به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این دومین گفتگوی تلفنی سید ابراهیم رئیسی با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه طی دور جدید گفتوگوی های وین به محوریت لغو تحریم ها علیه ایران است.
هشتمین دور از گفت وگوهای وین بین ایران و اعضای گروه چهار به علاوه یک (چین، روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان) پس از یک دوره تنفس کوتاه برای تصمیمگیری ها سیاسی، از هشتم فوریه 2022 از سرگرفته شده است.
ابراهیم رئیسی روز شنبه در گفتگو با مکرون با بیان اینکه هیات ایرانی با جدیت در حال پیشبرد مذاکرات وین است، گفت: جمهوری اسلامی ایران در طول مذاکرات پیشنهادهای سازندهای ارائه کرده است و پیشنهادهای مطرح شده از سوی طرفهای دیگر مذاکره را براساس میزان انطباق آنها با منافع ملت ایران، مورد بررسی قرار داده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه هیات ایرانی بارها اعلام کرده از ابتکاراتی که متضمن تامین و حفظ حقوق ملت ایران باشند، استقبال میکند، افزود: فشارها یا ادعاهای سیاسی با هدف حفظ اهرم فشار بر ملت ایران مطرح شدهاند و چشمانداز حصول توافق را تضعیف میکنند.
رئیسی تاکید کرد که هرگونه توافقی در وین باید شامل لغو تحریمها، ارائه تضمین معتبر و بسته شدن مسائل و ادعاهای سیاسی گردد.
رئیسی با اشاره به اینکه سابقه تعامل جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و گزارشهای متعدد این آژانس مبنی بر تایید صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای کشورمان گواه بر دروغین بودن ادعاهای برخی کشورهاست، اظهار داشت: ایران برای اثبات حسن نیت خود همواره بر همکاری حرفهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأکید داشته است و در این راستا باید مراقب فتنهانگیزی دشمنان بود.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه نیز در این گفتگوی تلفنی گفت که پیشرفتهای خوبی در مذاکرات وین حاصل شده است و این امیدواری را داریم که مذاکرات هر چه زودتر به نتیجه برسد.
روسای جمهوری ایران و فرانسه در این مکالمه تلفنی همچنین درباره آخرین وضعیت همهگیری کرونا و نیز تحولات منطقه نیز تبادل نظر کردند.
رئیسی با اشاره به نقش فعال ایران در مبارزه با تروریسم در کنار عراق و سوریه تصریح کرد: اگر مقابله مؤثر ایران و بخصوص شهید سلیمانی با تروریسم نبود، امروز داعش در اروپا مستقر شده بود.
مذاکرات در وین به دلیل ابتکارات تیم مذاکره کننده ایران، پیشرفتهایی را تجربه کرده است اما تعلل طرف های غربی به ویژه دولت "جو بایدن" برای جبران اقدامات غیرقانونی دولت پیشین آمریکا و تداوم کارزار فشار حداکثری، منجر به تردیدهایی در جدیت این کشور برای بازگشت به برجام و طولانی شدن روند گفت وگوها شده است.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق برجام را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریمها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستیآزمایی قرار گیرد.
116
بیشتر بخوانید:
زمان توافق نهایی در وین قابل پیشبینی نیست
اولیانوف: مذاکرات وین میتواند در ماه میلادی جاری به پایان برسد
رایزنی دوجانبه مذاکره کننده ارشد ایران و هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در وین
امیرعبداللهیان: امیدواریم مذاکرات وین در آینده نزدیک به یک توافق خوب منجر شود
ابراز امیدواری «خاویر سولانا» درباره مذاکرات وین
واکنش ایران به انتشار گزارشهای تحریف شده از مذاکرات وین