ایران هیچگاه بدنبال تسلیحات اتمی و غیر متعارف نبوده اما متناسب با ترکیب و نوع تهدیدات سطح توان دفاعی خود را ارتقا می دهد.
جمشید امین زاده
116/110
بیشتر بخوانید:
سرتیپ حاتمی: اقتدار دفاعی ایران بدون کوچکترین وقفهای افزایش مییابد
عراقچی: توان دفاعی ایران قابل مذاکره نیست
قاسمی: برنامه دفاعی و موشکی ایران، تدافعی است+ ویدئو