به گزارش خبرگزاری ایران پرس؛ سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور امروز چهارشنبه در مراسم امضای توافقتانه احداث راهآهن رشت -آستارا که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور روسای جمهور ایران و روسیه برگزار شد، با قدردانی از آقای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، دولت و مردم این کشور اظهار داشت: بدون تردید این توافق گام مهم راهبردی در جهت همکاری های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه است؛ همکاریهای ایران و روسیه در حوزه های مختلف وجود دارد و این هم یکی از جلوه های همکاری است که امروز بین دو کشور رقم می خورد.
رئیس جمهور افزود: بر کسی پوشیده نیست که موقعیت ایران به نحوی است که شرایطی که در شرق آسیاست را میتواند به اروپا متصل کند.
رئیس جمهور بیان کرد: کریدور شمال جنوب در سه بخش قابل توجه است که بخش شرقی ایران، روسیه و ترکمنستان و بخش مرکزی دریای خزر که باید ناوگان و بنادر تقویت شوند.
وی ادامه داد: بخش غربی که نقصان ریل بین رشت و آستارا داشتیم که با این توافقنامه رفع می شود و امیدواریم با این توافق همه کشورهایی که در این کریدور قرار دارند از آن بهره مند شوند.
رئیسی گفت: تقویت مسیر ریلی شلمچه به بصره داریم و مسیر چابهار به زاهدان و ارتباط دریای عمان به حلیج فارس و اروپا را دنبال میکنیم.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هم در این مراسم هم با اشاره به اهمیت خط ریلی راهبردی رشت - آستارا گفت: این مسیر فرصتی ایجاد کرده است که مسیرهای جهانی حمل و نقل متحول و متنوع و سبب سیاست رقابتی برای تقویت ظرفیت بخش ترانزیت شود.
پوتین افزود: کریدور حمل و نقل شمال - جنوب سهم ملموسی در تأمین امنیت غذایی در ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس دارد.
رئیس جمهوری روسیه ابراز امیدواری کرد با راهاندازی این مسیر بتوان مواد غذایی و سایر محصولات دیگر را بین کشورهای حوزه خزر و حاشیه خلیج فارس مبادله کرد.
ایران و روسیه برای تکمیل گذرگاه ریلی شمال - جنوب که جنوب آسیا را به شمال اروپا متصل میکند، توافقنامه احداث راه آهن رشت - آستارا را امضا کردند.
این توافقنامه امروز(چهارشنبه) پس از سخنرانی «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه بین نمایندگان دو کشور به امضا رسید.
مسیر غربی کریدور شمال – جنوب که کشورهای روسیه، جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران را شامل می شود، از نظر ریلی دارای یک حلقه مفقوده ای به مسافت ۱۶۲ کیلومتر بین رشت و آستارا است که اگر این خط آهن ساخته شود، عملا بین سن پترزبورگ و خلیج فارس ارتباط ریلی برقرار می شود.
112