به گزارش خبرگزاری فرانسه، نیکوس آناستاسیادس در سوئیس مکان برگزاری مذاکرات مربوط به رفع اختلافات در این جزیره گفت: ما بر موضع خود تاکید داریم و باید در مورد عقب نشینی ارتش ترکیه به توافق دست یابیم.
این در حالی است که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه گفته است، خروج کامل نیروهای کشورش از این جزیره، امری غیرممکن است.
با این وجود، رئیس جمهوری بخش یونانی نشین قبرس گفت که مذاکرات در ژنو، امیدها برای دستیابی به توافق را افزایش داده است.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از وی گزارش داد که مذاکرات اتحاد قبرس باید تغییری بنیادی در وضعیت امنیتی این جزیره ایجاد کند.
مذاکرات اتحاد قبرس در ژنو به میزبانی سازمان ملل و با وعده به مذاکرات مقام های مربوطه در قالب گروه های کاری در هفته آینده برای پرداختن به موضوعات امنیتی برگزار شد.
اصلی ترین چالش مربوط به مساله قبرس، حضور حدود 30 هزار نظامی ترکیه در این جزیره است. طرف یونانی قبرس خواستار خروج نیروهای ترکیه است، اما وزیر خارجه ترکیه از نظامیان کشورش در این جزیره به عنوان نیروهای برقراری ثبات یاد کرده است.
سازمان ملل شب گذشته با صدور بیانیه ای اعلام کرد که مذاکرات فنی در مورد امنیت قبرس که 18 ژانویه (29 دی ماه) آغاز می شود، موازی با مذاکراتی خواهد بود که برای از میان برداشتن موضوعات حل نشده در زمینه های دیگر طراحی شده است.
در پی حمله نظامی ترکیه به قبرس در سال 1974، این کشور به دو بخش ترک نشین و یونانی نشین تقسیم شد. ترکیه همچنان نظامیان خود را در قبرس شمالی حفظ کرده و تنها کشوری است که قبرس شمالی را به رسمیت می شناسد.
جزیره قبرس در کرانه شرقی دریای مدیترانه واقع است. 113/111