رئیس‌جمهور در جلسه‌ای با موضوع «توسعه دریامحور» تأکید کرد که این رویکرد می‌تواند به عنوان راهی برای عبور از بحران‌های محیط زیستی، به ویژه کم‌آبی در شهرهای بزرگ، مورد توجه قرار گیرد و باید به طور جدی از سوی تمامی دستگاه‌های مرتبط پیگیری شود.

چرا مهم است:

توسعه دریامحور به عنوان یک استراتژی کلان مورد توجه قدرت‌های بزرگ و منطقه‌ای قرار دارد و می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی و محیط زیستی ایران نیز کمک کند. 

زمینه خبر:

جلسه «توسعه دریامحور» امروز دوشنبه با دستور کار بررسی اساسنامه «سازمان توسعه دریامحور و منطقه مَکُران»، به ریاست مسعود پزشکیان رئیس جمهور و با حضور وزرا و مسئولان مرتبط برگزار شد.

او چه می‌گوید:

رئیس جمهور در این نشست اظهار داشت: هر اقدامی در زمینه توسعه دریامحور و به ویژه منطقه مَکُران، باید معطوف به نقشه جامع و تعریف اهداف و دورنمای کلان سواحل جنوبی و شمالی کشور انجام شود.

مسعود پزشکیان با انتقاد از اجرا نشدن مصوبات قبلی مبنی بر شناسایی و معرفی مشاور بین‌المللی مجرب برای تهیه نقشه جامع توسعه دریامحور با تمرکز بر منطقه مَکُران، تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی و دیگر دستگاه‌ها و بخش‌های مسئول باید هر چه سریع‌تر از میان توانمندترین مشاوران بین‌المللی، مجرب‌ترین آنها را برای تهیه نقشه جامع مورد نیاز انتخاب و معرفی کنند.

رئیس جمهور گفت: همه شهر‌های بزرگ ما و در راس آنها تهران با مشکلات محیط زیستی متعدد، به خصوص در زمینه تأمین آب، مواجه هستند و توسعه دریامحور راه نجات کشور از وقوع یا عبور از بحران‌هایی است که مخاطره‌ای مثل کم آبی می‌تواند در شهر‌های بزرگ ما ایجاد کند؛ لذا این برنامه باید از سوی همه دستگاه‌های مرتبط کاملا جدی گرفته شود و در اولویت کاری آنها قرار گیرد.

نگاه عمیق‌تر:

منطقه مَکُران از جمله مناطقی است که توجه به آن بارها مورد تأکید رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفت. رهبر انقلاب بر لزوم توجه به اقتصاد دریا محور از جمله در منطقه مَکُران تأکید کردند.

سیدرضی عمادی