رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر چهارشنبه در این دیدار با تأکید بر لزوم افزایش سطح همکاریهای اقتصادی تهران و ایروان، خاطر نشان کردند: برخلاف میل آمریکاییها، روابط ایران و ارمنستان باید مستحکم، مستمر و دوستانه باشد.
تاریخ روابط ایران و ارمنستان سرشار از تجربههای خوب همکاری است. ایران و ارمنستان به سبب اشتراکهای مختلف از جمله فرهنگی، ارتباطات مردمی خوبی با هم دارند و سالانه هزاران نفر از مردم ایران، ارمنستان را بهعنوان مقصد گردشگری انتخاب میکنند. مناسبات مردمی، به روابط ایران و ارمنستان قوام بخشیده و این مهم، امروز پشتوانه قابل اتکایی برای حرکت دو کشور در مسیر گسترش همهجانبه مناسبات است.
علاوه بر این؛ جامعه فعال ارامنه ایران در گسترش بیش از پیش مناسبات تهران و ایروان نقش داشته است. نگاه مثبت و انسانی ایران به جامعه ارامنه، انگیزه ایران و ارمنستان را برای همکاری دوچندان کرده است. ارامنه ایران از آزادی کامل برای انجام مناسک و مراسم دینی و فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی برخوردارند.
در همین زمینه، «سامول کاراپتیان» مورخ و رییس بنیاد تحقیقات آثار مربوط به ارامنه اخیرا در مصاحبه با خبرنگار رادیو ارمنی برونمرزی صدا و سیما، درباره چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و روابط ایران و ارمنستان گفت: "جمهوری اسلامی ایران در چهل سال گذشته به ادیان توجه ویژه داشته و توجه ایرانیان و مسئولان آن نشاندهنده این امر است که اسلام اهل گفت وگو است."
اشتراکها و ظرفیت عظیم و متنوع همکاری بین ایران و ارمنستان، دو کشور را در مسیر گسترش همکاریها ثابت قدم کرده که حتی کارشکنی برخی کشورها ازجمله آمریکا مانع آن نشده است.
موضعگیری دولتمردان ارمنستان در حمایت از گسترش همکاری اقتصادی با ایران بهرغم تحریمهای آمریکا، دو کشور را وارد مرحله جدیدی از مناسبات کرده است که همزمان با سفر نخستوزیر ارمنستان به تهران، مقدمات آن با امضای دو سند فراهم شد.
ظرفیت های گسترده ایران و ارمنستان برای توسعه مناسبات
ظرفیتهای عظیم برای گسترش همکاریهای ایران و ارمنستان در زمینههای انرژی، گردشگری و اقتصادی و همجواری دو کشور، از ایران و ارمنستان دو شریک قابل اعتماد ساخته است.
علاوه بر حوزه انرژی که شاهبیت همکاریهای ایران و ارمنستان است، دو کشور در بخش تجهیزات و ماشین آلات، تولید مواد غذایی و کشاورزی و گردشگری فرصتهای خوبی برای گسترش بیش از پیش همکاریها دارند.
توسعه مناسبات ایران و ارمنستان فقط دوجانبه نیست و ارمنستان بهعنوان پل ارتباطی ایران با منطقه اتحادیه اقتصادی اورآسیا، جایگاه مهم و راهبردی در مناسبات ایران با این منطقه دارد.
ارمنستان تنها عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا دارای مرز زمینی با ایران است. ریاست کنونی ارمنستان بر اتحادیه اقتصادی اورآسیا، نقش حیاتی این کشور را در برخورداری از مزیتهای اقتصادی این منطقه اقتصادی برای ایران دوچندان خواهد کرد.
علاوه بر بازار ارمنستان برای عرضه کالاهای ایرانی، موقعیت جغرافیایی این کشور بهگونه ای است که میتواند زمینه جذب بازار 180 میلیون نفری کشورهای منطقه اتحادیه اقتصادی اوراسیا را برای جمهوری اسلامی ایران فراهم کند.
در این زمینه؛ «محمدرضا منصوری» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ایران در گفت وگو با خبرگزاری «ایرانپرس» گفت: "ایران میتواند با توسعه مبادلات اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در کوتاهترین زمان ممکن به صادرات کالاهای ایرانی به دورترین کشورها در زمان تحریمها ادامه دهد."
نویسنده: علی کرمی
114/116
بیشتر بخوانید:
رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست وزیر ارمنستان: بر خلاف میل آمریکا باید روابط مستحکم و دوستانه داشته باشیم
تصاویر: دیدار نخست وزیر ارمنستان و هیئت همراه با مقام معظم رهبری