به گزارش رادیو ارمنی ایران پرس: تِوان بوغوسیان، نماینده مجلس ملی ارمنستان از حزب مخالف "میراث" در گفت وگو با پایگاه خبری "Tert.am" افزود: "پیش از نشستهای رئیسان جمهوری روسیه و ارمنستان در قازان و دیگر شهرها، ما بی صبرانه در انتظار نتایج آن بودیم. در دیدارهایی که در سال 1997 برگزار شد نیز وضعیت به همین منوال بود و این نخستین بار نیست که فضایی پر تنش ایجاد شده است. مساله این است که ما تا چه حد در مسائل داخلی از مواضع محکمی برخوردار بوده و آماده حل مناقشه هستیم.
تِوان بوغوسیان این سئوال را مطرح کرد که چرا ما همواره انتظار حل مناقشه در یک نقطه دیگر را داریم و سعی نمیکنیم تا جامعه و کشوری بسازیم که توانایی دفاع از منافع خود در بلند مدت را داشته باشد؟
وی همچنین تاکید کرد: در قره باغ کسی خود را برای بازگرداندن اراضی آماده نمیکند و بر عکس، آن ها در حال تقویت مرزها بوده و خود را برای هر سناریویی آماده می کنند. این بدان معنا است که ساکنان قره باغ از منافع خود دفاع میکنند و قصد ندارند آن را فدای منافع دیگران کنند.
آرمان ملیکیان، مسوول پیشین روابط خارجی قره باغ نیز در گفت وگو با پایگاه خبری "Tert.am" بر ضرورت تجدید نظر در رویکردهای ارمنستان در جریان مذاکرات تاکید کرد. وی همچنین افزود: سازش در موضوع بازگرداندن اراضی با هر منطقی میتواند خطرناک و مضر باشد.
مسوول پیشین روابط خارجی قرهباغ، تاکید کرد: "طرح کنونی که از سوی محافل سیاسی روسیه و کارشناسان این کشور دنبال میشود، شامل بازگرداندن دو سوم از اراضی کنونی قره باغ به جمهوری آذربایجان و مقابل به رسمیت شناخته شدن نوعی از رژیم حقوقی برای قره باغ است و از این طرح به عنوان سازش متقابل و برابر نام برده می شود."
وی عملیات نظامی ماه آوریل در قره باغ را نخستین گام در مسیر اجرای این طرح سازش دانست.