«نبیل نایلی» در تحلیلی که در روزنامه رأیالیوم منتشر شد، مینویسد، پنتاگون اعلام کرده است که قصد دارد حتی پس از نابودی داعش در سوریه، در این کشور باقی بماند.
پس از آن، «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا با انتشار پستی، اعلام کرد قصد دارد به ارائه کمک به همپیمانان خود در شمال شرق سوریه و یا در مناطق آزاد شده از اشغال داعش، پایان دهد.
حجم این کمکها، سالانه 230 میلیون دلار بوده و ترامپ از عربستان سعودی و امارات خواسته است تا فورا این مبلغ را به وی بازگردانند!
داعش به ابزاری برای فریب و توجیه اشغالگریهای مستمر آمریکا در سوریه تبدیل شده است.
در بخشهایی از گزارش گروه نظارت بر تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل درباره داعش که مورد بررسی قرار گرفتهاند، نشانههایی از دستکاری اطلاعات به چشم می خورد.
برخی از کشورهای عضو این گروه، شمار اعضای گروه داعش در عراق و سوریه را بین 20 تا 30 هزار نفر اعلام کردهاند که به طور برابر در هر دو کشور به سر می برند.
در پاورقی این گزارش اشاره شده است که این اطلاعات از کشورهای عضو (گروه نظارت بر تحریمهای شورای امنیت)، استخراج شده است.
رقم اشاره شده در این گزارش بسیار بیشتر از آمارهای قبلی است. در گزارشهای سابق، تعداد اعضای اصلی داعش، چند هزار نفر برآورد شده بود که با اشغال مساحت بیشتری از اراضی سوریه و پیوستن نیروهای محلی به این گروه، بر تعداد آنها افزوده شد.
در سپتامبر سال 2014 تعداد نیروهای داعش به اوج خود رسید و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا تعداد نیروهای داعش را در عراق و سوریه، 31 هزار نفر اعلام کرد.
پس از آن، از تعداد نیروهای داعش کاسته شد و 10 هزار نفر از جنگجویان آن در اثر حملات هوایی روسیه، سوریه، عراق و آمریکا، کشته شدند. در سال 2017 فرماندهی کل نیروهای ویژه آمریکا اعلام کرد، حدود 60 تا 70 هزار نفر از جنگجویان داعشی کشته شدهاند!!
در آمار ارائه شده در گزارش گروه نظارت بر تحریمهای سازمان ملل، هیچ منطقی وجود ندارد و این آمار با ارزیابیهای گذشته درباره تعداد جنگجویان داعشی تناقض دارد.
در دسامبر 2017 ترامپ ادعا کرد فقط حدود هزار جنگجوی داعشی در سوریه و عراق باقی ماندهاند.
پنجم ژوئن گذشته در کنفرانسی مطبوعاتی از سخنگوی پنتاگون درباره تعداد جنگجویان داعشی که از سوریه خارج شدهاند، سوال شد. وی در پاسخ به این پرسش گفت، در چند ماه گذشته ارقام متفاوتی مطرح شده است.
سخنگوی سابق پنتاگون رقم جنگجویانی را که از سوریه خارج شده اند بین هزار تا سه هزار نفر اعلام کرده است و کارشناسان نیز چیزی مشابه این آمار را ارائه میدهند.
آمریکا در توجیه اشغال شمال شرق سوریه، مساله مقابله با داعش را تحت پوشش قانون و بر اساس دو قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، مطرح می کند.
اکنون در حالی که از تعداد تروریست های داعشی در سوریه کاسته شده و به چند صد نفر رسیده، روشن است که این توجیه دیگر قابل قبول نیست.
ادامه بقای آمریکا در سوریه
مهم است که پنتاگون برای ادامه حضور نیروهای آمریکایی در سوریه رقمی بسیار بالاتر ارائه دهد زیرا داعش تنها مجوز قانونی برای ادامه بقای آمریکا در سوریه است. همچنین با از میان رفتن داعش، ممکن است کنگره آمریکا با اشغال طولانی مدت سوریه، موافقت نکند.
پنتاگون برای توجیه ادامه حضور نیروهای آمریکایی در سوریه، حیله تبلیغاتی قدیمی را که عبارت است از انتشار یک خبر جعلی به نقل از منابع متعدد، به کار برد.
در زمان پیش از حمله نظامی آمریکا به عراق نیز این حیله به کار گرفته شد.
«اسکوتر لیبی» Scooter Libby رییس کارمندان «دیک چنی» معاون رییس جمهور وقت آمریکا با احضار خبرنگاران، خبری محرمانه درباره عراق را به اطلاع آنها رساند.
«جودیت میلر» Judith Miller خبرنگار وقت روزنامه نیویورک تایمز در این رابطه گفت که چگونه لیبی گزارشی بسیار محرمانه درباره این که عراق با خرید لولههای آلومینیومی، قصد ساخت سانتریفیوژ را داشته، در اختیار خبرنگاران قرار داده است.
این بمب خبری در صفحه نخست روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد. چند ساعت پس از آن، «دیک چنی» و دیگر اعضای دولت «جرج بوش» رییس جمهور پیشین آمریکا با حضور در گفت وگوی تلویزیونی که صبح روز یکشنبه پخش شد، داستانی را که خود ساخته بودند، تایید کردند.
اکنون نیز همان داستان تکرار میشود. موضوعی که در صحت آن تردید وجود دارد و درحالی که تنها یک منبع دارد، به نقل از منابع متعدد بیان میشود.
این بار «لیز اسلای» Liz Sly خبرنگار روزنامه واشنگتن تایمز برای انتشار این خبرهای جعلی، به کار گرفته شده است.
به گفته وی، شاید در عراق و سوریه بیش از 30 هزار جنگجوی داعشی وجود داشته باشد که به نظر می رسد پس از شکست های این گروه، شکل گرفته باشند و در این میان دو گزارش وجود دارد که تردیدهایی را درباره ادعای ارتش آمریکا مبنی بر نزدیک بودن زمان شکست عناصر داعش، مطرح می سازد.
به احتمال زیاد منبع این اطلاعات، سازمان اطلاعات آمریکا و یا پنتاگون و یا شخص دیگری باشد که به نقل از «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا آنها را ارائه کرده است.
ما نمیخواهیم به سادگی از سوریه خارج شویم
«ماتیس» بر حضور طولانی مدت آمریکا در سوریه، تاکید دارد. وزیر دفاع آمریکا همان کسی است که گفته بود: «پیش از آن که دیپلمات ها پیروزی خود را با صلح اعلام کنند، ما نمی خواهیم به سادگی از سوریه خارج شویم. ابتدا در جنگ به شیوه نظامی پیروز شوید و سپس به صلح دست پیدا کنید.
اکنون روزنامه واشنگتنپست چنین آمارهایی را که مغایر با همه آمارهای قبلی پنتاگون (درباره تعداد جنگجویان داعشی است)، با عنوان دو گزارش جدید منتشر کرده است در حالی که منبع همه این گزارشها، یکی است.
با وجود تضعیف گروه داعش در سوریه، آمریکا در صدد تقویت حضور نظامی و زیرساختهای خود در سوریه است.
در ساعات اخیر نیز بیش از 250 کامیون حامل تسلیحات، تجهیزات، خودروهای زرهی، به مناطق تحت کنترل نیروهای دموکرات سوریه وارد شدند. این کامیونها از مرزهای مشترک سوریه با عراق وارد خاک سوریه شده و به سمت پایگاه های نظامی آمریکا حرکت کردند.
علاوه بر این، طی روزها و هفتههای گذشته نیز تعداد زیادی کامیون با محمولههای مشابه، به منطقه وارد شدهاند و پایگاههای نظامی ائتلاف نیز در این منطقه، گسترش یافتهاند.
کاملا روشن است که چنین آمار جعلی درباره تعداد نیروهای داعشی در سوریه، تنها بهانهای برای انجام این گونه تحرکات است. 139/120
مترجم: زهرا محباحمدی
بیشتر بخوانید:
فدرالیست: سه دلیلی که آمریکا باید از سوریه خارج شود
خروج نیروهای امریکایی از سوریه؛ از وعده تا عمل/ تحلیل
آمریکا در سوریه به اقدام جنگی دست زده است
بوگدانف: حمله آمریکا به سوریه پیامدهای سنگینی خواهد داشت